Nederlanders in Australische cel voor XTC-smokkel

Lost

Administrator
planet.nl said:
Nederlanders in Australische cel voor XTC-smokkel
Gepubliceerd op maandag 02 februari 2004
BRISBANE (ANP) - Twee Nederlanders zijn in Australië tot gevangenisstraffen veroordeeld voor de smokkel van XTC met een totale straatwaarde van 23 miljoen Australische dollar (14,3 miljoen euro). Dat heeft de Australische nieuwszender ABC maandag gemeld.

De 34-jarige Michael Arie van der L. kreeg veertien jaar cel. Zijn 32-jarige landgenoot Jesin Fadel Victor Y. is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. Het duo verscheen voor het hooggerechtshof.

De twee Nederlanders zijn in februari vorig jaar gearresteerd. Ze wilden 478.000 pillen en zestien kilo poeder in Australië verkopen, die ze uit Nederland hadden laten komen. Van der L. en Y. hebben bekend.

Tijdens het proces bleek dat ze al eerder een onbekende hoeveelheid harddrugs naar Australië hadden gebracht. Van der L. arriveerde eind 2002 in Australië om, volgens de rechters, de leveringen vanuit Nederland voor te bereiden. Het hof bepaalde dat hij de eerste zes jaar niet in aanmerking komt voor vervroegde invrijheidsstelling. Y. zal zeker vier jaar in de gevangenis moeten blijven.
Misschien een optie als het verkrijgen van een visum niet wil lukken? :wink:
 
Heeft ook met de media t emaken. er worden natuurlijk veel vaker drugshandelaars opgepakt. Maa rin het buitenland wordt op de een of andere manier bij nederlanders altijd 10 keer gezegd dat het om nederlanders gaat en bij andere nationaliteiten niet. De media versterken het beeld dus alleen maar,
 


OFX
Top