Schoolkeuze voor primary schools in Sydney

Hallo allemaal,

We gaan binnenkort voor 3 jaar naar Sydney en zijn bezig om scholen uit te zoeken voor onze dochter (7) en zoon (4).

Wie kan ons helpen bij het in kaart brengen van : de voor en tegens van private-en public schools,
wie heeft er ervaring met goede scholen in de omgeving van Northern Beaches, Eastern, Lower Northshore, Shores suburbs (Manly, Bondi etc.)
dit kunnen zowel public als private schools zijn.
Alle extra info en tips m.b.t. de schoolkeuze is van harte welkom.

Groeten, Eelco en Liesbeth
 
Hoi Liesbeth en Eelco,
Wij zijn 3 maanden geleden naar Sydney gekomen en wonen  in Forestville (northern beaches). Onze kinderen van 3(zoon) en 6(dochter) gaan naar de MontessorischooL. Wij hebben hiervoor gekozen omdat onze dochter in nederland ook op een montessorischool zat. Hoewel we opzich tevreden zijn over de school gaan we ze na de vakantie toch 'overzetten' naar de lokale public school. Voor ons zijn de kosten de belangrijkste reden. We betalen nu 3300 dollar per kwartaal voor 2 kinderen. Maar buiten dit kostenplaatje om hebben we ook gemerkt dat de lokale public school heel goed onderwijs aanbied!Het is, eigelijk net als in Nederland, belangrijk te kijken in welke buurt je terecht komt. In 'mindere/goedkopere' buurten zien de schoolgebouwen van de publicschools er gewoon meer vervallen uit, hebben vaak ook minder 'groen' om te spelen. Van een vriendin heb ik gehoord dat de Katholieke school, hoewel deze ook prive is, vaak veel goedkoper zijn dan andere privescholen. Misschien krijgen ze meer 'funding' van de overheid???
Wij kozen Montessori zodat onze dochter veel dingen zou herkennen, maar merken nu dat montessorionderwijs in Australie veel overeenkomsten maar ook heel veel verschillen heeft.En weet je, eigenlijk maakt het dit misschien alleen maar moeilijker in plaats van makkelijker...
Public school kost in NSW 4600 dollar per jaar per kind. Als jullie een vast visum hebben is het 90 dollar per jaar per kind. We raden aan om bij verschillende scholen te gaan kijken, en je gevoel te volgen. Verschillende scholen hebben ook echt verschillende manieren van werken (de een bijvoorbeeld wel huiswerk, bij ander niet/ veel aandacht voor computerles, ander niet etc etc)
Heel veel succes met alles de komende tijd. Veel te regelen, maar veel dingetjes moeten ook wachten tot je echt hier bent. Spannende tijd?!
Groetjes vanuit Sydney
 
Sluit me aan bij Sarelle :up: Bovendien komt dit onderwerp regelmatig boven drijven (private vs state) als je even de search function gebruikt op deze site dan kom je dus nog meer info. tegen. Ik heb geen specifieke info. over scholen in Sydney omdat wij in Qld. wonen, maar onze dochter gaat naar een state school met een goede reputatie. Er zit onderling namelijk best nog veel verschil in. Wij betalen trouwens geen schoolgeld (uiteraard moeten wij wel zelf uniform, school uitjes etc. zelf bekostigen). Geef je zelf de tijd om rond te kijken (veel vragen stellen) en probeer om een beetje een "feel for the place" te krijgen :up:

Het zijn uiteindelijk niet de altijd de Dollars (die je moet neertellen) die een goede school/opleiding garanderen. Het is een combinatie van het hele pakket: Curriculum, de teacher en niet te vergeten de "peers" oftewel de klasgenoten die grote invloed zullen hebben.

Succes in ieder geval!!!! :)
Syl
 
Back
Top