Merry-go-round to & in OZ

Potverdrie, dat is een mooie woning! Voor dat bedrag kun je ook hier in de regio heel wat leuks kopen! wow gefeliciteerd!
 
Proficiat! Gaaf!
Zelf een spijker in de muur mogen slaan....ik had nooit gedacht dat dit me ooit zou doen dagdromen. We hebben overmorgen weer inspectie, dus dat betekent alles wat met blauwe tac aan de muur zit om het toch wat persoonlijker te maken even van de muur halen (en dan toch weer remarks krijgen dat er stipjes op de verf zitten)
Nog 2,5 a 3 jaar wachten hier tot PR (hopelijk; laat ons hopen dat de regels niet teveel veranderen; terwijl ik het schrijf besef ik de absurde gedachte) en dan zonder al de bijkomende ‘vreemdelingentaxen’ iets te kunnen kopen.
Maar jullie bericht geeft hoop!
 
Last edited:
Mooi huis!!!!! Het wordt tijd dat we weer eens richting Canberra afreizen om het huis te bewonderen en een biertje te drinken!
 
Wow, supermooi huis! Jullie moesten er lang op wachten om hier te komen, maar nu gaan jullie als een speer met twee huizen in nog geen twee jaar.
 
Last edited:
Wow, supermooi huis! Jullie moesten er lang op wachten om hier te komen, maar nu gaan jullie als een speer met twee huizen in nog geen twee jaar.

Ja, we hebben wel eventjes in de wachtkamer gezeten. Maar nu zij we helemaal los ;)

We beseffen ook wel dat de overgang super soepel gegaan is tot nu toe. Beide werk (ik dan nog wel bij een ‘Nederlands’ bedrijf tot in ieder geval einde jaar) Twee huizen waarvan één soepeltjes verhuurd. Een paar hele goede vrienden gemaakt en de zon schijnt (vrijwel) elke dag.

We zijn blij dat het uiteindelijk allemaal (zo goed) gelukt is!
 
@SteveSW Ja de spreekwoordelijke spijker. Die is op dit forum al vaak voorbij gekomen.

Soms voelt in een huurhuis zitten een beetje als kamperen. Je accepteert de onhandige dingen. Maar net als met kamperen wil je op een gegeven moment (en dat kan best even duren) toch weer terug naar iets comfortabelers.

Hoe is het bij jullie, ik weet dat jullie in een beetje lastige situatie zaten qua tijdslijnen. Hoe gaat het daar mee?
 
@SteveSW
Hoe is het bij jullie, ik weet dat jullie in een beetje lastige situatie zaten qua tijdslijnen. Hoe gaat het daar mee?
Eerste gedachte was om voordat Annelies 45 zou worden (oktober) 189 aan te vragen. Maar (gelukkig) na navraag bij visa agent die oa gespecialiseerd is in medische zaken bleek dat visa 189 geen probleem is voor visa maar erg nadelig voor dokters als je PR krijgt voordat je fellow wordt (iets ingewikkelds met verzekeringen). Ondertussen, sinds de wijzigingen van juli, zou 189 ook iets moeilijker zijn geweest omdat de skill assessment van de partner als deze ouder is dan 45, niet meer meetelt.
Dus optie voor PR is: na 3 jaar werken 186 of 187 aanvragen. Dan zijn we ook wel boven de 45 maar gelukkig is er voor artsen een uitzondering! IELTS moeten we wel opnieuw doen maar dat is slechts functional English dus dat moet geen probleem zijn.
Hopelijk veranderen de regels niet nadelig tegen dan. Op zich heeft het wel rust dat we nu even niets kunnen doen aan visa en zorgt het ook voor spreiding van de kosten maar dat huren/niet zelf iets kunnen opbouwen is wel een dingetje (als architect zeker en in deze toch wel gunstige koop tijden). Positief is dat we tegen dan wel beter weten welke de echt leuke plekjes zijn hier en we wat gespaard gaan hebben.
 
Back
Top