Middelbare school

letsgo

New Member
Wij konden er via de search-button niets over vinden, vandaar deze vraag: wij hebben begrepen dat de middelbare school in Australië 6 jaar duurt, ongeacht het type onderwijs dat wordt gevolgd. Kinderen van verschillende niveaus zitten bij elkaar in de klas en na genoemde 6 jaar heeft het ene kind bij wijze van spreken VMBO niveau bereikt en het andere kind VWO.
Dit zou betekenen dat er binnen een klas verscheidene groepjes op verschillende niveaus werken, zo niet ieder kind zelfs individueel zijn/haar eigen tempo kan volgen. In dat geval zou het -nemen wij aan- mogelijk moeten zijn dat een kind in de loop van deze 6 jaar qua niveau opstoomt als hij/zij plotseling 'de geest krijgt'. Klopt dit alles?
Overigens hebben wij eveneens begrepen dat er voor de allerbeste leerlingen het systeem van 'selective high school' bestaat (in ieder geval in Manly, waar wij ons hopen te vestigen), maar dat je over een permanent visum dient te beschikken om daar op te komen. Eveneens correct?

Bij voorbaat dank voor de response.
 
High School duurt inderdaad 6 jaar - maar niet iedereen maakt dat af. De klassen/groepen worden wel ongeveer ingedeeld  - zeker voor de latere jaren (10 - 12) naar richting en capaciteit. Het zit niet "allemaal door elkaar" (althans niet op de High School waar ik enige ervaring mee heb).

Een bepaald percentage valt af na jaar 10 en verdwijnt in het bedrijfsleven (als leerling/apprentice, gaat naar TAFE = lagere en iddelbare beroeps opleidingen). De rest gaat door voor het HSC (High School Certificate) en naarmate ze daar beter bij scoren kunnen ze terecht op meer of minder exclusieve vervolg opleidingen (Uni = Universiteiten - vergelijkbaar met de NL HBO en Universitaire opleidingen)
De Uni's hebben vaak een "minimum score" als toelatings eis de TER (Tertiary Entrance Rank) Als je een lagere score hebt dan hun minimum kom je niet in aanmerking voor zo'n opleiding.
 
Back
Top