Recht op huursubsidie ?

Joop Smits

New Member
Weet iemand of je recht hebt op huursubsidie (rent assist ??) als je een temporary visa (subclass 457) hebt ?
Of heeft dit niets met het soort visum te maken maar met bijv. inkomen ?
Als alles doorgaat zullen we in QLD omgeving Brisbane terecht komen.

Groetjes Joop
 
Hi Joop,

Vond dit toevallig een tijdje geleden op het internet. Misschien iets voor jou?

Ik hoor het wel

http://www.acoss.org.au/upload/publications/papers/info%20348_rent.pdf

Gr. Rene
 
Hoi René,

Ik heb het even snel bekeken, zo te zien heb ik de komende avonden weer wat te lezen.

Bedankt.
Joop
 
He, ook iets voor ons om door te lezen!Onze sponsor zegt dat we geen recht hebben huursubsidie, maar met een 457 visum is er wel ' living away from home allowance'. Dit is een soort van belastingvoordeel, die je tegen bijvoorbeeld je huur kunt wegzetten. Ik moet eerlijk zeggen dat wij ook dit nog verder aan het uitzoeken zijn, maar het is misschien voor jouw Joop ook iets om naar te kijken.
Groet, Brenda

http://www.brainbox.com.au/members/brainbox/home.nsf/0/6D510223C6369B1B49256E5F00374ACA?opendocument
 
Even snel over LAFHA (living away from home allowance): een werkgever is niet verplicht om je deze allowance te betalen, het is slechts een optie.
Ik weet dat sommige bedrijven het gebruiken als een aantrekkelijke secondaire arbeidsvoorwaarde, maar er zijn ook bedrijven die er niet aan doen.

Zeker de moeite waard om het te vragen of onderdeel te maken van je onderhandelingen als je op een tijdelijk visum gaat. (Dit geldt trouwens niet voor WHV.)
 
Voor zover ik het begrijp heb je geen recht op family assist zoals kinderbijslag en huursubsidie met een 457 visum. Hieronder nog een website maar deze zul je misschien ook al gezien hebben.

http://www.familyassist.gov.au/internet/fao/fao1.nsf/content/payments

En de LAFHA zou je dus met je baas moeten bespreken.

@Brenda,
Hoever zijn jullie met jullie 457 visum ?
Wij zijn net begonnen e.e.a. uit te zoeken en willen eerst in februari naar Oz om een kijkje te nemen. Misschien kunnen we mekaar nog aan goeie tips helpen.

Groetjes
Joop
 
op een 457 visum heb je nergens recht op, zelfs niet op medicare geloof ik.......dus geen kindertoeslag, uitkering, huursubsidie...

nu weet ik niet hoe het in australie is, maar huursubsidie in nederland is gebonden aan je inkomen. Heel globaal, als je modaal verdient of meer kom je niet in aanmerking....dan moet je maar gewoon goedkoper gaan wonen als je huis te duur is in verhouding met je inkomen.

Voor een sponsorship zou gelden dat je minimaal het modaal inkomen rond 40.000 AUD moet verdienen....dan kan ik me niet voorstellen dat je (los van het visum waarom het niet kan) je hhursubsidie aan zou kunnen vragen....bovendien is het wonen in australie over het algemeen wat meer betaalbaarder en als je goed zoekt kun je voor een mooi bedrag per maand al een heel leuk huisje huren....

Sab
 
Daar ben ik het helemaal mee eens Sabien.

Maar ik wil nog even wat kwijt.
Heb hier nu lang over zitten malen, zo hier komt het.
Ten eerste begrijp ik niet dat als je gaat emigeren, en al voor dat je het visa heb,
al zitten denken aan huur sub en uitkeringen.
Ik ben een Australian nu, en ben daar 40 jaar geleden gekomen,
heb me kapot gewerkt veel belasting betaalt( waar ik niet over klaag hoor)
heb nooit mijn hand op gehouden, er was altijd wel een oplossing, gewoon alles aan pakken
wat het ook maar was.
Nou hoor ik dat sommige mensen nog niet eens in Aus zijn en al denken wat kan ik voor niks krijgen.
Toen ik in NL kwam hoorden ik de nederlanders veel klagen over de buitenlanders die hier maar komen,
en nooit bij gedragen hebben aan de maatschapij. En maar uitkeringen willen hebben.
dan denk ik, nu hoor ik het zelfde van sommige forum leden.
Mischien een advies, de energie die je in het kijken naar uitkeringen stopt,
zet het in andere  mogelijkheden om geen hand op te houden.
Ik weet de tijden zijn nu anders, maar niemand is ooit dood gegaan van hard werk.
Als de bijstand van de regering erg belangrijk is voor sommige,
ben je beter af in NL.

Gr Ineke
 
Ineke, je hebt volkomen gelijk.
Er is inderdaad nogal wat gezeur over "uitkeringen", subsidies etc. en er was een voorbeeld van verdiensten welke berekend werd over het verschil van 37 uur werken of 39 uur werken, met koersverschil dat je dan hier of daar 5 percent beter af bent.
Wat een grote onzin.

De aspirant emigrant dient te begrijpen dat ze in OZ niet alleen komen om van uitkeringen te genieten, maar zullen moeten werken. Er is geen subsidiekraan in OZ, tenminste niet zo als in NL .
Vervolgens kun je niet de voordelen voor lief nemen en de nadelen bekritiseren, want je hebt hier gewoon niet het "wieg tot het graf" gebeuren als dat je in NL gewend bent.
Ik heb al eerder geschreven, als je ziek bent dan betaalt je werkgever je gewoon niet, afgezien van zeg 8 dagen per jaar. Dat zijn kleine dingen die men in Nederland voor lief neemt, maar in dit land totaal anders liggen.
In NL is de werkgever verplicht je hiervoor te verzekeren. In OZ dus niet, dus als ik als werkgever  ( ben dit 26 jaar geweest in dit land) en je komt niet opdagen, dan betaal ik je dus niet, en dit is een gewoon geaccepteerd gegeven in Australie. Simpel toch?
Niet komen werken, niet betalen.

Aan de andere kant kan ik wel begrijpen dat men zo veel mogelijk goede informatie wil hebben voordat men een van de moeilijkste beslissingen in het leven moeten maken en dat ze dat alleen maar kunnen doen met vergelijkingen.
Ik heb al heel wat draadjes geschreven over de sociale perikelen van OZ en wil graag verder mee helpen de vragen te beantwoorden.

Mijn advies: Zie de positieve dingen die je te wachten staat en bekritiseer niet de aspecten die in Nederland normaal zijn, maar in Australie ofwel anders liggen ofwel er helemaal niet zijn.
Aanvaard wat je aanvankelijk als negatief ziet (want je vergelijkt met Nederland) en accepteer dat sociale gebeuren als zodanig en ik kan je verzekeren dat je daar zo over heen stapt na een paar maanden gewoond te hebben in Australie.
Cheers
 
.....uh......da was ik...... :p

Dat heb ik trouwens destijds alleen maar aangedragen naar aanleiding van het geneuzel over werken, kosten etc....als je dan toch in detail gaat....?

Maar begrijp me niet verkeerd, ben het er helemaal mee eens....! Je moet geen appels met peren vergelijken, en elk land heeft voor en nadelen......denk niet dat je alle voordelen in een pot kunt gooien en daarmee een sprookjesland kunt maken......of...?

Gr. SAb
 
Het gaat me er ook helemaal niet om om zoveel mogelijk uitkeringen of voor niks te krijgen. Ik heb in Oz een baan aangeboden gekregen dus inkomen is/komt er. Maar voordat je zo'n grote stap in je leven maakt, misschien wel de grootste, wil je toch weten waar je aan toe bent als je gaat emigreren. Je laat "alles" achter om in Oz een nieuw leven op te bouwen, maar dit moet financieel wel enigzins haalbaar zijn, vooral als je met 2 kinderen gaat vind ik. We hebben het hier in NL niet slecht maar we hebben 't ook niet breed en de eerste 1 a 2 jaar in Oz zullen misschien niet gemakkelijk zijn in financieel opzicht. Maar je krijgt er andere dingen voor terug zoals nieuwe mensen ontmoeten, een meer relaxed leven, een betere toekomst voor je kinderen en ook niet onbelangrijk, beter weer. 

Ik heb al heel veel aan dit forum gehad. Als je ergens iets tegenkomt op de site van bijv. DIMIA of Centerlink dan is het gewoon handig om dit op het forum te zetten en reacties van mensen te vragen/krijgen die hier ook mee te maken gehad hebben. Ervaringen uit de praktijk zijn toch altijd beter dan de taaie kost op de diverse website van de overheid.

Dus no worries, ik kom echt niet naar Oz om van een uitkering te leven. Maar als je dan hoort wat de nieuwe premies voor de ziektekosten gaan worden per 1 januari, basisverzekering € 1100,- per persoon per jaar !!!!!!!, een verdubbeling van wat we nu betalen, dan kan het in Oz alleen maar meevallen.

Groetjes Joop
 
Hoi Joop,

no hard feelings.....alleen een hele tijd geleden is hier op het forum ook al een hele heftige discussie over geweest. Punt 1 is het anders als je alleen gaat en alleen voor jezelf moet zorgen, of dat je de verantwoording voor een gezin hebt.....

Maar alles afwegen is gewoon heel moeilijk. Ik geloof dat het modaal inkomen in australie rond de 45.000 AUD per jaar ligt, en daar kunnen mensen goed van leven.....het 1 is duurder dan nederland, andere dingen goedkoper, maar per saldo heb je dan ongeveer dezelfde koopkracht als in nederland....

Ander argument destijds: stel je verdient minder, maar je gaat wel naar een land waar 365 dagen per jaar de zon schijnt, mogelijkheden, ruimte, natuur en easy way of living. En dat is onbetaalbaar.......

Gr. Sab
 
Hoi Sabine,

Natuurlijk geen hard feelings. 
Dit is juist het leuke en goede aan zo'n forum, dat iedereen z'n mening kan geven en dat je van elkaar leert en goeie tips krijgt.

We (mijn vrouw Sandy) en ik hebben het al jaren over weg gaan uit NL en sinds we weken geleden de knoop hebben doorgehakt om toch eens serieuzer te gaan kijken heb ik me suf gezocht of het internet. En als ik dan iets lees over bijv. kinderbijslag, huursubsidie, scholen enz. dan zet ik dit op het forum en hoop op reacties van mensen die al geemigreerd zijn en hier ervaring mee hebben. Want op de sites van DIMIA en Centerlink staan allemaal regels zoals 't in theorie moet gaan, maar de praktijk is normaal toch anders. 

En net wat je zegt, de zon, ruimte en easy way of living is onbetaalbaar.

Groetjes
Joop
 
Hallo Joop.

Ziektekostenverzekering in NL 1100 Euro?, Ik dacht dat dat per gezin was, maar ik kan het fout hebben, dus p.p. wordt 2200 voor jou en je vrouw, als je samen werkt.
Ik neem aan dat je nu ook premies betaalt, misschien in een andere vorm.

Je kunt je ook verzekeren in OZ en daar heb ik ook over geschreven.  Voor mijn prive verzekering betaal ik voor mij en mijn vrouw dit jaar AUD 4,800.-, dus wel een poepie meer dan 1100 of 2200 Euro.

Je kunt hier allerlei verzekeringen afsluiten en loopt vanaf ongeveer AUD 1200 voor de laagste dekking.
Toch moet je van alles, zoals medicijnen en bepaalde specialisten nog zelf geheel of gedeeltelijk betalen en zelfs nog bij die AUD 4,800.-

Ja, je hebt medicare, en dat is 1.5 perc van je inkomen, maar over dit onderwerp heb ik ook al in andere draadjes over geschreven. Kun je via "search" opzoeken.
Cheers.
 
Wij zijn inmiddels 3 maanden in Sydney met een 457 visum en wij hebben, net als jullie nu doen Joop, ook eerst het financiele plaatje zoveel mogelijk op een rijtje gezet. Niks mis mee, eigenlijk een must als je met je gezin de grote stap van emigreren zet. Juist omdat dit type visum je  weinig zekerheden en rechten geeft (wel de plichten overigens) is het goed om je er even goed in te verdiepen en dan kun je tot een juiste beslissing komen. Soms is het misschien beter om bijvoorbeeld nog een half jaar of jaar te wachten en dan een permanent visum aanvragen.
Don't get me wrong, ik ben het helemaal eens met de stelling dat je met hard werken een heel eind komt. En wij zijn heel erg blij dat we de kans van een 457 visum hebben gepakt en dat we nu lekker genieten van het mooie weer in Sydney :)Maar ik wil toch ook even aangeven dat je zonder baan geen 457 visum krijgt, dus vragen over bepaalde rechten in Australie heeft volgens mij niets te maken 'hand op houden' of een makkelijke manier zoeken. Het heeft wel te maken met juiste beslissingen maken voor jezelf en je gezin!
Dus Joop, als wij jullie vanaf deze kant van de wereld ergens mee kunnen helpen...; graag!
Brenda
 
[quote author=Sabien link=topic=3086.msg35378#msg35378 date=1131453734]
op een 457 visum heb je nergens recht op, zelfs niet op medicare geloof ik.......Sab
[/quote]

Hoho! :police: Met een Temporary Business Visa subclass 457 heb je ook recht op Medicare ! Ik heb zojuist de kaart ontvangen waarop staat Reciprocal Health Care, visitor RHCA (Reciprocal health Care Card).

:teacher: What are you entitled to?
As a visitor from Finland , Malta, the Netherlands, Norway, Sweden or the United Kingdom you are entitled to the following:
- Medicare benefits for medical treatment provided by medical practioners out of hospital;
- Free treatment and accomodation in a public hospital as a public patient
- Necessary medicines that are subsidised under the Pharmaceutical Benefits Scheme (PBS).

Dit even ter informatie, ik zal het ook nog ergens bij "Temporary visas" zetten !  :)

Cheers matey !

Ingrid  :cool:
 
Dank jullie wel voor jullie reacties en steun.

@Jan,
Nu betaal ik € 1200,- per jaar voor mij en mijn vrouw aan premie voor ziektekosten via ziekenfonds (kinderen zijn gratis meeverzekerd). Er gaan steeds meer medicijnen en voorzieningen uit het pakket die je dan nog zelf moet betalen. Per 1 januari a.s. vervalt het onderscheid tussen ziekenfonds en particuliere verzekering, iedereen is verplicht een basis ziektekostenverzekering te nemen en die gaat ongeveer € 90,- a € 100,- p.p. per maand kosten. Dan kun je (moet je haast wel) je aanvullend verzekeren voor bijv. tandarts, fysiotherapie e.d., dit gaat nog eens een paar tientjes extra kosten. Dus je komt ongeveer uit op € 110,- /120,- per persoon per maand i.p.v. € 100,- per maand voor je hele gezin (kinderen blijven gratis meeverzekerd).

Dat is ook één van de redenen dat we weg willen uit NL, alles wordt maar duurder en duurder en je krijgt weinig tot niets voor terug. Iedereen loopt mekaar maarp te jagen, in 't verkeer, op het werk enz.

Groetjes Joop 
 
Een ander groot voordeel van de 457 is dat je recht hebt op LAFHA (Living away from home allowance). De helft (?) van je huur wordt van je bruto loon afgetrokken en dit scheelt heel erg veel. Dit is echter niet iets waar werkgevers dol op zijn, maar ze zijn het wel verplicht te geven. Geef het dus zelf aan! Wij hadden trouwens naast het medicare gebeuren ook een goede private insurance (MBF), die geheel door de werkgever werd betaald, dus het ligt er ook maar net aan welke werkgever je hebt. Wij kregen echt alles vergoedt, van brillen tot tandarts!

Kijk goed naar alle voorwaarden/voordelen van het 457 visum!

succes
 
duh, beetje te laat gelezen over die LAFHA....waren er al een stuk of 4 voor mij. (Hey Trude, jij ook weer hier!)
 
Back
Top