Meedenken mogelijkheden emigratie

BartH

New Member
Hallo allemaal,

Inmiddels hebben we al verschillende posts op dit ontzettend handige forum gelezen ter oriëntatie maar zitten we nog met wat vragen die we graag willen voorleggen in de hoop dat jullie ons van advies kunnen voorzien.

We zullen kort onze situatie schetsen, we zijn een stel van 27 en 28 jaar oud en sinds enkele maanden serieus aan het overwegen om te emigreren. Vanwege verschillende redenen heeft Australië onze absolute voorkeur en we willen de komende periode dan ook gebruiken om ons verder te verdiepen. Ik, Bart ben werkzaam in de agrarische sector en tevens als brandweerman. Rekeninghoudend met de SOL lijst dus gunstige beroepen. Mijn vriendin is werkzaam als docent op een hogeschool maar heeft daarnaast als achtergrond verpleegkundige en kind/jeugdpsychologe. Ook beroepen die op de SOL lijst te vinden zijn. In dat opzicht hopen we dat we een aardige kans moeten maken (ook gezien onze leeftijd) en willen we de aanvraag van het visum het liefst binnen niet al te lange tijd vast in gang zetten. De eerste vraag die bij ons ontstaat is gericht op de visumaanvraag van mijn vriendin. Haar voorkeur gaat uit naar een baan als docent bij een universiteit, wat ze nu dus ook doet. Echter staat dit niet op de SOL lijst maar verpleegkundige en psycholoog wel. Ze werkt op flexibele basis als verpleegkundige dus dit biedt ons nog wel mogelijkheden maar is het een probleem dat we haar visum o.b.v. haar werkervaring als psycholoog en/of verpleegkundige aanvragen terwijl ze voornamelijk als docent werkt en hier straks ook graag weer werk in wil zoeken? We lazen ook dat er bij praktisch uitvoerende beroepen een skilled assessment gedaan moet worden, mogelijk is dit bij verpleegkundige ook het geval dus dan zou het misschien niet handig zijn?

Mocht iemand van jullie ervaring hebben met het werk als docent bij een universiteit en/of iemand kennen dan zijn wij erg benieuwd naar de ervaringen en mogelijkheden op dit gebied.
Daarnaast zijn we benieuwd of jullie enig zicht hebben op de baankansen voor mij binnen de agrarische sector en/of brandweer in Australië?

We zijn tevens aan het kijken welke locatie ons het meeste aanspreekt. Tot nu toe neigen we vooral naar Melbourne vanwege de mogelijkheden qua werk (veel universiteiten), diversiteit aan activiteiten en het feit dat het financieel aantrekkelijker is dan Sydney. Daarnaast gaat mijn voorkeur vooral uit naar een niet al te warm klimaat ook gezien mijn werkzaamheden veelal buiten plaatsvinden. Ook dit staat nog in de beginfase dus als jullie tips hebben die we mee kunnen nemen in onze overweging dan zijn die van harte welkom.
We zijn wat dit betreft best makkelijk maar zoeken vooral een goede mix van: stad/strand binnen circa 30 min. auto te bereiken, betaalbare koopwoningen (op den duur, in begin eerst huren), gezellige sfeer en voldoende mogelijkheden tot het opdoen van nieuwe contacten en natuurlijk een goede locatie t.o.v. werk maar hier is dus nog weinig over bekend.

Een heel verhaal haha en we blijven ook vooral de rest van de berichten doorlezen, dus excuus als er vragen in staan die elders zijn gesteld...maar we zijn heel benieuwd naar jullie reactie en tips. Alles is welkom:)!
 
Ik kan je aanraden om een bureau te benaderen. Die kunnen voor jullie uitzoeken in welke hoek, je de meeste kans maakt op een visum. Als dit een permanent visum is bijvoorbeeld op verpleegkundige, dan wil dat niet zeggen dat daarin gewerkt moet worden. Als je binnen bent, mag je gaan doen wat je wil. Ik denk eerlijk gezegd niet dat er veel verschil zit tussen Sydney en Melbourne als het gaat over expenses. Alles buiten de grote steden is een wereld van verschil. Maar hangt uiteraard af van waar je wilt werken en waar je werk kunt vinden. Niet alleen de huurpijzen zijn prettiger, de levensstijl is ook relaxter, is mijn ervaring. Er zijn aardig wat experts op het forum wat betreft verpleegkunde, dus wellicht kan daar wat info vandaan komen.
Maar jullie verhaal klinkt positief, juiste leeftijd, gevraagde opleiding en ervaring. Wellicht zullen er in het gezochte vakgebied extra papiertjes gehaald moeten worden, geen idee, ik zit in een andere hoek. Wij zitten momenteel in de wacht bij immi, het schijnt een beetje op te lopen daar allemaal. Iets te veel werk en iets te weinig mensen. Een aanvraag duurt maanden, soms jaren. Succes!
 
Ik werk zelf aan een Uni hier en de voorwaarde is meestal dat je gepromoveerd moet zijn om als docent aan de slag te kunnen. Als je op deze manier een baan krijgt aangeboden, is het heel makkelijk om een 457 visum te krijgen. In mijn geval hoefde ik geen IELTS ofzo te doen en had ik ook geen last met omzetten diploma's. Visum was in 10 dagen geregeld en partner lift mee op je aanvraag, Als de Uni je goed genoeg vindt, lijkt de Immi het allemaal best te vinden. Ik kan je aanraden om op Indeed.com.au te kijken bij banen als 'lecturer', omdat het eerste semester eind februari begint en de werving van docenten in volle gang is bij de meeste universiteiten.
 
Hartelijk dank voor jullie snelle reacties. Het wordt dan denk ik samen met een visumbureau even goed uitzoeken wat wijsheid is aangezien ik als verpleegkundige de laatste jaren weinig uren in de praktijk heb gemaakt en we vooral zoeken naar een manier om het visum te bemachtigen en niet zozeer het werk in de gezondheidszorg. Mijn voorkeur gaat sterk uit naar een baan in het hoger onderwijs of eventueel als psycholoog. We gaan verder met onze zoektocht:)!
 
Ik werk zelf aan een Uni hier en de voorwaarde is meestal dat je gepromoveerd moet zijn om als docent aan de slag te kunnen. Als je op deze manier een baan krijgt aangeboden, is het heel makkelijk om een 457 visum te krijgen. In mijn geval hoefde ik geen IELTS ofzo te doen en had ik ook geen last met omzetten diploma's. Visum was in 10 dagen geregeld en partner lift mee op je aanvraag, Als de Uni je goed genoeg vindt, lijkt de Immi het allemaal best te vinden. Ik kan je aanraden om op Indeed.com.au te kijken bij banen als 'lecturer', omdat het eerste semester eind februari begint en de werving van docenten in volle gang is bij de meeste universiteiten.

Hans hartelijk dank voor je informatie. Ik neem aan dat je zelf het promotietraject hebt afgerond alvorens je in Australië bent gestart? Dat is bij mij namelijk niet het geval. Ik heb enkel 2 jaar werkervaring en mij gedurende deze periode wel in diverse thema's binnen de gezondheidszorg gespecialiseerd maar that's it. Zijn er nog andere mogelijkheden waar ik aan kan denken zoals starten in Nederland met een (voor Australië) relevant promotietraject en evt. daar verder gaan en/of via andere wegen binnenkomen bij een universiteit?
 
Ja, ik heb mn PhD in NL gedaan en dat maakte het allemaal veel makkelijker. Promoveren in Australie of als internationale student aan een ozzie uni is heel duur (heeeeel duur), dus beter dat in NL doen. Je kan altijd gewoon proberen bij universiteiten. Vooral de kleinere uni's in rural gebieden, (James Cook / charles Sturt / Southern Cross etc) hebben meer problemen om staff te vinden en zijn meer geneigd flexibel met de regels te zijn dan de uni's in de grote steden. NLse onderwijsintellingen hebben een goede naam internationaal en ik zou gewoon op websites van verschillende opleidingen zoeken en gewoon kijken of ze interesse hebben. Zoals gezegd op indeed staan bijna alle banen en zoeken op 'lecturer health' zal mogelijk iets in de juiste richting opleveren.
 
Welkom op het forum guys!

Als je een Skilled Independant aanvraagt op een bepaald beroep dan hoef je daarna niet perse in dat beroep te gaan werken. Registratie om als verpleegkundige te mogen werken is extreem moeilijk, de AHPRA is lastig om mee te werken zoals je kunt lezen in de thread die hierboven gelinkt is. Echter is de organisatie die het diploma assessment een andere organisatie en die doen niet zo moeilijk. Wat kort inhoudt dat je een visum kunt krijgen op basis van je verpleegkundig diploma, maar je kan er alleen niet in werken omdat AHPRA je geen registratie wil geven. Bureaucratisch much? :rolleyes:

Wat ik jullie aan zou raden is even alle beroepen waar jullie een diploma voor hebben en die ook op de SOL staan opschrijven. Vervolgens voor elk beroep bij de assessing authority kijken wat de eisen zijn voor een positieve assessment. Bij de een moet je bijvoorbeeld ook een x aantal jaar in het beroep gewerkt hebben, bij de ander niet. Bij de een moet je perse een bepaalde score op Academic IELTS hebben, bij de ander niet/lagere score, etc etc.
Ook moet je kijken naar het behalen van minimaal 60 punten op de 189 visum Points Test. Wie van jullie komt eerder aan die punten? Dat is ook een belangrijke factor uiteraard.

Voel je vrij om bovenstaande hier te bespreken als je hulp nodig hebt om uit het doolhof te komen :up:
 
Back
Top