Spotswood Quarantine Center

Mieke

New Member
Spotswood Quarantine Center

Sinds 27 september zit mijn kat Gaia in quarataine in het AQIS Quaratine Center in Spotswood, Victoria. Ik heb een heel angstige kat op het vliegtuig gezet. Want hoe maak je nu een kat duidelijk dat het allemaal wel goed komt. Ik kreeg er maagpijn van. Ik zelf kwam 2 dagen later aan in Melbourne. Vrijdagochtend 12 uur na mijn landing werd Fay, mijn partner gebeld door de mensen van Spotswood, dat de kat niet wilde eten. Met grote spoed zijn we die dag nog naar het Quarantine Center gegaan. Gaia reageerde heel positief op mijn stem en  werd heel aanhalig en knuffelig. Volgens de mensen van Spotswood is ze daarna ook gaan eten. Inmiddels is het 2 en een halve week later. Gaia is ondertussen meer gewend aan de geluiden van het Quarantine Center en eet iedere dag haar voedsel. Ik verwen haar zelf met melk en yoghurt. En de verzorgers van Spotswood geven haar dat ook iedere dag. (Ja het blijft een Nederlandse kat). Ik neem dan ook iedere keer bij mijn bezoek melk en yoghurt mee.
Gaia verblijft in een ren van ruime afmetingen. Haar afdeling bestaat uit 4 rennen. Elke ren heeft een hok met een uitloop, en daarin staat ook een kattenbak. In de ren naast Gaia verblijven 3 katten van een eigenaar. En in de andere twee rennen elk een kat.
Er is een verwarmings-systeem als het koud is en een verkoelings-systeem als het heel warm is in Melbourne. Op de achtergrond is een muzieksysteem. Het laatste vind ikzelf ook heel rustgevend als ik Gaia bezoek. Ik kom ook echt tot rust, laat staan de kat.
Je mag twee keer per week je dier in Quarantaine bezoeken. Iedere keer moet je je registreren dat je aanwezig bent op het terrein.
Voor hondenbezitters is er een speciaal uitlaat terrein, daar kun je dollen met je hond. Katten moeten in hun verblijf blijven, zij zijn wat onvoorspelbaar in hun gedrag en dat is ook goed zo dat het allemaal afgesloten blijft.
Mijn indruk is dat de mensen van AQIS in Spotswood goed voor de dieren zorgen. En zoals in het geval van mijn kat, die van melk en yoghurt houdt, zorgen zij ervoor dat zij ook haar dagelijkse portie van melk en yoghurt krijgt.
Het meest nerveus over mijn emigratie naar Australie betrof  mijn kat Gaia. Maar ik zie ook nu weer, dat een kat een groot aanpassingsvermogen heeft. Gaia moet tot 10 december in Quarantaine blijven.
Zoals ik haar nu meemaak weet ik dat ze het levenslustige poesje blijft, die ze ook in Nederland was. Bijvoorbeeld: rennen van hot naar her, zonder enig doel. De ene minuut hoog in mijn berkenboom zitten, de andere minuut zich verstoppen onder de heg. Dat is mijn Gaia!!!
Alleen moet ik nu nog zorgen voor een berk in Springvale!
Jammer genoeg weet ik niet hoe ik hier een picture moet uploaden, want dat zou wat meer inzcht geven
 
Hey Mieke, bedankt voor je geruststellende reactie, onze hond moet namelijk ook over een paar maanden daar in quarantaine en ik was er niet gerust op!

Sara
 
Hoi allemaal,

Hier ook even een berichtje!! Mijn vriend en ik zijn zelf een maand geleden naar Melbourne verhuisd. Alles is top!

Maar ben nu weer voor een maand in Nl om wat zaken af te handelen en om mijn kat de volgende keer... in november dus mee te nemen!!! Heel herkenbaar wat je net zei.... inderdaad de meeste zorgen over de kat...is toch soort van kindje!!!

Om zelf ook een gevoel te krijgen wat hem te wachten staat in het quarantaine station, ben ik even langs geweest. Ik moet zeggen dat ik het .... tegen alle verwachtingen in...superpositief vond!!! De beestjes hebben echt voldoende ruimte en een extra box in hun hok (bij de katten) waarin ze ook kunnen zitten als ze zich niet veilig voelen. Daar zitten ze meestal bij aankomst in.... om daarna hun hok te verkennen!!

De mensen zijn top!! Er wordt supergoed voor de dieren gezorgd!! En daar gaat het toch om!!!! Dus moet zeggen...dat ik me wat dat betreft niet zo een zorgen meer maak. Goede voeding, aandacht en lekker schoon en een eigen plek voor de dieren!!!

Dus ... no worries... als de vlucht goed gaat....komt het echt wel goed!!!

Gr. Jackie
 
@ Jackie
Jullie kat ook in Spotswood dan?

@ Mieke
Gaia zit dus voor 2 1/2 maand in quarantaine? Ik dacht dat dat korter zou zijn. Iets in de buurt van een maand. Heb ik het dan zo fout??

Je reportage over Spotswood was fantastisch. Ik denk dat er heel wat forummers zijn die daar een goed gevoel van krijgen.

De vraag is hoe de ervaringen zijn van andere forummers die in een van de andere quarantaine stations hun huisdieren hebben gehad.

Krijg je misschien een goed idee van de verschillende staions.

Gr. Rene
 
Fijn te horen dat het allemaal zo goed gaat in het centrum!!! :) Moet straks mijn schatje daar ook achterlaten.

Grtz Tanne
 
heeft iemand ervaringen met het quarantaine centrum in Sydney? Wij gaan volgend jaar met onze 2 honden naar Brisbane en Sydney is dan het dichtsbijzijnde centrum.

pascale
 
Geen ervaring (nog niet), maar, ik heb zelf in een dierenkliniek in Syd gewerkt als 'critical care nurse' en één van mijn collega's werkte ook in het quarantaine station, dus het zijn gekwalificeerde en goede mensen die daar werken. De paraveterinairen (in de volksmond 'dierenartsassistent') in Aus zijn zeer goed opgeleid en die wetenschap stelt mij gerust als ik zelf t.z.t. mijn poes daar zal moeten stallen. Op de foto's zag ik dat de verblijven echt heel goed zijn (met mogelijkheid om buiten in de zon te zitten!) en dat er veel aandacht en liefde voor de dieren is.
Het enige nadeel is, denk ik, de afstand. het is ver uit de stad. Ik geloof dat je ze wel iedere dag kan bezoeken, maar daar kan ik naast zitten.. Succes en sterkte met dit alles..

yoeks
 
Mijn kat Gaia in haar ren in Spotswood  AQIS Quarantine Center
gaia.jpg

Met dank aan de anderen op dit forum heb ik het uploaden van een foto ook onder de knie!
 
Rene L. Gaia zit dus voor 2 1/2 maand in quarantaine? Ik dacht dat dat korter zou zijn. Iets in de buurt van een maand. Heb ik het dan zo fout??

De quarantaine wordt berekend vanaf de dag dat de Rabies bloedproef is genomen. In het geval van Gaia was dat 13/06/2005 en dan nog 180 dagen, vandaar dat zij nog tot 10 december in quarantaine dient te verblijven. 30 dagen wordt als minimum voor West-Europese dieren aangegeven.

Linda Ik heb DTC in Rozenburg in de arm genomen. De transportkosten waren voor een redelijke prijs en zij gingen heel goed om met een hele angstige kat. Website is www.dtciat.com Tel 020 6531776.
Elders op dit forum is een draadje over de AQIS procedure
 
Ze ziet er tevreden en zelfs een beetje ondeugend uit! Dat stelt mij gerust over wat in de toekomst die kleine van mij te wachten staat...

(ben nu ongeveer 20 minuten bezig uit te vogelen hoe een foto van haar wat te verkleinen en die dan in dit berichtje te plaatsen.. zoals je ziet.. ik heb het opgegeven..

yoeks
 
Hee...wat een schatje die Gaia!!!!

En ja...dat heb ik gezien...die hokken ook...echt lekker ruim en een eigen houten hok...waar ze zich veilig in kunnen verbergen als ze hier behoefte aan hebben!!! Dus dat is natuurlijk super!!!

Gaia ziet er ook heel relaxed uit... volgens mij heb ik hem vorige week gezien...toen ik ff langs kwam... hij zit volgens mij niet in het deel met de buitenverblijven...klopt dat?? Want volgens mij kwam hij naar me toe toen ik ff aandacht wilde geven... alleen mocht ik hem niet aaien...want dat mogen alleen de eigenaren werd me verteld...dus dat is ook al zooooo goed vind ik... ze denken echt aan het beestje en niet aan het feit dat iedereen t ff leuk vindt om die kat te aaien...dus baasjes ... dat is toch ook een goed gevoel!!!

Verder zit mijn kat Balou er nog niet... omdat alles bij ons vrij snel ging .... en we in een half jaar tijd bedachten dat het top zou zijn om in oz te wonen... en binnen een tijd van 3 maanden ongeveer het hele gedoe met baan, visum e.d. geregeld was... konden we nooit op tijd zijn met alle bloedproeven enzo... dus vandaar dat ik nu nog even een maandje terug ben gekomen naar NL zodat mijn kat dan minimaal nog maar een maand in quarantaine moet...anders had ie er 3 maanden moeten zitten..en hij is ziekig... al een tijdje..dus wilde dat risico niet lopen... des te korter...des te beter ... dus dan maar zo. Onze kat vliegt 15 november met Malaysian...heb jij dat ook zo gedaan?? Of met Singapore??

Wij doen het trouwens ook via DTC... heb ik ook een heel goed gevoel over.... ben ook daar langsgeweest om te kijken wat ik me erbij voor moest stellen...ook bij Excel geweest... maar dat is een grotere club...

DTC is gespecialiseerd in dieren..en Excel doet van alles...dus ja...dan maar DTC... kleiner..persoonlijker... en wellicht betere service! Ik hoop ook echt dat alles goed gaat...want die reis ... daar maak ik me dan wel enorm druk over...de gedachte dat ik hem daar af moet geven... ik geloof dat ik GEK word..maar ja...kan ook niet zonder mijn moppie!!! Erg egoistisch.... maar ja... wil hem ook zo graag meenemen...!!! Maar iedereen die dieren heeft weet hoe ik me nu moet voelen!

Er moet inderdaad 180 dagen zitten tussen het moment van de bloedtest en moment van importeren in OZ (althans de datum dat ie vrij het land in mag). Des te eerder je met de procedure begint van het enten des te beter...ook al weet je nog niet zeker of alles doorgaat...ander moet je ineens alles gaan regelen later en kan ie niet meteen mee... dus beter 100 euro betalen voor prikje enzo...dan ben je dat alvast voor...scheelt tijd!!!

Nou...groetjes Jackie...moet nog een en ander regelen voor ik terugga!!!

Maar houd vol iedereen...we moeten er doorheen.... maar vooral de beestjes moeten er doorheen...want wij weten wat alles inhoudt..en die schatjes niet!
 
Erg egoistisch.... maar ja... wil hem ook zo graag meenemen...!!!

Ben ik niet helemaal met je eens. Ik ben toch van mening dat katten, net zo goed als honden, aan hun 'baas' hechten. Dus ook voor Balou is het goed.
Mijn kat is ooit eens een maand uit logeren geweest, en heeft de eerste 3 dagen onder de bank gezeten. Toen ik haar kwam ophalen zat ze met grote bange ogen achter een plank op het balkon. Zodra ze mij zag en hoorde, veranderde haar hele houding. In de auto terug naar huis begon ze zelfs brokjes te eten in haar kenneltje. Normaal gesproken is het stress tot en met in de auto!
En zo ken ik nog wel meer verhalen. Je kat wil bij jou zijn. Die quarantaineperiode is even doorbijten, voor jou èn voor Balou, maar echt, je doet hem er uiteindelijk een plezier mee.
Dus ik vind je NIET egoïstisch, hoor.

yoeks
 
HEE bedankt!!!

Ja..je voelt het soms zo.... we zouden nl met 2 katten gaan...maar 1 is onlangs overleden.... en dan heb je weleens het idee...ok... moet je dat die katjes aandoen... maar die ene bleek ziek te zijn geweest... dus ja...

Ik neem Balou nu gewoon mee.... en herken wel veel van wat je zei..want de eerste nacht dat ik terug was...afgelopen zondag...heeft ie me helemaal afgelebberd.... mijn hele gezicht aflikken...weinig geslapen dus...en zo gaat het eigenlijk altijd..als ik ff ben weg geweest. Dus ja..laat ik er maar vanuit gaan...dat ie ook van mij houdt he?!

Omdat ie een beetje ziekig is... niet ernstig...maar toch... ben ik misschien net ff iets bezorgder ..want je wilt toch niet dat ie straks nog zieker is. Maar ben bij Spotswood geweest vorige week en heb het daar echt super ervaren!!! Waardoor ik er ook gewoon superpositief tegenover sta!!! Alleen de vlucht..maar heb er alle vertrouwen in hoor!!! Alleen het afgeven van Bootje zal .... de ergste dag in mijn leven zijn ...vrees ik zo!

Maar we gaan er gewoon voor he... toch!!!??

Thanks voor je lieve woorden....

Gr. jackie
 
Wat ik heb gehoord is dat dieren minder last hebben van vliegen dan mensen. Dan bedoel ik fysiek, dus ze hebben geen last van luchtziekte, dichtgeklapte oren etc.
Het zal heus wel stress worden. Voor mij één voordeeltje.. die van mij heeft al eens gevlogen. Weliswaar een veel kortere vlucht, maar toch, het stelt gerust.

Ik twijfel er overigens niet aan om haar mee te nemen.. ik twijfel of ik zelf wel ga.. haha! Maar da's een ander draadje.

Heel fijn dat je bij Spotswood bent geweest. Die vlucht is een dag vervelend, en dan zie ie lekker daar.

Ik weet niet wat je om je heen hebt gehoord of dat je al met je dierenarts hierover gesproken hebt, maar ik raad je af Balou kalmeringsmiddelen te geven voor de reis. Kan echt verkeerd aflopen, of je moet een heeeeeeeeele lage dosering geven. Of iets homeopatisch.. ik denk dat ik mijn kat helemaal niks zou geven.
Weet niet eens of je hier al over nagedacht had, hoor, kwam ineens in me op.

yoeks
 
:) :)Wij hebben onze hondjes, twee, gisteren eindelijk mogen gaan halen.
Die van ons hebben in Byford gezeten, Perth. Je kan ze elke dag bezoeken
uitgezondert van het weekend. Je mag een uur met ze naar buiten in een tuintje.
Komen er weinig mensen de honden bezoeken kan je zelfs twee uur met je hond
naar buiten. Ze worden hier super verzorgd het is een gezellige staf van vier meiden
door de week, in het weekend weet ik het niet.  :up: Het maakt veel goed als je ziet
dat ze goed verzorgd worden, maar we hadden toch een privé feestje toen ze naar
huis kwamen. Wij hebben ook voor DTC gekozen, je kan het waarschijnlijk ook zelf
regelen maar of dit goedkoper is betwijfel ik. Maar wat ik zeker weet dat het meeste
zorg uitgaat naar je huisdier en het is geen gemakkelijke procedure, dus als gespecialiceerde
mensen je kunnen helpen zal je toch een beetje stress minder hebben. Waar je in ieder geval
rekening mee moet houden is, dat je vergunning binnen moet zijn voordat je een plaats in
het quarantaine station kan reserveren, en je moet niet wachten met reserveren met een weekje
van te voren want deze zitten op sommige plaatsen, zoals in Perth, Byford snel vol. Succes
 
Fijn dat je ze eindelijk mee mocht nemen  :up:

Kunnen ze wennen aan hun nieuwe omgeving en extra knuffelen  :)
 
Back
Top