Op bezoek bij Irene.

Eerainuh

Eerainuh
XPdite Sponsor
Er komt bij ons van alles over de vloer, van kruipend tot lopend, vliegend en ga zo maar door.

Maar deze jongen lag van 't weekend op 't gras voor het huis...

python.jpg


En stínken...! Dat kunnen dooie slangen wel heeeeel goed. Het was wel een mooi exemplaar van een Spotted Python. Ik weet inmiddels dat er twee pythons zijn in Brisbane; de Spotted Python en de zeldzamere Carpet Python. Hier is er meer leuks over te lezen: http://www.qm.qld.gov.au/inquiry/factsheets/leaflet0019.pdf (niks engs hoor).

Nou was deze python opengebarsten en we zagen dat hij als laatste maal een rat of iets dergelijks moet hebben gegeten. Misschien had 'ie z'n maal een beetje onderschat en is 'ie er letterlijk van ontploft...  :shock:

Steve zei dat het misschien Freddy (onze kat) is geweest die de python heeft gedood, maar ik zie onze Koning van Luilekkerland zoiets nog niet doen! Daarbij las ik net dat pythons katten kúnnen doden. Dus het is een mistery hoe 'ie daar terecht kwam.

Ik moet zeggen, zou m'n puppie niet graag in de buurt van zo'n python hebben, maar 't is weer iets anders dan een kakkerlak, toch? :) :roll:
 
Stinken misschien, maar verder niet echt gevaarlijk. We maken ons meer zorgen om de slang die we dezer dagen op een houten erfscheiding zagen "zonnen", grijs met een gele buik. De deskundigen zijn het er niet over eens, maar meest waarschijnlijk is het een soort brown snake en daar zijn we niet blij mee....
Een oud gediende raadde ons aan om een spuitbus met insecten spray op dat beest los te laten.... Het heeft in zoverre geholpen dat we hem niet meer gezien hebben.

Maar ach, we hebben ook koala's in de tuin - dus we mogen niet klagen.  :smile:
 
Nee joh, hij lag te stinken omdat 'ie open lag en het rottingsproces al was begonnen, ik weet dat 'ie voor ons niet gevaarlijk is. Toch wel voor een kitten of een puppy, maar gelukkig zijn die van ons nu te groot.

Ik neem aan dat je al wat afgegoogled hebt, op die grijze met z'n gele buik? Vast wel. En met een brown snake zou ik ook niet blij zijn. Het is soms ook zo moeilijk te zeggen hè, wat voor eentje het is. Net zoals een vogel beschrijven, of een insect... je raakt al gauw weer het spoor bijster :)
 
Het schijnt dat wij een 3 meter lange Carpet Python in onze tuin/buurtje hebben; de buurman had 'm een tijdje geleden bij ons in de tuin gezien. Nu hebben wij wat gras en daarachter een gebiedje met palmbomen en gumtrees; daar heb ik eerlijk gezegd nog niet veel onderhoud gedaan... Ik weet het: die beesten zijn ongevaarlijk maar een beet kan gemeen pijn doen... En er ligt een laag van 10cm dood blad dus een ideale schuilplaats voor onze 'tuin-gast'  :wink:

Misschien dat ik een hark met een verlengde steel maak/koop en dan staande in het gras dat blad naar me toe ga harken  :wink: Ben niet zo'n held met slangen vrees ik... :|
 
Tjee, Irene, wat een verhaal! Als het goed is zitten jullie in Queensland? Wij gaan naar Melbourne, ik hoor van mijn familie niet veel verhalen over slangen. Wel van mijn ouders, maar die zitten al weer 35 jaar in Nederland. Die hebben het er nog steeds over, denken misschien dat ik me daardoor ga bedenken. Ha, wishfull thinking!!! :grin:
Ondanks mijn angst voor slangen, vind ik dit wel een pracht exemplaar! Maar zo'n Brown snake zou ik liever niet tegenkomen.
Ik mag graag tuinieren, maar of ik het down under nog zo graag ga doen.....??? Don't know yet, ik ga ook materiaal met lange stelen aanschaffen.... :p
 
Hoi Irene

Dit is wel een hele mooie snake, zou mijnman zeggen dat zegt hij nl bij alle snacks die dood zijn.
Ik vind alle slangen trouwens erg mooi, behalve die keer dat ik bij volle maan 's ochtends om half 5 lag te zwemmen en er een black snake tegen mij aan zwom maar dat is weer een ander verhaal. Was wel heeeeeeeeeeeeeeel snel het zwembad uit.

Groetjes Erna
 
Schitterende foto, Irene. Geeft wel aan hoe mooi slangen ook kunnen zijn!

Rene-l
 
Hee Erna, broodje Snack? .... :-D :-D  Wat kunnen sommige typo's leuk zijn!

René, dat jij die foto mooi vindt, zegt wel wat over je lugubere persoonlijkheid... :-D Zo'n half open slang met z'n lunch uitpuilend... YUK!

LOL...
 
Jeeh Ireen, beste jongen!  :shock: Toch een raar idee dat zoiets door je tuin zwerft he?

Wij wonen sinds een half jaar ook aardig in het groen:
dsc02785dv0.jpg
 
bujh002hc8.jpg


dsc02787yk5.jpg
 
dsc02800ld0.jpg



En krijgen ook regelmatig 'bezoek'. Maar gelukkig tot op heden alleen lorrekeets, kakkatoes, possums en koala's. De huiseigenaar was hier gisteren en hij vertelde regelmatig een snake gespot te hebben in de tuin. Gelukkig is Luna onze hond erg alert en gaat de hele dag achter de blue tong lizards aan enz. Als we dat in de gaten hebben houden we haar bij die beestjes vandaan want dat vinden we zielig. Maar hopelijk doet ze dat ook bij slangen. Onze meiden spelen toch in de tuin...

Groetjes Lin
 
Hee Lin, ik zou me toch rotschrikken als er plots twee blote meisjes in onze tuin rondliepen... LOL... Nee, geintje, mooi groene en avontuurlijke tuin hebben jullie, en het is bijzonder ja, dat er van alles in rondloopt en fladdert. Soms vonden we helaas ook wel 's vogels of kikkers in het zwembad, maar dat is gelukkig een stuk minder sinds we eigenlijk altijd de cover d'r op hebben.
En hee, die arme Blue Tongue lizards, die zijn zó verlegen, och germ. Maar daarom des te mooier als je ze ziet!

En René, foto downloaden en inzoomen... :) Mmmmmm.... lekker pluizig hapje! Ik neem - vooralsnog - m'n uitspraak over je lugubere karakter terug... hihi...
 
[quote author=Eerainuh link=topic=6675.msg83266#msg83266 date=1173092132]
Ik neem - vooralsnog - m'n uitspraak over je lugubere karakter terug... hihi...
[/quote]Bedankt Irene  :up:
 
Ach René, je hebt hier te maken met een breed-spectrum-karakter-specialist... LOL... Waarschijnlijk omdat ik een ervaringsdeskundige ben... So I don't judge :)
 
Zo hé, ervaringsdeskundige?
Geloof dat ik toch eens "Op bezoek moet bij Irene". Ik ben altijd geïnteresseerd in wat voor ervaringen dat andere mensen hebben op gedaan. En jij als ervarings deskundige, kan mij misschien heel veel leren. Vooral op het [quote author=Eerainuh link=topic=6675.msg83514#msg83514 date=1173270164]breed-spectrum-karakter-specialist[/quote] gebied.
Moet toch heel interessant zijn, of heb ik dat mis?
 
nou, dit draadje blijft nog wel even open :), maar van de heren medici moet ik 1 vleugel ingepakt houden, en typen met 1 hand vraagt nogal wat tijd en geduld. wel kan ik nog de noot toevoegen dat dat breed spectrum niet persé over meerdere persónen gaat :)
 
Jammergenoeg moet ik zeggen dat ik die vleugel nog niet eens meer wíl uitslaan :-( Nu nog 's 3 weken, dan zien we of ik zonder sling mag. Ja, in zulke gevallen is het vlakke land wel verkiesbaar boven de heuvels...
 
Ik moet het even kwijt; we zijn een huis rijker, en wel op Waiheke (in de Bay of Hauraki, 35 minuten van Auckland per ferry)!!! Dit is een plaats waarvan we al een paar jaar zeggen 'hier willen we gaan wonen wanneer we groot zijn'. Nu is het gelukt een foot in the door te krijgen; we hebben een goed onderhouden, slim ontworpen, 2 jaar oud huis gevonden waar we ons helemaal zien zitten.

Voorlopig (de komende jaren) is het nog als 'holiday home', maar t.z.t. zal het toch echt een thuis worden :)

Van N'land naar Australië, dan naar NZ, en in Vanuatu heeft Steve ook nog een stuk land omdat hij daar jaren geleden een tribal member is gemaakt. Maar daar is het echt te heet om te wonen!

Nieuw Zeeland, New Zealand, Waiheke.... rust, water, prachtige uitzichten, laid back lifestyle... zucht.... Want we leven maar één keer.........
 
Hé Irene,

Gefeliciteerd met je aankoop  :grin:, ik ga er gewoon van kwijlen.... :p
Nee hoor, hartstikke leuk, je leeft inderdaad maar 1 x en je werkt er
hard genoeg voor!

Als je nu voor zaken naar NZ moet, ga je dan ook voortaan gelijk even
langs je 2e huis? Of ga je het in de tussentijd misschien nog verhuren
of iets....tja ik heb nooit gezegd dat ik niet nieuwsgierig ben....vragen
staat vrij......èn antwoord geven ook zeg ik altijd maar  :grin: :up:

groetjes Miran èn een fijn weekend!!
 
Hee Miran :)

Je vraagt maar raak hoor!

We zullen er zo vaak mogelijk naartoe gaan, en ik zal er mogelijk vaker of langer zitten dan Steve, omdat hij in Brisbane het hoofdkantoor runt. Het is een plek waar we allebei tot rust komen. Dat heeft Steve nodig om z'n drukke werk, en ik om m'n matige gezondheid. Onze (ik includeer me altijd maar bij de zaak omdat ik alle klanten ken :wink: ) grootste klanten zitten vooral in Auckland, en daarbij heeft Auckland een vliegveld van waaruit je overal binnen NZ kan vliegen, dus de ligging is ook nog 's gunstig.

Onderverhuren, nee, dat willen we niet. We stellen natuurlijk wél het huis open voor onze vrienden, ook als we er níet zijn. Als je je medemens zo makkelijk kan laten meegenieten, dan zou je wreed dat niet te doen, toch?! :)

Hier, heb je een sneak peek:

Huis1.jpg
Huis9.jpg


Vreselijk hè! :wink:

En jij ook nog een fijn weekend!
 
Back
Top