South Australia's walvissen

Peter1

New Member
Even voor degenen die nog walvissen in South Australia willen gaan kijken: het seizoen is er weer !

Op het moment zijn er walvissen te zien op de volgende plaatsen:
Middleton - Basham Beach - en ik hoor zelfs bij West Beach is een walvis gespot.

Voor meer uptodate walvis info voor de Victor Harbour area:
http://www.victor.sa.gov.au/site/page.cfm?u=452
 
De laatste 4 weken is het hier aan de surfcoast van VIC ook goed raak!

Zelf hier aan het strand er 8 gezien (2 pods van 4 Humpback whales) en afgelopen week in Warrnambool ook nog 3 Southern Right Whales gezien (1 op ca 80 meter van het strand!!!), en dat samen met een vaste bezoekende dolfijn hier in de rivier, en 2 zeeleeuwen de afgelopen weken op het strand.. is het weer een goed seizoen! :up:

Erg cool.

Cheers
 
jajaja, maak degene die hun visum nog niet hebben maar lekker jaloers :angry1:

Nee hoor 't is jullie van harte gegund  :cheer:
 
Geweldig zeg....hoop ze ook nog ooit eens te zien...maar op de een of andere manier missen wij ze altijd net :(
Enige kans dat ze er half oktober nog zijn? Dan komen we nl aan in Adelaide...vrees dat we ook dan weer net te laat zijn. But who knows..
 
Hee, leuk voor jullie maar helemaal snappen doe ik het niet. Hier in Broome wordt gezegd dat de humpbacks van Antartica via de westkust naar The Kimberley komen omdat hier hun 'nursery' is. In grote getalen komen ze dan ook voorbij zwemmen en kun je ze soms vanaf het strand ook zien. Met een bootje 5 min uit de kust is het altijd raak deze tijd van het jaar.
Betekent dit dan dat er meerdere pods naar diverse plekken afreizen om te werpen? Dat is allemaal maar mooi natuurlijk (eerlijk zullen we alles delen  :up:), hoewel het duidelijk is dat ik nog veel te weinig weet van de humpbacks in Australie. Rijkdom he, leven in dit land  :smile:

Fae
 
Humpbacks zwemmen ook via de Oostkust naar warmere wateren (vandaar de walvissen bij Hervey Bay). Er zijn meerdere nursery's rond Australie. Southern Right Whales blijven vaak wat zuidelijker dan Humpbacks, en hun Nursery's zitten veelal lang de zuidkust van Australie. Een bekende is Warrnambool, maar ook in de baaien "rond" Adelaide en in The Great Australian Bight zitten ze vaak.

Hier aan de kust (surfcoast onder Melbourne) heb je dus meestal Southern Right Whales, met af en toe een humpback, een blue whale of een Orca. (Laatste 2 heb ik nog niet gezien, alleen gelezen in de krant)

De walvissen waar Peter het over heeft, zullen waarschijnlijk dus ook Southern Right Whales zijn.

Cheers
 
Een maandje geleden inderdaad een Southern Right Whale gezien vanaf het strandje bij Victor Harbor (SA). Mooi gezicht; deze ging flipperen met zijn staartvin en maakte een paar grote sprongen  :up: Je moet wel wat geluk hebben dat er net eentje in de buurt zit natuurlijk...
 
Wij zijn nu al 3 x in Victor harbor geweest. De eerste keer was het puus mazzel om de walvissen te zien. De tweede en de derde keer zijn we met "opzet" walvissen gaan kijken en hebben allen keren geluk gehad om deze mooie beesten te zien. De laatste keer zelfs een moeder met een jong, heel dicht bij de kust (50 meter) er zijn daar  diverse spotplaatsen waar je ze kunt spotten. In de wintermaanden moet het dus wel lukken om ze te zien. Het is echt de moeite waard !!! :up:
 
Back
Top