Heel oud en Sinterklaas komt er aan dus bakken maar.
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram bruine suiker
- 50 gram boter
- 2 eetlepels melk
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels stroops (www.dutchfood.com.au)
- 1 eetlepel speculaaskruiden (www.dutchfood.com.au)
* Zet de oven aan op 180 / 200graden (200 bij normale oven/heteluchtoven op 180)
(In fahrenheit 320-360/400-430)
* Beboter de bakplaten of leg er bakpapier op
* Voeg alle ingredienten samen
* Kneed het deeg met een wat vochtige hand, totdat je een vaste bol hebt
* Maak nu allemaal kleine bolletjes (of leuke figuurtjes voor de kids) en leg ze
met ruimte er tussen op de bakplaat
* Zet de bakplaat in het midden van de over in 20 minuten zijn de pepernoten gaar
* Zet de oven uit en laat ze even afkoelen
* Wanneer ze afgekoeld zijn vallen ze er zo vanaf en in je mondje maar :yawn:
:donttell: Alleen voor Dutchies he
Loesje
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram bruine suiker
- 50 gram boter
- 2 eetlepels melk
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels stroops (www.dutchfood.com.au)
- 1 eetlepel speculaaskruiden (www.dutchfood.com.au)
* Zet de oven aan op 180 / 200graden (200 bij normale oven/heteluchtoven op 180)
(In fahrenheit 320-360/400-430)
* Beboter de bakplaten of leg er bakpapier op
* Voeg alle ingredienten samen
* Kneed het deeg met een wat vochtige hand, totdat je een vaste bol hebt
* Maak nu allemaal kleine bolletjes (of leuke figuurtjes voor de kids) en leg ze
met ruimte er tussen op de bakplaat
* Zet de bakplaat in het midden van de over in 20 minuten zijn de pepernoten gaar
* Zet de oven uit en laat ze even afkoelen
* Wanneer ze afgekoeld zijn vallen ze er zo vanaf en in je mondje maar :yawn:
:donttell: Alleen voor Dutchies he
Loesje