Racefietsen in Oz?

Luuk

XPdite Sponsor
Ik ben op dit moment regelmatig op de weg te vinden. Prachtig de polders in richting Delft - Schipluiden, langs de Nieuwe Waterweg naar Hoek v. Holland, of via het pontje bij Rozenburg naar Rockanje. Fietspaden genoeg!

Nu weet ik dat fietsen in Oz over het algemeen niet aan te raden is.. drukte, geen fietspaden, etc. etc. Maar zien jullie wel eens racefietsers? Of zijn er hier mensen die racefietsen in Oz?
 
Met pijn in het hart ga ik mijn geliefde koersfiets niet meepakken naar Oz. Maar ik koop mij ginder zeker een nieuwe. Ik kan niet zonder.  :cool: Vanaf eind september kan jij mij zien rijden over de wegen in NSW (op voorwaarde dat het geen zelfmoord is natuurlijk)...
 
:)

Okay. Leuk :)

Ik weet nog niet of mijn fiets meegaat, dat zie dan wel weer.

Ik ben nu overigens net een beetje aan het bijkomen van een flinke crash..  :| Afgelopen zondag raakte ik van het fietspad door een harde zijwind. Dacht er wel weer even op te gaan.. Niet dus. Met 35km/h onderuit. Hard onderuit. Ving de klap op met mijn hand & schouder.. het viel mee. Maar wel been van onder tot boven open, flinke plek op schouder, hand beurs. Kon na even bijgekomen te zijn wel weer prima doorfietsen, dus heb er nog maar 50km achteraan geplakt.. :p Alleen mensen keken soms wat vreemd, want het bloedde nogal. :p

Oh, en nog geen 5km na die crash kreeg ik een EEKHOORN (je verzint het niet?) onder mijn voorwiel. Klonk alsof ik over een badeendje reed.. *PiehiePiep*. Hij rende wel de struiken weer in.

Ja, was bijzonder tochtje. :p
 
Er zijn gewoon race fietsen te zien hier in Perth, vooral langs de Westcoast Highway.
Dus dat moet wel goed komen.
Alleen zijn de eekhoorns hier een beetje groter Luuk, dat noemen ze hier kangaroos.  :lol:
 
Die wil ik inderdaad niet tussen mijn spaken krijgen.. :wink:

Ook geen possum. Of lizzards. Offuhm, slangen. Liever niets. ;)
 
North Shore in Sydney zijn er ook volop te zien. Er lijkt een grote club te opereren vanuit Turramurra. Iedere zondagochtend zie ik van uit alle hoeken (race)fietsers komen soms in groepen van 30 tot 50. Allemaal met hetzelfde shirt van een club of sponsor uit Turramurra. Enkelingen en duo's zie je volgens mij overal wel.
 
Met de racefiets in Australia, beetje wennen maar zeker aan te raden.
Perth en Adelaide zijn beide erg geschikt. Mountainbiken vonden wij
tot nu toe steeds moelijk omdat je de routes niet kent. Maar je zal
beslist met andere groepen mee kunnen fietsen.
 
Wij hebben de fietsen meegenomen. Moet eerlijk zeggen dat het wel een uitdaging is, maar het ligt eraan waar je gaat wonen.
Wij wonen vlak wij Bondi en het is hier erg druk op de sraten. Verkeer houdt niet echt rekening met je en kan geiriteerd raken als jij op je fietsje de heuvels af komt zeilen. Ik moet nog steeds wennen hier hoor, maar juist wel extra spannend hier fietsen. Maar rustig relaxed om je heen turen zit er niet bij.

Het is te doen en je ziet nog aardig wat fietsers. Hier in de buurt gaan de meeste mensen rond 5 uur 's ochtends de deur uit om te fietsen.
Centennial park is een populaire plek om te fietsen. Hier zijn ook vaak groepen en trainingsklassen in de weer. Er zijn een groot aantal goede gespecialiseerd fietswinkels en die hebben allemaal wel een trainingsgroepje.
Succes!!
 
Dat wij vorig jaar in Sydney in de buurt van Penrith zaten kwamen we regelmatig racefietsers tegen, gewoon op de vluchtstrook op een 80 km weg. Gevaarlijk, maar het mag wel. In Sydney zelf wordt het ook al populairder en ten noorden van Penrith zijn ze aan recreatiegebied aan het maken met veel km's fietspad. Het heeft even de tijd nodig maar ook wij nemen gewoon onze fietsen en fietsendrager mee.
Groetjes Marga
 
Welke kaders zijn zoal verkrijgbaar in Australie? De typische Europese en Amerikaanse kaders die we hier kennen?
 
Back
Top