Telecommunicatie specialist, welke skill is dit????

Kaatje64

XPdite Sponsor
Hallo allemaal, na ons net voorgesteld te hebben, nu dus maar mijn eerste vraagje.

Mijn partner Cees heeft 13 jaar ervaring als telecom specialist bij KPN en is ivm komende reorganisaties
zelf gaan solliciteren en werkt nu voor een bedrijf dat VoIP voor zowel de zakelijke markt als voor consumenten
exploiteerd.

Wie kan mijn vertellen onder welke skill hij dan valt, omdat dit het eerste is wat je in moet vullen als je naar meer info
op zoek bent.

Zelf heb ik een weduwe uitkering en een pensien van mijn overleden man. Kun je deze behouden als je naar Australie vertrekt?

Mijn oudste zoon 18 jaar (geen zoon van Cees) woont niet meer thuis en we hebben hem (omdat we in de orienterende fase zitten)
nog niets van onze plannen verteld. Stel dat hij nu aangeeft niet mee te willen, maar na een jaar van mening verandert, wat zijn dan de mogelijkheden om hem dan toch te laten komen.

Is er op het internet misschien een soort van stappenlijst te vinden waar je kunt zien wat je allemaal moet regelen en wanneer???

Ik hoop dat er iemand is die mij hierin wat duidelijkheid kan verschaffen....

Groetjes Karin
 
Hoi Karin,

zoals ik begrijp willen jullie op het beroep van je man emigreren. Eerste stap is via de website www.immi.gov.au lezen over skilled independent en booklet 6. Dan zal in beginsel al veel duidelijk worden. Ook is er heeeeel veeeel info te vinden met je search knop.

Voor de duidelijkheid: je hebt je vraag nu in kletsdoos gesteld. Als je op de homepage kijkt van het forum zie je ook het onderdeel skilled visum staan. Ku kunt je vragen dus beter in deze topic stellen, en ook voor antwoorden met betrekking tot skilled visum zul je hier veel antwoorden vinden.

Ik kan je helaas niet verder helpen onder welke skill je valt, kijk ook weer op de site van de link hierboven en zoek op SOL list. Of google: description ocuupation SOL , daar krijg je dan ook een omschrijving van het berope. De link staat ook hier ergens genoemd, even met search op het forum.....

Algemen info over skilled visum:
http://www.xpdite.net/forum/index.php?topic=220.0
http://www.xpdite.net/forum/index.php?topic=1509.0

Globaal:
- eerst je beroep vaststellen op de SOL lijst (en misschien ook op MODL = 15 punten extra)
- puntentest doen: 120 voor skilled independent, 100 voor SIR (+10 bonus = 110), 70 voor SIr en dan zijn er nog de alternatieven op deze visa......bijv als je nog famielie hebt die je wilt sponsoren.....
- vervolgens kijken welke assessing authority er achter je beroep staat, je moet je skills laten beoordelen
- Engelse test
- documenten zoals werkgeversverklaringen, diploma's ets
- alles compeet , dan visum aanvraag.

Hou er rekening mee dat het hele traject van skill assessing 3-6 maanden gaat duren (in totaal, verzamelen van alles, vertalen, certificeren etc) en je visumaanvraag 6-12 maanden....

Heel veel succes! :up:

Gr. SAb
 
Back
Top