NL speelgroep 29 mei

Anne Marije

Member
Hoi iedereen,
De NL speelgroep heeft nieuwe organisatoren gevonden :smile: ! Zie onderstaande bericht!

Veel speelplezier allen,
Anne Marije


Hallo allemaal,

Hierbij een informatieve email over de Nederlandse speelgroep in Brisbane. Tot en met februari 2011 heeft Jacqueline Fortuin de speelgroep jarenlang georganiseerd. Omdat haar kinderen te oud zijn geworden voor een speelgroep, wilde ze graag het stokje overdragen. Met zijn vieren willen wij de speelgroep graag gaan voortzetten.

Wij zijn Femke (moeder van Ziza, momenteel zwanger en sinds 6 maanden in Brisbane), Marleen (moeder van Jack en Mike, 8 jaar in Australie, maar nieuw in de Brisbane area) en Maggie (Gold coast en moeder van Maia) Suzan (in Brisbane sinds twee maanden en moeder van Peter en Lucy).

In de eerste plaats willen wij Jacqueline erg bedanken voor de vele speelgroepen die zij regelde. Omdat wij drieen nog niet zolang in Brisbane zijn hebben wij er slechts een of enkele meegemaakt, maar dat waren er voldoende om te weten dat de speelgroep doorgang moet vinden.

In het kort willen wij schetsen wat onze ideeen zijn:

De basis van de speelgroep (elke maand een zondagochtend ergens in een park in Brisbane afspreken) is een succes en dit principe zoals door Jacqueline opgezet, willen wij graag onveranderd laten. Wij hebben het vermoeden dat er daarnaast ouders zijn die het leuk zouden vinden om af en toe met de kinderen door de week af te spreken voor een bepaalde activiteit of een gekozen thema. Voorbeelden zijn een knutselmiddag, fietsen in een park, lezen, pannenkoeken bakken of sporten. Deze activiteiten kunnen ook op leeftijd afgestemd worden. Locatie is op een plek die van toepassing is; dat kan bij een van ons of een andere moeder thuis zijn, of op een andere plek zoals een fietspark. Ideeen welkom.

Er is afgelopen maand helaas geen zondagse speelgroep geweest, de eerstvolgende speelgroep zal plaatsvinden op 29 mei om 10.30 in Kalinga Park (er is een speeltuin, schaduw, er zijn WC’s, picknicktafels, BBQ’s, er kan gefietst worden door de kleintjes en voor de groteren is badminton of voetbal mogelijk. Het park is te vinden aan het einde van Park Avenue.

Daarna zal er op elke laatste zondag van de maand een speelgroep zijn : 26 juni, 31 juli, 28 augustus, 25 september etc. We zullen elke maand een mail rondsturen met de locatie.

Net als Jacqueline willen wij berichtjes van Nederlanders in de omgeving doorsturen via de mailinglijst van de speelgroep. Dit kunnen berichtjes zijn zoals ‘woning gezocht’ of ‘wie weet een goede dierenarts’. Het bericht dat je wil verspreiden kun je sturen naar dutch-playgroup-brisbane@googlegroups.com.

Met excuus voor de vertraging in doorzending tijdens de overgang van Jacqueline naar ons. Na deze mail volgen een aantal berichtjes.

Met groet en tot ziens op een komende zondag,
Marleen, Femke, Maggie, Suzan
 
Back
Top