MartensDownUnder!

Martens73

Active Member
Hoi luitjes,

Het zou vast wel ns gevraagd zijn of terug te vinden zijn in het forum, maar ik kan het echt niet vinden en  wij zouden het super vinden als iemand kan vertellen hoe ik een fotootje van ons in ons profiel kan plaatsen? Heb echt alles al geprobeerd, zou moeten lukken want ik zie jullie foto's wel. Ben dan ook geen computerexpert, Can anyone help me?

Smiles, Betty
 
- Klik op: "Profiel" in het menu
- Klik op: "Forumprofielinformatie"
- Selecteer de radio-button: "Ik heb mijn eigen foto/afbeelding".
- Voer de url (http://blablabla) in waar de afbeelding staat.

Dit laatste houdt dus in dat je zelf ergens een plek op het internet moet hebben waar je die afbeelding neer kunt zetten. De forumsoftware biedt niet aan om plaatjes op de server van Xpdite.net neer te zetten en ook afbeeldingen die op je eigen computer staan zijn voor anderen op het forum niet te bekijken....
 
Je kunt makkelijk en gratis je fotos neerzetten op www.photobucket.com.
Als je je foto daar hebt neer gezet, komen er 4 balkjes onder met 'linken'. Je moet de link pakken die eindigd op .jpg (of een ander foto bestand).
 
Het werkt ook als je je foto's via de methode upload die onder 'forum' staat. Dan krijg je ook een link die je kunt knippen en plakken. Zie de link hieronder voor de uitleg.

http://www.xpdite.net/forum/index.php?topic=8424.0
 
Tja Alie...

Verander www.photobucket.com in www.imageshack.us en je bent klaar...

Belangrijker is het volgens mij om te weten wat het principe is van het geschikt maken van een afbeelding voor het forum, dan 1000 mogelijkheden op te noemen van sites die dergelijke functionaliteit aanbieden....toch?
 
Martens73:

Je hebt de URL van hyves gebruikt:

http://hyves.nl/index.php?l1=ut&l2=photo&l3=show&media_id=624819201&media_secret=2qj9
(dit is nl. het script: index.php en dat is geen afbeelding, maar een PHP-script)

en niet deze URL:

http://94.100.113.61/624800001-624850000/624819201-624819300/624819201_6_2qj9.jpeg
(dit is een jpeg)

Maar de server waar deze afbeelding op staat laat het eveneens niet toe om plaatjes vanaf een andere site (xpdite.net) te tonen. Leeching wordt dat genoemd en dat vinden veel sites niet echt leuk, aangezien je dan bandbreedte van hun gebruikt zonder zelf op de site aanwezig te zijn.

Echter, deze is nogal groot voor een avatar (dat kleine plaatje bij je profiel) dus waars. wordt dat niet eens door de forumsoftware geaccepteerd.

Je zult dus een kopietje moeten maken van deze foto. Schalen naar een kleiner formaat (dus van bijv. 800 x 600 pixels) naar 100 x 80 pixels en dan is niet alleen de foto kleiner, de bestandsgrootte is dat ook en laadt het ook nog sneller voor de bezoekers van het forum :)

martens73.jpg


Ik heb alvast eea voor je verkleind en tijdelijk op mijn iDisk gezet. Je zou deze afbeelding kunnen opslaan (rechtermuisklik - opslaan als) en uploaden naar een site als eerder genoemd. Vervolgens in je profiel de nieuwe URL gebruiken en klaar is klara.
 
Back
Top