Rudd poised to announce immigration cuts

willem-lenie

New Member
:-( Wellicht niet het beste nieuws voor mensen die nu met emigratie naar Australie bezeig zijn. Dit artikel komt uit de HeraldSun.  :-(

THE Rudd Government is poised to announce a major cut to the nation's immigration intake to protect Australian jobs.

Immigration Minister Chris Evans said the global financial crisis would slash demand for labour and the need to import foreign workers.

"The Rudd Labor Government's clear policy is to provide opportunities to Australians first in the labour market," he said.

A record 190,300 migrants were allowed in this financial year because of the rapidly growing economy. But unemployment is tipped to hit 7 per cent midway through next year, pushing 300,000 Australians on to the dole queue.

"The economic situation confronting us at this next Budget will be almost the reverse -- reducing inflation, reducing demand for labour," Senator Evans said. "I expect the numbers of our program to drop next year . . . as a reaction to economic circumstances."

Occupations such as chef and hairdresser had been struck from the nation's critical skills list but workers in key fields such as health would always be needed.

Accountants, IT professionals, engineers, pharmacists, plumbers and motor mechanics are also in demand.

ACTU president Sharan Burrow said trimming the quota was a good idea.

"Australia was built on the backs of migrant workers," she said. "But in the current climate, we need to be careful there are jobs for all.

"It is prudent for the Government to review the intake of skilled migrants so labour demand can be matched to supply to protect jobs."

But she said the Government should proceed cautiously, given Australia was struggling with skills shortages less than 12 months ago.

A final decision on the 2008-09 immigration intake will be made by Cabinet ahead of the May Budget.

Senator Evans said about half those granted permanent residency each year were already in Australia as students or temporary skilled workers.

The move to cut the intake follows a Monash University report calling for immigration to be slashed. Dr Bob Birrell said the Government's economic stimulus plan was in danger of being compromised.

Cheers

Willem
 
Hmm das minder ja!
Zal er wel op neerkomen dat er veel beroepen van de lijst worden geschrapt..
Het zal dan denk ik voor veel mensen neerkomen op regional sponsored..
 
Zo wordt je wel door emoties heen en weer geslingerd; het ene moment zit je in een versnelling en vervolgens remmen ze je af (of misschien niet) :?

Zoals ik t lees gaat t artikel over volgend jaar (vanaf juni dacht ik) maar dit A final decision on the 2008-09 immigration intake will be made by Cabinet ahead of the May Budget. betekend weer dat voor mei het 08-09 jaar wordt aangepast.
Wat is het nou?

En dan wil ik wel heel snel weten of ik van de CSL af val...
 
Ik word hier echt wel bloednerveus van  :p

Wij staan op het punt om onze papieren voor ACS op de bus te doen, 400 dollar te betalen, hebben vorige week 183 euro betaald voor een eerste Ielts, en wat als ze nu ineens binnen een paar maanden (vooraleer we alles hebben kunnen afronden) de regels veranderen en wij ineens niet meer voldoen!? Dan kunnen we nu net zo goed dat geld in de vuilbak gooien...

Het klinkt toch echt wel menens, en het ergste is dat ze nog gelijk hebben ook. Er zijn echt wel een record aantal emigranten toegelaten de afgelopen jaren, dat kan ook eigenlijk niet zo verder gaan als je realistisch bent. En als ze er echt in willen snoeien dan vrees ik dat ze het min. aantal punten dat je moet behalen naar boven gaan trekken, of de min. score van Ielts naar boven. En in beide gevallen zitten een heleboel kandidaten, waaronder wij, met een groot probleem. En als ik dan in een andere post van Catkin lees dat zij de aanvraag vorig jaar in juli al ingediend heeft en dan nu te horen krijgt dat ze er pas binnen 12 maanden aan gaan beginnen, dan zakt de moed me helemaal in de schoenen  :|

Bah, ik heb al de hele dag buikpijn omdat ik niet weet of we er nu goed aan doen alles van ACS vanavond klaar te maken, of of we er beter mee wachten tot er wat duidelijkheid is. Wat denken de anderen hier?

grtjs
Jerden
 
Hoi Jerden,

Wij zitten ongeveer in dezelfde situatie als jullie. Al behoorlijk wat geld besteed aan het laten vertalen van diploma's, laten certificeren van alle documenten, beoordelen van kwalificaties en de IELTS test. En het zijnniet allen de kosten, ook heeft dit allemaal veel tijd gekost. Deze week gaan wij sponsorship aanvragen van SA en over een paar weken dan (hopelijk) het visum bij DIAC aanvragen.

Ik moet wel zeggen dat ik zowel op de SA goverment site als op de DIAC site nog geen alarmerende mededelingen heb gezien. En op dit moment zakt bij ons de moed absoluut nog niet in de schoenen! Er is nog niets besloten en wij zetten het sowieso door. Wij hebben nog steeds goede hoop om over ongever een jaar te verkassen.

Ik wil niet zover gaan om te zeggen 'no worries, mate' maar er is nog niets zeker over eventuele maatregelen om de immigrantenstroom naar Australie te beperken.

Sambo
 
Voor de mensen Down Under:hoe is het in de horeca?
Of kan ik me beter laten omscholen tot dokters assistent ofzo...? :|
 
Jerden,
Als je/jullie serieus willen emigreren (en dat neem ik aan ;-) dan zou ik ieder geval toch alles wat je WEL in de hand hebt (aanvraag SCA b.v.) zo snel mogelijk doen. Natuurlijk kost het wat, maar stel je nou eens voor dat je straks ontdekt dat je net buiten de boot zou vallen omdat je te laat was met de aanvraag??
En ja, er zijn natuurlijk geen garanties. Je gaat er 100% voor met het risico wat geld 'kwijt te raken' OF je probeert voorzichtiger te zijn met een grotere kans dat het niet lukt...
 
Dat gaat om het financiele jaar 09-10, dat begint dus op 1 juli 2009.
Boekjaar loopt van 1 juli tot 30 juni.

Gr,
Johan
 
Jerden, gewoon op de post doen en wel direct. Hier in Nederland is de IT markt nog stabiel en Australie loopt daar dus nog op achter. Dat zal dus zeker nog wel een tijd een beroep blijven op de CSL, zou me daar nog geen zorgen over maken.
 
Bedankt voor de reacties allemaal, toch weer een hart onder de riem  :up:

Het gaat ons zeker niet alleen om de kosten, maar gewoon het feit dat je al maanden bezig bent met voorbereiden en papieren bijeen zoeken en vertalingen laten maken en kansberekeningen en ga zo maar door, om dan nog niet te spreken over de hoop die je ondertussen koestert en de schrik dat het mss niet gaat lukken. Je leeft in zo'n enorme onzekerheid. En als je dan voortdurend wordt gebombardeerd met van die alarmerende berichten en de economie wereldwijd ook alleen maar verder in 't slop geraakt, tja, dat woog bij mij ineens zwaar door. Gaf me een gevoel van: zijn we onszelf niet voor de gek aan het houden met dit, waarschijnlijk wordt alles binnen een paar maanden afgeschaft net als wij eindelijk alle papieren bijeen hebben  :|

Maar ik zal er maar vanuit gaan dat dat te zwart gedacht is en dat het zo'n vaart niet zal lopen. Het frustrerende is dat je de zaken niet sneller kan doen. Het kost nu eenmaal tijd om alles bij elkaar te krijgen, en de assessment van ACS duurt ook nog eens min. 12 weken.

Maar we geven het niet op, natuurlijk niet, daarvoor willen we dit te graag. En zolang er een waterkansje bestaat dat het gaat lukken zetten we door. Ik plaats gewoon telkens als ik een dipje heb iets op het forum, en dan pompen de anderen mij wel weer moed in (hoop ik toch !)

De papieren voor ACS zijn trouwens ondertussen op weg naar Australië  :smile:

grtjs
Jerden
 
hi Jerden,

als je van tevoren zou weten zou weten hoe alles gaat lopen zou het ook geen uitdaging meer zijn.
Wees gerust; ACS was bij ons binnen 4 weken gedaan, dus zorg dat je alle overige stukken asap bij elkaar hebt en klaar bent voor de volgende stap, dan kan je alles snel opeenvolgend afhandelen.

Heel veel succes, trek je niks aan van de negatieve verhalen.
Ik begrijp dat je in de IT zit, in welke richting zoek je een baan ?

Groetjes,
Johan
 
Hoi Johan

wow, dat is snel, 4 weken! Ik kijk regelmatig op het Britse Xpdite want daar zijn veel meer mensen bezig met ACS, en daar zitten zelfs mensen bij die in november al hun assessment aanvraag hebben ingediend bij ACS en nog steeds niets hebben. In welke maand hebben jullie het assessment laten doen?

Jeroen (hij is de IT-man) laat zich assessen als Oracle-specialist. Staat op dit moment nog op de MODL en de CSL, hopelijk blijft dat nog even zo. Hij heeft in de IT-sector toch al zo'n 12 jaar ervaring, als Oracle-specialist iets van 8 jaar. Dus 't zal in die richting zijn dat hij iets gaat zoeken. Ikzelf (Denise) lift mee met hem, ben "te oud" om voor wat dan ook nog in aanmerking te komen...  :wink:

grtjs
Jerden
 
Hoi Jerden,

ik heb het even precies opgezocht; 11 september is het op de post gegaan vanuit Adelaide (Move2Australia) en 23 oktober hadden we de beroepserkenning binnen.

Het kan dus wel snel, uiteraard zijn we nu twee jaar verder dus er kan natuurlijk veel veranderen in twee jaar.

Ik zou zeggen ga ervoor, als je het niet doet krijg je misschien spijt.

Succes en als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel.

Groetjes,
Johan
 
Back
Top