Restore Territory rights

afterbang

XPdite Sponsor
Hi allemaal, een jaar of twee terug al eens aangesneden maar vraag wederom om jullie hulp.

De territories (Northern Territory, ACT) hebben niet het recht om wetgeving te maken inzake sommige specifieke onderwerpen. Ondanks dat in zowel de NT all ACT er een meerderheid is die wetgeving rondom bijvoorbeeld Euthanasie zou willen bespreken mogen we dit niet van de Federale regering. Simpel gezegd: omdat mijn postcode anders is dan van zo'n 25 miljoen andere Australiërs mogen we hier niet wetten bespreken die de andere 25 miljoen Australiërs wel mogen. Er is een paar jaar terug over gestemd in de senate en verloren we met 36-34. Dus elke stem telt.

Omdat het aan de federale regering is om dit aan te passen, kan iedereen tekenen om dit weer onder de aandacht te brengen. Je hoeft niet in de NT of ACT te wonen.

Hier wat meer info: http://restoreterritoryrights.org/

Hier kun je tekenen: https://www.change.org/p/restore-territory-rights

Dit is niet een stem over wel of niet euthanasie. Dit gaat over het feit of we er het überhaupt over kunnen hebben in de territory politiek.

Alvast bedankt!
Mick
 
Nu, in de territories mogen ze er (nog steeds) niet over stemmen. Maar in ieder geval is sinds vandaag VAD ook in QLD gelegaliseerd. Erg blij mee!
 
Back
Top