Royal Hobart Hospital

Nienieminie

New Member
Hallo!

Wie o wie zou mij wat meer kunnen vertellen over het Royal Hobart Hospital en de gezondheidszorg in (zuid)tasmanie in het algemeen?? Wellicht zijn er onder jullie artsen/verpleegkundigen die er werken/gewerkt hebben??

Ik weet van mijn bezoek aan Tas ('05) dat de Tasmaanse gezondheidszorg er niet zo best voor stond... groot tekort aan artsen en verpleegkundigen, bestaand personeel dat wegtrekt naar het vaste land, enorme werkdruk voor degene die wel blijven, lange wachtlijsten, patienten die soms niet de zorg krijgen die noodzakelijk is......

- Hoe staat het er nu voor?
- Is de situatie "werkbaar"?
- Heerst er nog wel een klimaat waarin opleiding en ontwikkeling van personeel mogelijk is, of is het keihard werken en zien te overleven?
- Hoe staat het ziekenhuis eigenlijk echt aangeschreven?? De website praat (uiteraard) over een state of the art major teaching hospital, maar is dat ook zo?

Waarom ik dit wil weten?!
Ik overweeg mijn medische carriere voort te zetten down under, en sinds ik in Tasmanie geweest ben, is dat n goede optie  :grin:

Alle info welkom!!  THX heeps!!
 
Hallo

Ik weet niet wat voor opleiding je nu doet en dus wilt voort zetten in Australie.
Volgens mij is er in heel Australie een te kort aan dokters en verplegend personeel.  Hier in een Perth staat er een enorme druk op de bedden. Mensen liggen soms 24 uur op de spoedeisende hulp te wachten. Wachttijden voor OK's ect zijn ook erg lang. Maar denk dat dit probleem hetzelfde is als in Nederland. Wel is het zo dat er altijd uitzendkrachten komen terwijl in Nederland daar nooit geld voor is en ze dan maar bedden sluiten.

Erna
 
Hi Erna,

Als eerste bedankt voor je (snelle!) reactie!

Ik ben wat ze hier in Nederland AIOS noemen (Arts In Opleiding tot Specialist).
Op het moment ben ik me aan t orienteren om mijn opleiding voort te zetten in Oz. Wat nog niet meevalt kan ik je vertellen!! Ondanks dat ze staan te springen om mensen, moet je aan allerlei aanvullende regels voldoen, examens (over)doen, enz... en dan nog heb je de eerste jaren geen full registration en dien je onder supervisie te werken.

Maar dat even terzijde...
Ik heb twee keer stage gelopen cq gewerkt in Australische ziekenhuizen. De eerste keer in n groot ziekenhuis in Brisbane, de tweede keer in Sydney. Hoewel het tekort aan mankracht (en daardoor de enorme druk op bedden en personeel) me opviel, kreeg ik de indruk dat de situatie in Tasmanie nog n graatje erger was. Heb tijdens mijn vakantie in Hobart informeel wat mensen gesproken en werd toentertijd afgeraden in Hobart/Tas te gaan werken.

Nu ik steeds serieuzer overweeg de oversteek te maken komt de onvermijdelijke vraag of ik mn opleiding voort kan zetten, of een andere richting in moet slaan en welke stad/ziekenhuis dan het beste past bij mijn situatie. Het Royal Hobart komt dan redelijk goed uit de bus, omdat ze wat opener staan voor buitenlandse artsen dan overige (grote teaching) hospitals. Concreet houdt dit in dat ik sneller op mijn Nederlandse niveau mee kan draaien.

Er is veel info online te vinden, maar via dit forum kan ik wellicht aan wat insight information komen, the real deal zeg maar!

Btw, Jan is toch vpk in Perth?? Enig idee hoe de situatie tov buitenlandse arts-assistenten daar is??


Groetjes!
 
Sorry, geen idee hoe de gezondheidstoestand in Tasmania is, zal niet veel beter zijn dan de rest van Australie. Maar als je als OTD (overseas trained doctor) naar rural Australia komt, heb je langer de tijd om je exam te doen (ik dacht 2 of 4 jaar). In SA is er een organisatie die je ermee kan helpen. Er zijn in de Eyre Peninsula op het moment een aantal vacatures.
Als je belangstelling hebt kan ik je wel meer info of contacten sturen. Ik bekijk ons prive e-mail vaker dan deze site, dus best om daar dan heen te mailen. De meeste rural MO's zijn gespecialiseerd in verschillende gebieden. De onze is gespecialiseerd in Obstetrics, Aneastetics and Surgery. Je werk is erg gevarieerd, van aged care tot bevallingen, tot MI's die je stabiliseerd met Rapilysin etc en dan uitvliegt, afijn, je krijgt vanalles en nog wat. Wat is je specialisatie?
Succes,
Leah
 
Op het moment is de gezondheidszorg van Tasmanie volop in het nieuws. Een ziekenhuis moet gesloten worden door personeels te korten en andere zaken die het niet zo'n goed ziekenhuis maken. Ik heb even geen tijd er een passende link bij te vinden, maar het lijkt me als je googled dat je een heel eind moet komen om info te vinden over de gezondheidszorg op Tasmanie op dit moment. Succes.
 
Back
Top