plantjes en bloemetjes??

RenéenKarlijn

New Member
Misschien een hele domme vraag, maar ik heb er echt géén idee van; wat voor soort planten groeien er eigenlijk in Qld? Ik ben best een tuin mens, heb hier in de zomer overal planten staan met kleurijke bloemen eraan. Heb echt géén idee of dat in OZ ook is of kan.
van die balkon bakken vol met bloemetjes, snap je.
gr. Karlijn
 
:) Wat een leuke vraag! Er zijn best wel wat opties hoor voor wat kleur betreft. Wel zul je op zoek moeten naar planten die behoorlijk tegen een stootje (lees: bar weinig water!!) kunnen.

Je kunt even op de volgende website kijken (was vroeger ook een tv programma maar dat is helaas ter ziele) http://www.burkesbackyard.com.au/magazine/your_climate

http://www.bhg.com.au/index.cfm?ObjectID=1C62AE06-376D-4BAA-9FE277375E80EEA5
beide links zijn een beetje van de commerielerige maar het geeft je een beetje een idee. Vooral de "climate zone" map kan handy zijn :up: Kun je een beetje uitvogelen wat waar groeit, etc.

Deze is ook wel leuk voor native plants & trees: http://www.koalanativeplants.com.au/
Groetjes
Syl (heb zelf trouwens nul, nul groene vingers) :)
 
Als je geinteresseerd bent in de planten in de Darling Downs (Toowoomba en omgeving), dan kan ik je dit boek aanraden: http://members.optusnet.com.au/toowoombaplants/index.htm

Hans (die dus gewoon ongegeneerd reclame loopt te maken voor het boek van zijn schoonmoeder ;) )
 
Jeetje! Leuke schoonmoeder heb jij, zeg! Mag ik een keer met jullie mee op de koffie op zondag  ( :flowers: ), want ik geniet er altijd erg van als mensen veel over plantjes of bomen kunnen vertellen.

En wel met name hier, omdat ik vrijwel geen enkele naam weet van de jungle in Oz.  :up:
 
Hey Hans,
Ook toevallig, mijn schoonmoeder heeft een aantal jaren geleden meegewerkt aan het boek "Tall Timbers" de geschiedenis van Toowoomba omgeving.  Ik heb het al een keertje uitgeleend aan mensen die naar Toowoomba gingen.
Australie heeft prachtige bloemen (vooral Toowoomba) maar alleen uitkijken welke soort in verband met water en teveel zon.
 
Syl, super bedankt voor de sites over bloemetjes en plantjes!!! ben weer helemaal gerust gesteld, kan dus ook in OZ mijn huisje buiten om mooi maken!
Thanks, Karlijn
 
Thanks, I'll take that compliment personally. Drie keer raden wie de website voor schoonmams in elkaar heeft mogen zetten... (al heb ik de lay-out ook maar weer 'geleend' en moest ik het simpel houden omdat het natuurlijk ook op de pc van mijn schoonouders moest werken, wat nog al een uitdaging is aangezien die nog met Windows 95 en een antieke webbrowser werken...)
 
Hou het voorlopig maar simpel met de plantjes en bloemetjes. De water restricties worden in october weer verder aangescherpt. Dat wordt straks met emmertjes zeulen  :-( Tenzij je natuurlijk een eigen regen ton hebt. En waarom ze nu pas het gebruik van 'grey water' willen toestaan in de tuin weet ik niet; dat had al jaren eerder toegestaan moeten worden.

Wij hebben trouwens toch geen groene vingers dus als ze al niet doodgaan door ons, dan wel door het droge klimaat.
 
[quote author=neo link=topic=2633.msg28806#msg28806 date=1127391659]

Wij hebben trouwens toch geen groene vingers dus als ze al niet doodgaan door ons, dan wel door het droge klimaat.
[/quote]

Krijg je in iedergeval wel vuile vingers  :lol1:
 
Kwil best met bloemetjes bezig, maar dan horen er ook de bijtjes bij :lol: (ze heten niet voor niets: bijtjes)
 
Back
Top