Leuke primary school (wijk) gezocht Melbourne voor februari 2012

mjvluin

New Member
Hallo allemaal.
Ik heb al veel gelezen en gezocht op de website, leuk. Maar toch handiger om even gericht mijn vraag te deponeren geloof ik.
Wij heeft er een leuke schoolervaring, naam school, voor kinderen van 7 en 9 in fijne woonwijk van Melbourne???
We komen met het gezin in januari-februari 2012 voor een half jaar naar Melbourne ivm werk van mijn vriend op de universiteit van Monash. We willen (snel) een leuke school vinden, liefst in bijpassend leuke woonwijk in Melbourne voor de periode februari-juli 2012. We moeten nu de leerplichtambtenaar overtuigen met een inschrijving op een school. De kinderen zijn dan bijna 7 en 9. Hopen op sport en natuur (pinguins) en natuurlijk vriendjes maken.
We moeten ook nog een huis vinden, maar hopen in de 'buurt' van de school te wonen. En dan hopen we natuurlijk ook nog dat de kids beetje buiten kunnen spelen...(of wordt er niet buiten gespeeld????). Willen dus Nu richten op school en daarna huis...

Kortom, volgens mij veel goede scholen, maar wie heeft een doorslaggevend goede ervaring. Hopenlijk een school met wat ervaring met tijdelijke expats, liefst misschien wat andere buitenlandse kinderen erbij?
En tips voor wonen op een plek, om het fijn te hebben in Melbourne voor een half jaar? We houden van natuur, hopen op de zee, maar buiten spelen vinden we belangrijker.

Hoop dat iemand een tip heeft!
Dank alvast
 
Als je een publieke school bodoelt, dan zit je vast aan de school die zich op de kortste afstand van je huis bevind. Eerst de school en dan het huis is dus wel lastig, vooral omdat leuke huurhuizen niet voor het oprapen liggen. Over het algemeen heeft een leuke wijk ook een leuke school.
Voor schoolprestaties, kijk op http://www.myschool.edu.au/ Voor activiteiten, de school's website.
Dat geeft echter weinig beeld van hoe de sfeer op school is.
De scholen in de oostelijke wijken, niet te ver van het centrum, presteren over het algemeen heel goed. Wijken als Mount Waverley, Glen Waverley, Blackburn zijn erg aangenaam. Wij zitten in Camberwell omg, en hier presteren de scholen erg goed, maar zijn ze wel wat elitair voor een publieke school (voor zover dat mogelijk is).
 
Dank voor je snelle antwoord. Inderdaad Waverly had ik begrepen is fijn om te wonen, en willen we one pijlen op richten. Ken je toevallig iemand in die buurt met wie ik in contact zou kunnen komen, of tip voor een school?
dank Marieke
 
Hi


Als ik aan Clayton en omgeving denk, denk ik industry, huizen, shoppingcentrum; niets bijzonders
Als ik daar in de buurt kom met mijn 17 jarige dochter zegt ze altijd "why would you wanna live here?"

Als ik in jouw schoenen zou staan zou ik bij het strand gaan wonen op de hoogte van Clayton.


Reden:

6 maanden lang strand vakantie gevoel (feb-april, hopelijk heerlijk weer)

Vlak, dus je kan fietsen

12km naar Monash Uni, volgens mij tegen het verkeer in rijden www.whereis.com.au

Leuke wijken bij het strand

Mee doen met 'de Nippers' http://www.sls.com.au/get-involved/become-a-nipper

Vlakbij de stad

Penguins at St Kilda

Ned.schooltje zit in de buurt (ja ik weet het ze hoeven geen Ned. te leren, maar er zijn dus zelfde leeftijd kinderen in de buurt die dezelfde taal praten! makkelijk als ze het even moeilijk hebben)

Bootje naar Williamstown, op de fiets naar Science work

mmmm, misschien moet ik zelf toch maar gaan verhuizen :)

Succes met verder uitzoeken.

Sidonia
 
Hoi

Wat je ook nog kan proberen is https://www.facebook.com/#!/groups/29437732464/
daar zijn wellicht meer mensen die je kunnen helpen.

Sidonia
 
www.rent-a-home.com.au


excerpt from this website: http://www.expatfocus.com/expatriate-melbourne-accommodation-property

It can be difficult to find fully furnished rental properties in Melbourne, and those that are available are usually expensive. An alternative option for short-stay expatriates is to rent an unfurnished Melbourne house or apartment and to rent furniture and appliances from a company such as Pabs Furniture Rentals (see pabs.com.au or phone 1800 20 1020) or Compleat Interiors (see compleatinteriors.com.au or phone 3 9427 0188). There are many serviced apartments in the inner and bayside suburbs, which many expatriates rent for a period on arrival in Melbourne while searching for a longer-term home, see for example aussieapartments.com.au and serviced-apartments.com.au.

Deze website heeft ook nuttige informatie

http://www.expatarrivals.com/australia/melbourne/accommodation-in-melbourne
 


OFX
Back
Top