Marc Dutroux wil niet in beeld

Lost

Administrator
www.nu.nl said:
Marc Dutroux wil niet in beeld

Uitgegeven: 1 maart 2004 11:13
Laatst gewijzigd: 1 maart 2004 14:53
AARLEN - Marc Dutroux wil niet in beeld worden gebracht. Zijn advocaat Xavier Magnée heeft de media verzocht Dutroux niet in beeld te brengen bij het proces dat maandag tegen hem is begonnen in Aarlen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De voorzitter van de rechtbank, Stéphane Goux, heeft fotografen en cameramensen gevraagd aan het verzoek mee te werken. Bij aanvang van het proces hield Dutroux zich enigszins verscholen achter enkele bewakers. De drie andere verdachten lieten zich wel in beeld brengen in de verdachtenbankjes.

De Belgische pers werkt aan het verzoek van de rechtbank mee. De voorzitter van de Belgische foto- en filmpers, Bernard Delentrée, heeft zijn landgenoten gevraagd Dutroux af te dekken op alle beelden die maandag inmiddels zijn gemaakt.

Jury

De rechtbank heeft maandagmiddag zes mannen en zes vrouwen aangewezen als juryleden voor het proces-Dutroux. Eén van de mannen is tot voorzitter van de jury gekozen. Ook zijn twaalf reserve-leden voor de jury benoemd; Deze groep bestaat toevallig ook uit zes mannen en zes vrouwen.

Even eerder hadden de advocaten van de drie medeverdachten in totaal twaalf kandidaten voor beide jury's afgewezen. Dat gebeurde nadat de advocaten even de dossiers van de juryleden mochten inkijken. Enkele kandidaten zijn afgewezen omdat ze ooit een steunpetitie hadden getekend voor de ouders van de vermoorde meisjes. Het Openbaar Ministerie weigerde slechts een kandidaat voor de reserve-jury.

Opmerkelijk is dat een van de leden van de reservejury Michel Martin heet, vrijwel hetzelfde als Dutroux' verdachte ex-vrouw Michelle Martin. De juryleden wordt over een uur de eed afgenomen. De akte van beschuldiging komt dinsdag aan de orde.

(c) ANP
Alhoewel niet "echt" Nederlands nieuws, beheerst het proces van Dutroux toch de Nederlandse media. Het avondnieuws van de NOS had een item van zo'n 10 minuten.
 


OFX
Back
Top