Muziek

Culina

Member
Hallo!

Afgelopen jaar heb ik het geluk gehad dat ik 3 maanden heb mogen vertoeven in Australie, natuurlijk veel te kort om het land te leren kennen, maar het bleef geweldig. Wat me ook opgevallen is in de tijd dat ik daar was, dat de muziek, vond ik zoveel verschilde van de Europese muziek, op een positieve manier. Sinds mijn bezoek aan Australie ben ik op zoek gegaan naar verschillende australische bands.
ik kende Wolfmother al, heb na een tijdje research ook verschillende andere aritiesten gevonden zoals : Powderfinger, Shannon Noll, Missy higgins, Eskimo joe, John Butler Trio en Jet. Tuurlijk kende ik ook al Men at Work en Crowded house, en andere "oude(re)" helden.
Ik vroeg mij af of jullie nog andere artiesten hebben gevonden, die echt australisch zijn, om alvast een beetje het Aussie gevoel hier te maken in het soms wat saaie nederland. Ook radiozenders zijn leuk om te horen! :wink:

groetjes!
 
You am I, Regurgatator, Nick Cave, Architecture in Helsinki, The Whitlams

En voor een collectie van minder bekende bands kijk eens op:
http://www.triplejunearthed.com/
 
Howling Bells, Living End, Lisa Gerrard, Expatriate, Yotu Yindi, Ice House en natuurlijk niet te vergeten Midnight Oil!
 
http://www.xpdite.net/forum/index.php?topic=3538.0
http://www.xpdite.net/forum/index.php?topic=4320.0

:music:
 
Niet noodzakelijkerwijs allemaal favorieten van mij, maar we moeten deze mensen niet vergeten:
John Farnham, Cold Chisel, Kylie Minogue, BeeGees, Paul Owen ('You're my favorite waste of time')  :lol:, en een indrukwekkend rijtje fusion grootheden: Brett Garsed, Virgil Donati, Ric Fierabracci, Frank Gambale  :shock:. En dan vergeet ik bijna Tommy Emmanuel...daar dan.
En voor de echten onder ons: Graham Bonnet (Rainbow) is ook Aussie.
 
En WHAT ABOUT XAVIER RUDD?!!!!!!!!!! Kerel die een one-man show opvoert, dwz  zingen, gitaar, didgeridoo,  voetdrum, mondharmonica allemaal in zn eentje! Ik heb zn concert gezien en was helemaal onder de indruk! Echte Ozzie muziek.
Naar luisteren, doen!
 
Back
Top