Meer dan honderd walvissen en dolfijnen dood op strand

Lost

Administrator
Uitgegeven: 29 november 2004 06:57

SYDNEY - Meer dan honderd walvissen en dolfijnen zijn zondag op het strand van het Zuid-Australische Tasmanië gestrand en daardoor gestorven. Tientallen andere dieren zijn in gevaar, zei de woordvoerder van de Tasmaanse regering. De oorzaak van de stranding is - zoals vaker bij dit soort gebeurtenissen - niet bekend.

Op het strand van King Island zijn 72 grienden en dertig dolfijnen doodgegaan. Vijftig andere walvissen en dolfijnen verkeren in gevaar en het is volgens de regeringswoordvoerder niet duidelijk of die nog te redden zijn. Klik hier !

Maandag is opnieuw een groep van zeventien dolfijnen gestrand in Zuid-Australië. Hulpverleners zijn druk in de weer om de zeezoogdieren te redden.

Bron: Nu.nl
 
Uitgegeven: 30 november 2004 07:34

WELLINGTON - Na de mysterieuze massale sterfte van walvissen en dolfijnen in Australië heeft het fenomeen nu ook Nieuw-Zeeland bereikt. Vijfenvijftig zeezoogdieren zijn op het noordereiland van Nieuw-Zeeland gestrand en overleden, zo meldt Radio New Zealand dinsdag.

Het is niet duidelijk waarom de walvissen en dolfijnen stranden. In Australië zijn de afgelopen dagen al bijna 120 walvissen en dolfijnen om het leven gekomen. Klik hier !

BRON: Nu.nl
 
Het is hier echt voorpagina nieuws.

Ze zeggen dat het met het weer en de sonar van boten of zo te maken heeft

:(
 
Back
Top