Salris omrekenen NL/Oz

P

Peter

Op dit moment zijn wij in afwachting van een Skilled migration visa, maar ondertussen heb ik al wel contact met een mogelijke werkgever in Australie. Een van de vragen die ik van hun kant gehad heb is om met een "comparative Australian salary" te komen. Iemand ervaring of tips over het omrekenen (behalve natuurlijk het 1 euro = ± 1.7 AUD) van je huidige salaris naar een Australisch equivalent (blijft een leuk woord...). Hoe ga je om met loonbelastingen e.d.?

Thnx!
 
Ha Peter!

Op de website van het Australian Taxation Office staan de belastingtarieven.

http://www.ato.gov.au/individuals/content.asp?doc=/content/12333.htm&mnu=5464&mfp=001/002

Je kan natuurlijk je netto salaris in NL nemen en kijken mbv de belastingtarieven hoeveel je in Australië moet verdienen om op het Australische equivalent te komen. Vergeet dan niet de Medicare Levy mee te nemen. En een eventuele pensioensregeling misschien?!

Dit zou een redelijke indicatie moeten zijn, maar het houdt geen rekening met verschil in prijzen / levensonderhoud. Dus het kan zijn dat je met dat berekende salaris een hogere (of lagere afhankelijk ook van waar je gaat wonen) levensstandaard in Aus. kunt hebben. Dan zou je waarschijnlijk wat aan de hoge (of dus lage) kant zitten.

Daarover kunnen waarschijnlijk mensen die al in Aus. zitten je meer vertellen.

Wat voor jezelf misschien handig is om te zoeken op internet naar salaris indicaties voor jouw beroep in Aus. Dit heb je misschien al wel gedaan. Maar dan heb je in elk geval een idee van de salarissen in Aus. en kun je jouw berekingen daaraan toetsen.

Succes!
 
Over het algemeen zijn de kosten voor levensonderhoud iets lager dan in Nederland. Sommige dingen zijn goedkoper (eten en benzine!) en andere dingen weer duurder. Wat we wel merken is dat van sommige dingen de prijs/kwaliteit verhouding in Nederland beter is. Bijvoorbeeld, een goed bankstel kost in Australie weer meer voor dezelfde kwaliteit. Maar dat is misschien de Australian Way of Living: ze zijn met minder al tevreden klagen misschien ook wel minder :wink:

Alles bij elkaar genomen ontloopt het niet zo erg veel. Qua belastingen en inhoudingen is het (zeker met de hogere inkomens) beter vertoeven in Australie!

Dus een iets lager salaris in Australie is volgens mij reeel te noemen voor eenzelfde levensstandaard als in Nederland.
 
Hier staat ook iets over de verschillen en overeenkomsten van NL/OZ salarissen:


Misschien dat deze link wordt bedoeld: http://www.xpdite.net/forum/index.php?topic=227.msg1622#msg1622

of deze: http://www.xpdite.net/forum/index.php?topic=969.msg7397#msg7397




Deze link werkt niet meer : http://www.xpdite.net/forum/viewtopic.php?t=396
 
Back
Top