Stavaza Anneke79: Studeren aan de Sunshine Coast

Anneke79

Member
Hallo allemaal

Zoals jullie misschien al wel weten, ga ik volgend jaar (waarschijnlijk augustus) naar Australië om er te studeren, meer bepaald aan de Gold Coast. Eerst had ik gedacht naar het ACCCO of ACECE te gaan maar vermits die scholen blijkbaar moeilijk te bereiken zijn (reageren helemaal niet op e-mailtjes) heb ik mijn oog laten vallen op de Bond University. Ben 'toevallig' op hun site terecht gekomen met andere zaken op te zoeken en de universiteit lijkt me wel reuze interessant. Hier kan ik gaan voor de Bachelor Children's Services waar ik dus achteraf als Coordinator zou kunnen gaan werken (met wat geluk, natuurlijk).
Ik heb dan nog even navraag gedaan bij IDP of ze nu wel met deze universiteit samen werken (want met de andere scholen was er geen samenwerking) en dit antwoord was positief. Na nog enkele mailtjes op en af gestuurd te hebben, heb ik nu een afspraak met hen op 10 juni. Ben reuze benieuwd wat er allemaal zal gezegd worden en kijk er enorm naar uit. Dan kan ik tenminste al mijn vragen een beetje afvuren. Gaat toch een stuk gemakkelijker dan via e-mail, he. Hoop dat het allemaal positief uitdraait want na een maandenlange zoektocht naar een goede school, zou het toch fijn zijn te kunnen zeggen dat ik eentje gevonden heb.
Anyway, ik vind het zo leuk dat er toch een klein beetje schot in de zaak lijkt te komen, dat ik dit even wilde delen met jullie. :cool:
 
Super dat je nu een school hebt gevonden waar je een geod gevoel bij hebt en die je tenminste helpt. Veel succes met alles! Ben je al downunder.. of.. wanneer vlieg je??
 
Dank je wel, Alie.
Ik ben op dit moment nog niet Down Under, spijtig genoeg. Zou meteen vertrekken als ik kon. :lol:
Het zal waarschijnlijk pas voor augustus volgend jaar zijn omdat ik momenteel nog een studie aan het doen ben tot juni 2010.
Zo kan ik alles rustig in orde maken. Ik heb nu nog 2 weekjes examens en dan ga ik me klaar stomen voor mijn IELTS-test.
Dan sta ik weer een stap dichter in de buurt als ik die heb afgelegd. Alles stapje voor stapje maar vind het alvast enorm spannend! :p
 
Voor de geïnteresseerden :wink:: mijn gesprek bij IDP verliep vlotjes. Het zijn allemaal ontzettend vriendelijke mensen daar. We hebben gepraat over het verloop van de universiteit en wat blijkt? Het is al heel erg te vergelijken met de school van mijn huidige studies. Dus ik denk dat het wel redelijk moet gaan lukken. Bond University is wel een privé universiteit waardoor de kosten dus wel wat hoger liggen dan de andere scholen maar dat zal wel in orde komen, denk ik. Voor de IELTS dien ik een score van 7 te hebben dus vanaf volgende week wordt het blokken voor mijn engels. :lol:
Voor diegene die de (acadamic) test ook hebben moeten doen: valt het niveau van de test goed te doen of moet je er toch wel heel goed op voorbereid zijn? Hoe lang op voorhand dien je te studeren voor de test? Ik dacht er zo'n 2 maanden goed mee bezig te zijn en dan in september de test te doen. Vreemde vragen misschien maar Margo van IDP zei dat een score van 7 toch al redelijk hoog is en dat uw engels dan toch al wel erg goed moet zijn, vandaar mijn vraag. Moest ik het niveau nu toch niet halen, dien ik nog een semester engels te volgen vooraleer ik mijn studies mag starten dus ik hoop dat ik zal slagen.
Mijn aanvraag voo de universiteit start ik in januari en tot dan zal ik dus al mijn documenten in orde gaan brengen. Deze vakantie loop ik alvast eens langs bij de gemeente en wat info vragen bij de belastingen want ja, er komt toch wel wat bij kijken en in België is dit niet hetzelfde als in Nederland.
Misschien nog een interessant weetje: IDP (of Studyworld) werd overgenomen door Kilroy Education. Er verandert niets aan de werking alleen dat ze zullen verhuizen naar Utrecht.

Dit stond op de site van Kilroy:
KILROY heeft in mei de activiteiten van StudyWorld in Den Bosch overgenomen. StudyWorld en KILROY education bieden dezelfde service aan studenten. Hierdoor verandert er voor de studenten die via StudyWorld in het buitenland gaan studeren, vrijwel niets. Het is misschien alleen even wennen aan de nieuwe naam. En Margo, Josine, Sandra en Jelle...die verhuizen gewoon mee. Dus we houden de vertrouwde gezichten.
Sinds 2008 biedt KILROY Netherlands BV studenten, door studieadvies en begeleiding bij het aanmelden, de mogelijkheid om in het buitenland te gaan studeren. Met de overname van de activiteiten van StudyWorld BV in Nederland per 16 mei 2009, is KILROY education nu tevens marktleider geworden.
StudyWorld opereert sinds 2005 in Nederland met als doel studenten te begeleiden en aan te melden voor buitenlandse studies. StudyWorld biedt ook Engelse taaltesten (IELTS) aan Nederlandse studenten en buitenlandse studenten die in Nederland studeren. Deze activiteiten zullen niet overgenomen worden door KILROY.
KILROY education is specialist op het gebied van begeleiding van studenten die een Bachelor, Master of semester willen volgen aan een buitenlandse universiteit. KILROY vertegenwoordigt meer dan 30 buitenlandse universiteiten en was reeds marktleider in Scandinavië.
KILROY Netherlands BV is met KILROY travels reeds 13 jaar actief in de markt als reisspecialist voor jongeren, studenten en backpackers met reisbureaus in Amsterdam, Utrecht en Groningen.

http://www.kilroyeducation.nl

Je kan voorlopig IDP nog wel altijd bereiken via hun eigen website en e-mail adres. Het zou nog even duren vooraleer dat volledig veranderd is.
 
Vandaag weer een beetje schot in de zaak. Ik heb een mailtje gehad van de British Council in Brussel ivm de IELTS-test die ik volgende week mag gaan doen. Ik word al rond 8u30 verwacht voor de inschrijvingen. Alleen kan ik in de namiddag nog wel even wachten voor de Speaking test want ik sta pas op voor 17u. Goed om wat extra zenuwen te kweken dus. Ben eigenlijk wel zenuwachtig en hoop echt dat ik van de eerste keer mijn 7 haal. Afwachten dus.

Oh ja, ik heb eigenlijk gezien dat mijn berichtje beter past in een andere categorie nl. die van laatste stand van zaken.
Als er iemand onder jullie die bevoegdheid heeft om het eventueel op de juiste plaats te zetten... Is misschien wat gemakkelijker en overzichtelijker. :smile:
Mercikes. :up:
 
Hee Anneke,

die tijd is misschien wel handig voor je speaking!! Ik merk bij mezelf altijd dat ik even tijd heb om over te schakelen.. Eigenlijk moet je gewoon de stad in gaan en net doen of je geen Nederlandse bent, en tegen alles en iedereen Engels gaan praten. Dan ben je helemaa voorbereid om 17:00u!  :up:
 
Misschien heb je wel gelijk. Zo had ik het nog niet bekeken. :smile:
Ines, (Nesje) gaat er in alle geval ook zijn die dag en we gaan normaal iets gaan eten tijdens de middag.
Kunnen misschien wat op elkaar oefenen. :lol:

De zenuwen zijn echt niet normaal op sommige momenten. Vandaag begint weer mijn eerste dagje stage in de buitenschoolse opvang en daar ben ik, op dit moment, nog niet zo zenuwachtig voor. De zenuwen voor de IELTS zijn zo groot dat ik deze zenuwen niet voel. :grin:
Hopelijk komt het allemaal goed. Zal heel blij zijn als het achter de rug is.
 
Succes in ieder geval. Ikzelf heb dan wel de General test gedaan en vond het Speaking gedeelte het slechtse gaan, maar had daar wel het hoogste cijfer voor (een 8). Ik kan wel heel makkelijk overschakelen van Nederlands na Engels, sind sik 10 maanden in Engels talige landen heb gereisd. Wellichtis het inderdaad een goed idee van te voren alvast te beginnen met wat engels praten.

Nogmaals succes en ik zal voor je duimen  :up:
 
Ik ben ook helemaal lastig van de zenuwen! :lol:

wil er door zijn van de eerste keer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wou dat ik ook de General moest doen... maar ja, is nu ni zo...

We zien wel hé Anneke, we maken er gewoon het beste van! :up:
 
Daar heb ik dus soms ook schrik voor, dat de Speaking het slechtse zal gaan gewoon omdat ik zoiets heb van: 'oh, dat zit wel goed.' Ik heb veel meer stress voor de Writing test en meestal zal je het zien dat hetgeen waarvoor je stress had heel goed gaat. Maar we zien wel. Nog enkele nachten slapen en we zijn er van verlost. :lol:

Alvast bedankt voor de duimen. Hopen dat het werkt. :wink:
 
writing is ook wel het moeilijkste onderdeel. Althans daar zie je de meeste mensen mee worstelen. Maar ik ga voor jullie duimen. Komt goed :up:
 
Voilà, se. De test zit erop en ik ben er niet boos om. :lol:
Al bij al viel het redelijk goed mee. Listening en reading gingen redelijk vlot en het schrijven was eigenlijk ook beter dan verwacht. Ik was al ontzettend blij dat het onderwerp voor de essay mij wel lag. Alleen van de grafiek ben ik niet zeker omdat ik de tweede grafiek niet goed kon plaatsen. Maar ach, de essay telt zwaarder door dus misschien komt dit wel goed. Bij het spreken weet ik niet goed wat ik er van moet denken. Ze heeft weinig persoonlijke informatie gevraagd en mijn topic ging over magazines and newspapers. Enig probleem is dat ik geen tijdschriften lees en ik moest spreken over een artikel dat ik las. Heb maar wat uit mijn duim gezogen. Daarna ging de discussie over nieuws op TV en radio, verschillende soorten magazines, voor- en nadelen van tijdschriften voor tieners, de evolutie van tijdschriften, verschillende soorten reclame en of ik verwacht dat tijdschriften en kranten binnen enkele jaren verdwijnen. Ben benieuwd.
Wel stresserend dat we nu nog zo lang moeten wachten op het resultaat. Maar studeren hoeft nu toch niet meer. :p
 
Gij hebt da goe gedaan! Daar benne kik zeker van!

Alvast mercie voor het gezelschap, de steun en het tot rustbrengen van dit stresskieken  :p
 
Het gaat bij het spreken niet om de nuttige informatie die je geeft, maar of je begrijpt wat er bedoelt wordt en hoe je daarop reageert. De informatie die je geeft maakt dan niet zoveel uit, zolang het maar wel over het onderwerp gaat.
Veel succes met wacht... :up:
 
[quote author=nesje link=topic=10071.msg146487#msg146487 date=1252783673]
Gij hebt da goe gedaan! Daar benne kik zeker van!

Alvast mercie voor het gezelschap, de steun en het tot rustbrengen van dit stresskieken  :p
[/quote]

Zo gezellig he, das Bels accent  :smile:
Jij ook succes met wachten Anneke!
 
Hehe, Ines: stresskieken.  :grin:
Ik ben er dan weer zeker van dat gij het goe gedaan hebt!
Ik vond het best wel gezellig om samen wat te stressen voor de test.
Zeker met uwe tegenslag die ochtend. Ik dacht dat zoiets alleen maar mij kon overkomen maar blijkbaar niet. :lol:

Mercikes, allemaal. Hou jullie op de hoogte van het resultaat. :smile:
 
Hoi hoi,

Ik heb je stukje gelezen, suc6 met de uitslag van je IELTS. Ik ga ook studeren in AUS en misschien dat je het al weet, maar wilde je wel attenderen op het feit dat Bond Uni de duurste Uni in Aus is, scheelt toch zo'n 30,000 met de andere uni's. Hij schijnt wel erg goed te zijn hoor en het is een 2 jarige opleiding ipv 3 jaar, ook erg prettig natuurlijk!
 
Ja, ik weet dat het de duurste is maar het is de enige aan de Gold Coast die een Bachelor in Children's Services geeft.
Heb heel lang moeten zoeken naar een juiste school dus ben blij dat ik al één gevonden heb. :lol:
De opleiding daar geven ze ook nog maar 5 jaar dus is nog een vrij recente opleiding.
Je hebt daar inderdaad gedaan op 2 jaar ipv 3 jaar en mijn opleiding kost zo'n 79000AUD. Inderdaad meer als genoeg maar ik heb het er voor over.

Wat en waar ga jij studeren? Weet je al wanneer je gaat?
 
Back
Top