Note to self: Add this to list of things that can kill you...

afterbang

XPdite Sponsor
Zoals we allemaal weten heeft Australia een flinke lijst van beestjes of omstandigheden die je kans op een lang en gezond leven drastisch doen afnemen. En in Canberra hebben ze er weer één aan de lijst toegevoegd... Fire Tornado. Niet zo'n klein dingetje vanaf de grond maar een full blown tornado zoals je in de US of A tegen kunt komen.

Of de lijst niet lang genoeg was ;)

http://www.abc.net.au/news/2012-11-...orld-first-fire-tornado/4380252?&section=news
 
Yep, maar dit is te gek. Ben ooit al eens ge-evacueerd vanwege dreigende natuurramp ('95) dus weet hoe het voelt om je omgeving achter te laten en hopen dat je hem hetzelfde terug vindt later...
 
Nou, dan kun je je lol op in Australië. Er zijn daar gebieden die jaarlijks geëvacueerd moeten worden, of een disaster alert..
Ik zou zeggen: zelf bouwen en goed dik beton gebruiken. Met heipalen van 20 meter eronder en een schuilkelder.
Zie ik je terug bij "doomsday preppers" (Nat.Geo.Channel)
 
Kwam dit net tegen bij de ABC. Beelden van nu exact 10 jaar terug maar nog steeds (of alweer) schokkend. Al dat mooie weer en mooie natuur heeft zo zijn nadelen...

ABC Canberra and ABC News have contributed to the exhibition with a special montage of the 2003 Canberra bushfire coverage which includes footage and audio from the time.
You can view the montage here but a warning some of the images might be upsetting.
http://www.abc.net.au/news/2013-01-...anberra-bushfire-coverage/4471658?section=act

Het gaf mij toch echt even een rilling over mijn rug als je het zo ziet in een stad die je kent, en in wijken die op je shortlist staan.

Niet dat we ons er door laten stoppen, maar het is goed om te beseffen wat een rustig landje NL is wat betreft natuurrampen e.d.
 


OFX
Back
Top