Move To Brisbane

pieter69

New Member
Beste mensen,

Na +/- 8 mnd Perth ga ik met gezin voor de baas naar Brisbane. Ik kom daar te werken in het
centrum van Brisbane. (Little Edward st, Spring Hill)
Ik zoek info over wonen, scholen, openbaar vervoer, etc. Kan iemand ons op weg helpen?

Pieter
 
scholen weet ik weinig van maar er is vast wel iemand die er meer van weet.....

public transport is er zat, little edward street is op loopafstand van central station dus je kan gewoonweg de treinlijnen volgen en zien waar je zou willen wonen (www.translink.com.au) of zoem eens in op www.whereis.com kan je ook zien waar de stations liggen. Trein is naar mijn idee wat prettiger dan de overvolle bussen maar het is sowieso altijd wel druk. Openbaar vervoer is VEEL slechter geregeld dan Perth als ik de info mag geloven maar kan het niet uit ervaring beoordelen.

Woonruimte hangt af van wat je wil. In de stad is huren een stuk duurder dan als je buitenaf woont, maar ja dan heb je langere reistijd.
Huren is momenteel sowieso erg prijzig en moeilijk te krijgen. Het helpt als je baas wat tijdelijke woonruimte voor je zou kunnen regelen.
Ik zou je niet aanraden om in de omgeving van logan village te gaan wonen, veel criminaliteit maar er zullen daar vast ook wel prettige stukken zijn. Mij bevalt de noordkant erg goed, snel bij de sunshine coast en lekker rustig.
 
Hoi Pieter,

Dit zijn 2 websites waar je veel aan kan hebben:

http://www.brisbane.qld.gov.au/ (van de city council, veel praktische info)
en
http://www.ourbrisbane.com/

Als je via www.realestate.com.au iets vindt wat je iets lijkt, kan je met Google Earth Streetview spieken.

Succes,

Irene
 
Ok, bedankt zover voor de reakties. Ik zal alles is op het gemak (nee niet de toilet!) bekijken. We zullen ergens in de komende weken op orientatie bezoek gaan en de boel bekijken.

Pieter
 
Back
Top