Perthpete´s laatste stand van zaken

perthpete

XPdite Sponsor
Wij zijn Peter (41) en Ellen (43). Bezig met verkrijgen van een sponsored-skilled-worker-visum. Wij willen (zoals een ieder hier geheel of gedeeltelijk) graag emigreren naar Donw Under. Ons doel is om in Perth te gaan settelen.

Na eerste een ´gewone´ vakantie naar Australie (5,5 week, van Cairns via Eden en Canberra naar Sydney, onderweg in de Blue Mountains een gebroken been!, uiteindelijk 5 dagen Perth), twee jaar later gevolgd door een ´hebben we nog datzelfde gevoel´ vakantie om definitief een besluit te nemen, en tenslotte begin dit jaar een ´pre-emigratie-verkennings vakantie hopen we ergens eind dit jaar one/way tickets te kunnen kopen.

Status van emigratie traject is dat we juist afgelopen de melding hebben gekregen om de medische keuring, verklaring goed gedrag en assurance of support te gaan regelen.
 
Half augustus zijn de medische papieren en VOG verstuurd naar de Dimia. Daarnaast zijn we sinds (was het alweer zolang) half juni bezig om de assurance of support geregeld te krijgen (dit moet bij Centrelink gebeuren). Heel kort de feiten op een rijtje:

0. Gestart met joint assurership, vrieden plus tante (die ook de sponsor is).
1. Tante werd afgewezen als assurer. Reden: Als pensioner heeft ze geen taxable income.
2. Neef neemt assurership over van tante.
3. Vrienden krijgen brief dat ze afgewezen zijn. Reden: te laat met indienen gegevens. Tevens brief gestuurd door Centrelink naar Dimia met afwijsingsbericht ... :-(
4. Vrienden bellen Centrelink (" we hadden toch afgesproken dat we de cijfers eersst konden verzamelen?"). Antwoord: " Ja, u heeft gelijk, ga door ...".
5. Neef mag mogelijk in zijn eentje als assurer optreden. tot twee keer toe de vraag gesteld richting Centrelink of joint assurership dan nog nodig is (maw moeten de vrienden ook nog steeds gegevens aanleveren). Tot twee keer toe een onduidelijk/niet ter zake doende antwoord.
6. Afgelopen week (9 september): Neef heeft tax gegevens 2005 ingediend bij Centrelink. Gezegd wordt dat dat er goed uitziet. Nog altijd geen zekerheid of hij in zijn eentje genoeg is.... Neef probeert volgende week weer eens om definitief antwoord te krijgen....
 
Pffffffffffffff, hier moet je dus echt een lange lange lange lange adem voor hebben zeg. Wel fijn voor jullie dat je neef 'zijn tanden' er gewoon inzet en zich niet laat afschrikken door de red tape.

succes en ik hoop dat je snel een positief antwoord krijgt.

Groetjes Miranda  :)
 
Hieruit blijkt wel weer eens, in tegenstelling tot wat soms wel eens wordt gezegd op dit forum, dat het hebben van familie in Oz het niet per definitie allemaal makkelijker maakt. Ik heb zelf een oom in Oz maar ik begin er niet aan om hem als sponsor aan te dragen.

Succes met je aanvraag!

:up:
 
Weer een stapje dichterbij:

Eergisteren belde Buysse met de melding dat ze van Dimia weer een brief hebben ontvangen dat de assurance afgewezen is en we weer op zoek zouden moeten naar een andere assurer.... Een half uurtje daarna ontvingen we een mailtje van onze neef: My documents are oke, I have been accepted as sole assurer for both of you ...

Wat was er nu aan de hand, de papieren van onze neef waren een paar dagen later dan twee weken ingediend, en kennelijk heeft Centrelink vervolgens weer (automatisch of zo) een afwijzing gestuurd naar Dimia...

Affijn, nu is het nog even wachten op bericht van onze neef dat hij de bond kan/moet storten. Daarna zou Centrelink toch echt geen andere keus meer mogen hebben dan een acceptatie te sturen naar Dimia....

Zoals gezegd, weer een stapje dichterbij, maar het blijft toch nog effe spannend ...

M.vr.gr.

Perthpete
 
Goodluck met het wachten, ik kan me zo voorstellen dat dit best een zenuwslopende tijd is.

Maar we zullen voor jullie duimen...  :up:

Greetz,
Koen & Katrina.

(Hoelang heeft het bij jullie ongeveer geduurd voor dat de Assurer of support er door is?)
 
Duimen, duimen, duimen, duimen, duimen (jawel de blaren staan te er weer bijna op, maar is voor een goede zaak  :-D :-D :-D :up: :up:)

Hopelijk is alles nu zo geregeld!

groetjes Miranda
 
En weer een updateje..:

Afgelopen woensdag (14/09) ontving onze neef de brief van Centrelink met het verzoek om de bond te storten (binnen uiterlijk 14 dagen). We hebben direct (nou ja, kostte even wat inspanning, maar dat vertel ik ietsje verderop wel) het bedrag over laten maken naar zijn rekening. Vandaag heeft hij bevestigd dat hij dat geld ook ontvangen heeft, en zijn afspraak bij de bank a.s. maandag door kan laten gaan. Hij zal daar een (geblokkeerde) rekening openen (volgens instructies van Centrelink) en die bond storten. Deze wordt voor 2 jaar geblokkeerd. Er wordt vervolgens een bankgarantie afgegeven die hij dan bij Centrelink inlevert.

We verwachten dus eigenlijk dat Centrelink daarna geen andere keus meer heeft dan een acceptatie-brief naar Dimia te sturen. En vervolgens zou de Dimia dan weer geen andere keus hebben dan ons de oh zo belangrijke grant-letter te sturen....

@Koen en Katrina:
Het hele sponsorship gebeuren heeft tot dusver al zo´n 2,5 maand in beslag genomen. Nu is het wel zo dat ons geval klaarblijkelijk een bijzonder is (zie rest van dit topic). ALS onze tante die sponsor is (dat is de familieband) een goed inkomen had gehad (de afgelopen 2 jaar), dan zou vervolgens het hele assurance gedoe niet meer dan een paar weken (4 of zo) hoeven te duren.
Laat je dus (als dat van toepassing zou kunnen zijn voor jullie) niet afschrikken door onze ´ervaring´...

Nog even over het bankieren:

Begin dit jaar hebben wij tijdens onze vakantie in Australie al twee bankrekeningen (een spaar en een betaalrekening) geopend in Australie. Vlak na onze terugkeer hebben we ook al wat geld overgemaakt (de koers was toen erg gunstig ;-). Het overboeken via internet tussen je ene en ander eigen rekening gaat direct zonder wat voor probleem dan ook.
Afgelopen week toen we dan voor het eerst wilden overboeken naar een andere rekening (onze neef) werden we even verrast door het systeem. Er zit nl een beveiliging in dat je eerst een ´limiet´ moet instellen op je rekening die bepaalt hoeveel geld er per dag maximaal overgeboekt mag worden. Standaard (vanaf openen van je rekening) staat die limiet natuurlijk op nul. Deze limiet kun je via je internetbankiersysteem gewoon aanpassen, alleen wordt er na aanpassing eerst een activation code gestuurd via email. Op zich heel prettig en veilig natuurlijk. Maar er staan wel 5 werkdagen voor het sturen van deze code.
We hebben vervolgens maar eens gebeld met het call-centre van de bank (jawel, die is gewoon 24 uur per dag bereikbaar). Zij hebben ons geadviseerd om de volgende dag gewoon het lokale kantoor te bellen en te vragen of zij de overboeking telefonisch konden doen. Betekende wel dat we even heel vroeg opgestaan zijn (04.15) om nog voor vertrek naar ons werk die vestiging te kunnen bereiken. Affijn, ze waren heel behulpzaam (ze zijn daar toch echt meer klantgericht dan hier in NL!) en hebben wel gevraagd om via een faxje de opdracht nog te bevestigen, na ontvangst zouden ze dat direct uitvoeren (dat snelle overboeken kost overigens wel AUD 30, maar ja het is dan ook wel voor een erg goed doel ;-).
Nou, gisterenavond (donderdag) hebben we thuis meteen even gechecked, en het bedrag was inderdaad van onze rekening af. En vanmorgen vroeg om 07.00 uur mailde onze neef dat het bedrag ook bij hem binnen was.

Oh ja, de betreffende bank is WestPac (voor het geval je slechte ervaringen met een andere bank zou hebben, en op zoek bent naar een goede Australische .. ;-)

M.vr.gr.

Perthpete
 
Oy Caramba!! Inderdaad een spannend verhaal. Goed, zal me niet laten afschrikken door het bewind van Centrelink...

Maar in ieder geval dan toch een voorzichtige felicitatie!!!! Het ziet er goed uit jongens! :up:
 
YES YES YES YES YES YES (Copy/Paste x 10.000 ;-) )

got_it_2.jpg


Afgelopen donderdag heeft neef Eric van Centrelink gehoord dat hij geaccepteerd is als assurer, en dat dat bericht naar Dimia is gegaan. Centrelink gaf aan dat hun ervaring is dat het 1 a 2 maanden duurt voordat Dimia dan de grantletter issued.... NOT NOT NOT: Vanmorgen (maandag, dus slechts 4 nachtjes slapen daarna, inclusief een weekend) belde Saskia van Buysse: Goed nieuws van Dimia, assurership is accepted, en nog beter nieuws:

DE GRANT LETTER IS ONTVANGEN....

Hebben we ons voorbereid op nog een flinke tijd in enige spanning wachten, krijg je zo´n verrassing... (Beter dan andersom natuurlijk).

Affijn, we hebben zojuist meteen een weekje Berlijn geboekt (Over 2,5 week, de dag na de BBQ in Tilburg). Lekker hotelletje, visum halen bij de ambassade, en eindelijk een paar lekkere vrije dagen (sinds de vakantie in februari geen vakantie meer gehad.

Nu even met de beentjes weer op de grond:

Natuurlijk moeten we eerst nog het huis verkopen, eerder kunnen we natuurlijk nog niets echt plannen. Maar de spanning van ´gaat het wel echt 100% zeker door´ is nu van ons af...

We houden jullie op de hoogte..

M.vr.gr.

Perthpete.
 
:congrats: :congrats: :congrats:

Het is een ongelovelijk gevoel om zo'n plakkertje in je pasport te hebben.
Veel suc6 en geniet van Berlijn.

Gr ineke :up:
 
:dance: :congrats:



Nou fijn om te weten dat het af en toe ook nog snel kan gaan met die bureaucraten van de DIMIA..... :up: Geniet lekker van het fijne gevoel en succes met de rest van de voorbereidingen!


Gr. Sab
 
Proficiat  :up: :cheer: :cheer: :cheer:
gr. Barry
 
Proficiat  :up:
Het gevoel dat er 100 kilo van je schouders af gaat,
ik herken het, had precies hetzelfde, een heerlijk gevoel
dat het eindelijk definitief is.  :lol: :cool: :-D

Geniet er van  :happysun: :congrats:
 
Wat een geweldig nieuws! En wat snel!
Gefeliciteerd!!!

:happysun: :happysun: :happysun: :happysun:

Groetjes Lin
 
Back
Top