Ligt het aan mij of....?

FOL

Fristi-specialist
XPdite Sponsor
Veel van de vaste forummers van afgelopen -/+ 12 maanden beginnen aardig rap hun visum te krijgen, maar een nieuwe aanwas is gestaag. Zouden minder NL'ers het aandurven/willen?

Of heb ik gewoon een vertekend beeld van de werkelijkheid :grin:
 
Misschien is het ook een resultaat van de nieuwe punten lijsten.
Wij zouden bijvoorbeeld nu geen visum meer kunnen krijgen.
Te weinig punten. :wink:
 
Misschien is het ook een resultaat van de nieuwe punten lijsten.
Wij zouden bijvoorbeeld nu geen visum meer kunnen krijgen.
Te weinig punten. :wink:

Mjah, ik denk dat het ook wel een grote(re) stap aan het worden is voor veel mensen. De economie zit tegen, mensen sparen daardoor minder en kunnen dus het hele traject minder goed bekostigen. Dan trekt je de nieuwe puntengrens ook lastig gok ik zo, met als gevolg dat veel mensen zoiets hebben van: lama ff lekkah!
 
dit is voor hopelijk alleen maar positief. Hoe minder mensen een aanvraag indienen, hoe meer kans wij maken.

Ik moet zeggen dat ik een 8 moet halen voor mijn IELTS om genoeg punten te halen
 
Hi Joff,

Nu heb je het IELTS boek al geregeld :) Ik heb het geluk dat IT nogal Engels gericht is dus voor mij was het niet zo'n uitdaging, al vond ik mijn uitslag wel een beetje tegenvallen :? (maar ik ben niet de hoofdaanvrager) en heb dus heb verder weinig geoefend.
Mijn vriendin gebruikt Engels minder vaak maar heeft veel BBC programma's gedownload (The English we speak, Questions to the Prime Minister enz.) en geluisterd in de auto. Daarnaast zijn er de nodige (betaalde) websites die goed werken en vaak ietsje moeilijker zijn dan het werkelijke examen.

Maar back on topic;

Wij zijn het traject begonnen maar hebben ook wel zoiets van, huis verkopen?!? economie slecht, punten, SOL steeds kleiner enz. Er zijn momenteel veel redenen om het proces niet in te starten. Het zal voor ons ook een dubbeltje op zijn kant worden. Dit zullen meer mensen hebben denk ik ja. En dan denk je wel twee(honderd) keer na voor je er aan begint.
 
Ik ben benieuwd hoe moeilijk het zal zijn een 8 te halen. Ik heb een Engelse vrouw en spreek thuis al 15 jaar Engels, dus ik heb goede hoop.

Maar is inderdaad een moeilijke beslissing geweest en we moeten ook opschieten want vanaf 1 juli 2012 wordt het helemaal bijna onmogelijk volgens mij om een visum te krijgen.
We gaan ons best doen in ieder geval. Ik hoop met de hulp van Tamara van Just Migrate dat het gaat lukken.
 
Wij willen ook voor 1 juli. Daarom dacht ik dat er misschien nog wel een opleving zou zijn...
 
Back
Top