niet welkom(geaccepteerd worden)

Manja

Member
hallo,

heel moeilijk om je te orienteren op een bepaalde streek. wel is het zo dat mijn man graag windsurft en SA dus al af viel. maar wat wij ons nu afvragen ,zijn er ook plaatsen waar je als emigrant niet geaccepteerd wordt?dit dus in en om Perth.zijn er ook onder jullie ook windsurffannaaten die ons iets meer over bepaalde spots kunnen vertellen?

groetjes Manja
 
Dat ligt er volgens mij weer aan op welk visum je naar Oz mag. Jeroen en ik hebben een SIR visum en dat houdt in dat wij in bepaalde postcodegebieden niet mogen wonen. Zo mogen wij bijvoorbeeld niet in Sydney, Melbourne, Perth en Brisbane wonen. Niet dat we dat zo erg vinden want stadliefhebbers zijn we niet.

Liefhebber van surfen? 'k Zou het niet weten, heb het nog nooit gedaan.

Groetjes,
Erna
 
Hoi Manja,

Ik heb een jaar in Perth gewoond en ben momenteel bezig met mijn visum om me daar te gaan vestigen.

Ik ben zelf golfsurfer, maar ik kan je zeker een spot aanraden voor windsurfen. Anderhalf uur rijden ten noorden van Perth ligt Lancelin, een klein vissersdorp. Dit is de spot om te gaan windsurfen en ik meen dat er ook competities worden gehouden. Misschien kun je er iets over vinden op het internet of in reisgidsen. Lancelin staat bekend om de sterke wind die er altijd waait. Bovendien is het een leuk knus dorp, je kunt er ook sandboarden, jeep rijden in de duinen, ze hebben een gezellige lokale kroeg, haventje en een eindeloos strand waar geen kip te bekennen is....

Groet, Marielle
 
Hoi Manja,

Wat ons betreft zijn jullie welkom hoor...
Wij wonen nu ruim anderhalf jaar in Perth en hebben het hier prima naar ons zin. En als je van windsurfen houdt zit je hier natuurlijk helemaal goed.  Vooral in de zomer ben je altijd zeker van wind. (en dat geldt voor het grootste gedeelte van de West Australische kust)
De volgende links zijn wellicht bruikbaar:
WA surf spots:  http://www.windsurfingwa.org.au/location.php
Wind Perth:  http://www.seabreeze.com.au/maps/wa.asp    (op het forum van deze website kun je alle windsurfvragen kwijt)

Groetjes,
Stijn
   
     
 
Hallo Stijn,

dankjewel voor de sites,er staat goede informatie op.Mag ik vragen waar jij precies woont? surf jij ook?

groetjes Manja
 
Wij wonen in Swanbourne: lekker centraal gelegen tov Perth CBD, Fremantle, de zee en de rivier.
Vorig jaar heb ik, na 10 jaar afwezigheid, het windsurfen weer opgepakt. Vorige zomer heb ik vooral op de rivier gevaren. Nu ik het gijpen en waterstarten wat beter onder de knie heb wil ik dit sezoen wat meer op zee gaan surfen. (De gemiddelde duur dat ik nu als haaienvoer in het water lig is, voor mijn gevoel, nu acceptabel  :))
Gr. Stijn
   
Nog wat statistieken mbt tot het klimaat hier:  http://members.westnet.com.au/zoethout/shaka/perthclimate.htm
 
Hallo Stijn,

hoe zit het met de haaien populatie daar worden er veel zwemmers/surfers aangevallen(verslonden),of zijn er bepaalde delen van het jaar dat  ze iets actiever zijn?nog veel dank voor de temperatuur site,dit is geweldige info.

groetjes Manja
 
Hey Manja,

De kans dat je aangevallen wordt door een haai is heel klein: 13 aanvallen met dodelijke afloop in WA in de afgelopen 200 jaar. Maar als je dit toch mee wilt laten spelen bij de keuze van jullie vestigsplaats is het tabelletje op volgende pagina wel interessant: http://www.zoo.nsw.gov.au/content/view.asp?id=235

Groetjes,
Stijn 
 
Back
Top