Rotterdams restaurant zet kameel op de kaart

Tekkel

XPdite Sponsor
Rotterdams restaurant zet kameel op de kaart
Uitgegeven: 28 januari 2009 11:08
Laatst gewijzigd: 28 januari 2009 11:08

AMSTERDAM - Het Rotterdamse restaurant De Hofnar heeft sinds deze week kameel op de kaart staan. Volgens eigenaar Herman Hell is de eetgelegenheid daarmee uniek in Nederland.
De bijzondere toevoeging aan het menu is gedaan in het kader van de 'Australische weken', die woensdag van start gaan.
''De link tussen Australië en kameel wordt niet snel gemaakt'', stelt Hell.
''Maar in 'down under' staat het beest sinds kort regelmatig op de kaart. Australië kampt met een groot kamelenoverschot.''

Rundvlees

Het kamelenvlees wordt verwerkt in een stoofpotje en is volgens Hell qua smaak te vergelijken met rundvlees.
Behalve kameel biedt het restaurant sinds deze week ook sprinkhaan, krokodil, struisvogel en kangoeroe aan.

© ANP  Bron; Nu.nl

Bon Apetit,
Bart
 
Sprinkhaan?! Ach natuurlijk!

[size=8pt]
De sprinkhanen kort invriezen om ze te doden. Vervolgens in de koeling laten ontdooien.

Poten en vleugels verwijderen.
Zachtjes bakken met de uitjes, blokjes paprika, peper en zout. Voor de liefhebbers knoflook uit de pers toevoegen.
Afblussen met een scheutje witte wijn.
Strooi er voor het serveren peterselie en bieslook over.[/size]

Mmmmmmm!
 
[quote author=Eerainuh link=topic=9686.msg131203#msg131203 date=1233184605]

Sprinkhaan?! Ach natuurlijk!

[size=8pt]
De sprinkhanen kort invriezen om ze te doden. Vervolgens in de koeling laten ontdooien.

Poten en vleugels verwijderen.
Zachtjes bakken met de uitjes, blokjes paprika, peper en zout. Voor de liefhebbers knoflook uit de pers toevoegen.
Afblussen met een scheutje witte wijn.
Strooi er voor het serveren peterselie en bieslook over.[/size]

Mmmmmmm!
[/quote]

Of op zijn bush:vang ze,bak ze en doop ze in een gesmolten mars.
 
Mijn schoonzusje is er dus gaan eten, was erg benieuwd wat ze te eten gaat krijgen wanneer ze komt logeren....

Oordeel: Belabberd!
Kameel smaakte naar oude steunkous, droog en taai
Kangoeroe was vet
Sprinkhanen zaten gerolt in een deegjasje, te veel deeg, waardoor de sprinkhaan niet meer knapperig was, maar papperig

Het restaurant zit lekker dicht in de buurt (wonen zelf in Rotterdam), maar ga er toch maar niet eten!

Sacha
 
[quote author=justus link=topic=9686.msg131273#msg131273 date=1233351406]
Of op zijn bush:vang ze,bak ze en doop ze in een gesmolten mars.
[/quote]

En die Mars-boom die staat om de hoek bij de Olga's, toch? :-D
 
[quote author=Eerainuh link=topic=9686.msg131369#msg131369 date=1233614714]
[quote author=justus link=topic=9686.msg131273#msg131273 date=1233351406]
Of op zijn bush:vang ze,bak ze en doop ze in een gesmolten mars.
[/quote]

En die Mars-boom die staat om de hoek bij de Olga's, toch? :-D


[/quote]Die zit altijd in mijn survival pakket, meestal al gesmolten.
 
Back
Top