nog iemand tips misschien???

helmut

XPdite Sponsor
Bijna is het zover. Op 25 september vliegen we eindelijk naar Australië voor ons welverdiende vakantie.
We landen In Perth en willen, na daar rondgekeken te hebben, door naar SA, om te kijken of we daar graag willen gaan wonen als we een keertje een visum krijgen..... Misschien dat we een sponsor vinden maar blijven ons best doen.

Mochten mensen tips hebben ivm mooie omgeving, geweldig strand of gewoon mooi om te zien/zijn... alles is welkom.
Ook tips, waarom evt. daar wel wonen en waarom daar niet...

Greetings Helmut, Leonie en natuurlijk Joy
 
Vergeet monkey mia niet
Wij hebben gekozen voor Cairns maar Perth was onze tweede keus dus veel succes

Kees
 
Qua omgeving houd ik zelf erg van de Adelaide Hills en de wijnstreken Barossa en Clare Valley. Daar kun je erg mooie autotochtjes maken, met vaak fantastische uitzichten. Wij zijn er nog niet geweest, maar Kangaroo Island moet ook erg mooi zijn.

Verder zijn de stranden bij Adelaide vrij breed en van zand (ook fijn). Ons favoriete plekje daar is Henley Beach, een gezellig pleintje (zeker in de zomer), van waaruit je de pier op kunt lopen.

Als je van shoppen houdt moet je zeker naar Rundle Mall en alle shopping arcades die daar te vinden zijn. Vlakbij vind je ook allerlei restaurants waar je heerlijk kunt eten. Het Belgisch biercafe (met mosselen op het menu!) is ook niet ver.

Waar te wonen hangt natuurlijk van een aantal persoonlijke voorkeuren af: dicht bij het CBD (ivm werk), bij de zee, tegen de Hills, in de Hills, etc.
 
Hi!

Een berichtje uit Adelaide, SA

Wij wonen momenteel in een tijdelijke huurwoning in Somerton Park (net onder Glenelg).... loopafstand van een prachtig strand en het gezellige Glenelg om de hoek. Helaas is een koophuis in Somerton Park niet te betalen voor ons, dus....eind van het jaar verhuizen we naar Hallett Cove. Onze voorkeur gaat toch wel uit naar een woonplek aan de kust, vandaar...

Maar, inderdaad... de heuvels zijn ook erg leuk. Misschien dat we over een paar jaar eens gaan kijken in Flagstaff Hill, Eden Hills etc.

Wat leuk is om te doen (als je sportief bent..)

Rijd naar Waterfall Gully (na de kruising Greenhill Rd/Portrush Rd zie je het bord al).... rijd helemaal tot aan het einde van de Waterfall Gully Rd, parkeer je auto en loop helemaal naar boven, naar Mt Lofty.
Een tocht van ca 1 uur en 20 min naar boven en 3,7 km. Boven aangekomen kun je uitrusten met een kop thee, koffie en wat lekkers in het restaurant, met uitzicht over heel Adelaide. Loop daarna weer naar beneden.. (uurtje). Maar, doe dit niet als het (erg) warm is..  :up:

Het noorden van de stad (met name omgeving Salisbury en Elisabeth) spreekt ons helemaal niet aan. Wij houden meer van de zuidelijke heuvels of zuidwestelijke suburbs....  Maar.... ieder zijn smaak natuurlijk.

Als je Adelaide bezoekt, vergeet vooral niet de Botanical Garden in de stad of die op Mount Lofty. Beide heel erg leuk!!!!

Have fun!!

Greetz
Aussiegirl :up:
 
Hi

Helemaal mee eens dat het noorden wordt onder gewaardeerd.  Heb 10 jaar in het noorden gewoond 2 jaar in Elizabeth en 8 jaar Gawler en dat was werkelijk fantastisch!!!  Tegenwoordig ook erg uitgebreid en dus anders toen ik er woonde maar de express trein gaat nog steeds naar Adelaide.  Spot goedkoop en een prima verbinding.

Ook een prima spot om uitstapjes te maken naar de Barossa etc. 

Sidonia
 
Back
Top