Op verkenning in Melbourne, what to do?

Thijsvr

Well-Known Member
Zoals een aantal van jullie wellicht al weten, maar zoals ook hier te lezen is gaan wij in maart naar Melbourne op verkenning en als dat bevalt willen we niet al te lang daarna de definitieve overtocht maken. Het betreft onze eerste keer naar Australië en dus ook Melbourne. We willen die verkenning dus echt gebruiken om te kijken wat we vinden. Van collega's, vrienden, kennissen weten we al veel, maar een aantal van jullie woont er of heeft er gewoond. We zouden daarom graag wat tips krijgen welke buurten bijvoorbeeld leuk zijn om te gaan kijken (we willen op verschillende plekken in de stad overnachtingen boeken om verschillende plekken te zien), welke dingen je écht moet doen om de stad en mensen te leren kennen. Dat soort dingen.
Dan kunnen we alvast wat dingen gaan plannen bijvoorbeeld.


Bedankt alvast!
 
Melbourne is coffeecapital of Oz, dus begin daar eens mee zou ik zeggen :up: dan raak je gemakkelijk en snel met mensen in gesprek en die kunnen je alles vertellen wat je wilt weten!
 
Ben geen Melburnian, maar St'Kilda, Botanic Gardens en Williamstown zijn wel leuke locaties. Verder gewoon wat drinken in het centrum!
 
wij hebben in St Kilda gelogeerd en daar ook echt verliefd op geworden. Lekker eten, vriendelijke mensen, .. dus zeker een bezoekje waard!
Wat ons ook hielp is dat we via airbnb bij een jong koppel verbleven die ons snel wegwijs hebben gemaakt in de omgeving, ons meenamen naar een pub voor een quiznight (en ons naar nog een aantal andere cafes hebben meegenomen maar daar weet ik niet meer alle details van ;) ). Zo lieten zij een beetje zien wat zij doen ter ontspanning.
 
Melbourne Zoo, st. Kilda Pier om pinquins te spotten na zonsondergang, Werribee Zoo, Eureka Skydeck voor een fantastisch uitzicht over de stad vanaf de 88e verdieping. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een tochtje te maken over de Yarra River vanaf Southbank. En de city circle tram rijdt gratis door de stad (een rode tram)/

Uitstapjes rondom Melbourne zijn Healesville Wildlife Sanctuary, Great Ocean Road, Philip Island(penquin parade, nobbies information center and koala reservative)
Wilson Promontory, Puffin Billy in the Dandenongs, een tochtje met de paddlesteamers over de Murray River in Echuca.

We hebben afgelopen juli, tijdens onze vakantie in Melbourne, de tip gekregen om te overnachten in Bimbi Park bij Cape Otway in de buurt. Hier zitten de koala's boven in de boom. We hebben dit zelf overigens niet gedaan.
 
Dandenongs zijn fraai ja, zeker weten. En Wilson's Prom is niet echtMelbz meer ;) Maar wel heel heel heel fraai!
 
Bedankt voor alle tips! Wij willen inderdaad ook via Airbnb de overnachtingen regelen. Normaal niet zo ons ding, maar in dit geval willen we mensen leren kennen en inderdaad op plekken komen waar je een beetje de bevolking leert kennen. Binnenkort moeten m'n Australische collega's er ook aan geloven en al hun tips geven ;-)

M'n zwager en z'n vriendin zijn ook net terug van een half jaar in Melbourne wonen en een rondreis Australië en NZ. Die waren gelukkig enthousiast. De zin om te gaan is in ieder geval groter dan ooit. Pff, wat duurt het dan nog lang tot het maart is.
 


OFX
Back
Top