Sponsorship in ICT haalbaar?

Ozzies

New Member
Een van de opties om een visum te verkrijgen is een sponsorship. Dit is geen makkelijke weg. Heeft iemand hier (een succesvolle) ervaring mee? Wat is een goede manier om bedrijven te benaderen? Worden er wel sponsorships toegekend in deze sector? Ik ben werkzaam als DevOps/ solutions engineer met een brede ervaring.
 
Heb geen persoonlijke ervaring maar ik begrijp van Nederlanders in Sydney die in de ICT zitten dat er best wat vraag is naar goede mensen. Beiden zijn binnen gekomen op een 457 en hebben vanuit Nederland gesolliciteerd. Ik heb wel het idee dat zij gespecialiseerd zijn in een bepaald segment en daar 'expert' in zijn (een zit meer op strategisch advies rondom ICT, de ander richt zich voornamelijk op de ontwikkeling van voorraad databases voor warehouses). Misschien eens op een banensite kijken? Ik weet het niet zeker, maar ik zie hier op het forum nog wel eens een link voorbij komen van dergelijke banen sites.
 
Er was nog niet zo heel lang geleden hier een jongen die vanuit NL een 457 scoorde op IT vlak in Sydney volgens mij...

Maar kan hem even niet zo snel terug vinden. Maar ja, het gebeurt wel dus.
 
Bedrijven benaderen kan nooit kwaad en levert regelmatig positieve uitkomsten op.
Misschien een idee om op vacantie te komen en goed voor bereid gewoon bij bedrijven binnen te stappen, dan heb je nog veel meer kans van slagen:up:
 
Bedrijven die een "DevOps/ solutions engineer" nodig hebben zijn over het algemeen grotere bedrijven waar je niet even binnen loopt en vraagt voor een gesprek met HR of een manager. Zorg voor een super goed resume en cover letter. Nee! vertaal niet je CV, dat werkt niet. Zorg voor een Australisch engels resume en een cover letter wat en soort van reclame folder voor jezelf is. Gebruik dan de websites zoals Seek, Jobsearch, Careerone etc. om banen te zoeken. Andere optie is om in NL te gaan werken voor een multi-national met vestigingen in Australie. Of, stuur je resume & cover letter naar alle grote bedrijven in het gebiedt waar je wilt gaan wonen. Als je skills en ervaring goed genoeg zijn, kan http://hays.com.au misschien wel bemiddelen.

Ik werk in IT en het valt mij op dat de meeste 457 visa waar ik mee werk mensen zijn uit India met weinig skills maar ze schijnen erg goedkoop te zijn.... Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat voor een 457 bedrijven verplicht zijn het minimum loon te betalen en niet meer. Gevolg is dat ze ipv. 1 Australier of skilled persoon voor hetzelfde geld 2 of 3 Indiers kunnen aannemen op een 457. Je hebt dus was competitie. Vandaar, zet in je resume wat je allemaal bereikt hebt en hoe goed je bent....
 
een cover letter wat en soort van reclame folder voor jezelf is.

Wat mij altijd opvalt bij Engels/Australisch cover letters is dat het woord 'bescheidenheid ' niet in de vocabulaire voorkomt, en men altijd zeer positief en aangedikt over het eigen kunnen schrijft. Dus laat de Hollandse zuinigheid varen!
 
Mee eens! Je moet jezelf in de uitverkoop zetten en NIET vergeten te vermelden dat als je jou niet aannemen ze de boel beter kunnen sluiten :D
je snapt me wel, in die trant.
Over het minimum loon, dat is voor iedereen hetzelfde op een 457, je kunt altijd meer vragen natuurlijk. Men is erachter gekomen dat veel bedrijven misbruik maken en ver onder dit minimum betalen en dus is immi er vol in gedoken om deze dingen aan het licht te brengen (of zoiets sorry mijn NL begint stoffig te worden) en aan te pakken.
 
Een van de opties om een visum te verkrijgen is een sponsorship. Dit is geen makkelijke weg. Heeft iemand hier (een succesvolle) ervaring mee? Wat is een goede manier om bedrijven te benaderen? Worden er wel sponsorships toegekend in deze sector? Ik ben werkzaam als DevOps/ solutions engineer met een brede ervaring.
Hey hoi,

Ben je nog steeds op zoek naar een sponsorship?
Ik werk en woon nu inmiddels 1 jaar in Melbourne en ik kan je eventueel in contact brengen met bedrijven die sponsoren.

Als je interesse hebt, stuur dan even een mailtje naar nickpostma at hot mail com
 
Back
Top