uitreksel bevolkingsregister

Hallo allemaal,

Ik zit met een flink probleem: ik woon al een poosje in Brisbane maar heb nog een Nederlandse werkgever. Deze werkgever vraagt mij nu om een uitreksel bevolkingsregister als bewijs dat ik hier sta ingeschreven. Zoals waarschijnlijk bij jullie bekend kent Australie dit systeem niet, zelfs de ozzies zelf staan nergens bekend, alleen als ze gaan stemmen 1 keer in de 4 jaar moeten ze hun correcte adresgegevens doorgeven. De staat/stad/land heeft dus geen enkel register. Mijn NL werkgever accepteert niet mijn uitslag van de belasting waarin staat vermeld dat ik niet meer belastingplichtig ben in NL. Ik ben ook geheel uitgeschreven in NL en toch willen ze nog dat uitreksel hebben.... Ik heb al van alles geprobeerd, heeft iemand van jullie misschien nog een tip? Mijn werkgever zei nog: ga maar naar de burgemeester en vraag om een brief. Yeah right. Mr. Campbell ziet me aankomen.... Brissie is geen dorp!
HELLUP!!!  :oops:

Groetjes,
Jacqueline
 
Kasper Kuiper, de consul, wil je vast wel helpen met een mooie verklaring... 25 Mary Street in CBD; 'spreekuur' elke dag tussen 10 en 12

Cheers,
Jan
 
Hoi Jacqueline,

Je kan het proberen bij Captain Kuiper, maar voor hem zal je dezelfde bewijsmaterialen moeten aanslepen als voor je bizarre Nederlandse werkgever: bewijs wilt dat je hier woont. Je kan kopieën maken van je huur/koop-contract, van een bank-statement (met veel tippex natuurlijk), van je rijbewijs, van je TFN-document etc etc., en je kan ook nog zelf een brief opstellen in het Engels en naar het politiebureau gaan, of naar een JP, en die laten ondertekenen dat jij inderdaad hier bent en leeft - alhoewel dat niets over je adres zegt.

Weet je trouwens waarom je werkgever dit vraagt? Ik bedoel, hij betaalt je toch? En je vliegt toch niet dagelijks van een ander land naar Australië? Ben nu wel nieuwsgierig!

Groetjes,

Ireen
 
Toen we 3 jaar geleden trouwden in NL (we woonden net in Oz en besloten in NL te trouwen) moest ik voor Landelijke Taken in Den Haag aantonen dat we in Oz/Brisbane woonden. Heb toen verklaring van huurbaas gekregen, met die verklaring naar de consul en die heeft er toen wat moois van gemaakt met gewichtig aandoend briefpapier en dito stempels  :up: en dat was genoeg voor 'Den Haag'

Maar inderdaad; verzamel zoveel mogelijk bewijzen... alles helpt...
 
Wow, dat klinkt al heel goed, zeker die consul (bedankt Jan!)! Ik ga morgen direct naar de stad om te proberen iets voor elkaar te krijgen, gelukkig heb ik alle formulieren van de belasting nog bij elkaar liggen en hopelijk is dat afdoende.

Ireen, wat is een "JP"? Ik heb inderdaad iets nodig waar mijn adres opstaat, sinds wanneer ik hier woon, etc.... Het is voor de KLM en met dit bewijs kan ik voor het stuk Amsterdam Singapore Amsterdam gratis tickets krijgen. Nu moet ik er nog voor betalen en KLM geeft mij alleen die tickets (op een oncomfortabele jumpseat trouwens, niet eens een normale stoel....) indien ik dus zo'n equivalent aan ons Nederlandse uitreksel kan laten zien..... Ik moet ook al aantonen dat ik geen belasting meer betaal (heb ik al gelukkig), mijn uitschrijving in NL (heb ik ook al), een bewijs van goed gedrag (heb ik ook al) etc etc etc...... Zucht!!!  Het stukje Singapore Brisbane Singapore moet ik dan nog wel betalen maar alle beetjes helpen!

Ik ben hier al een dikke 3 maanden mee bezig en hopelijk kan ik het nu door jullie tips voor elkaar krijgen!  :up:

Groetjes,
Jacqueline
 
[quote author=brissiegirl link=topic=8716.msg115617#msg115617 date=1207534324]
Ireen, wat is een "JP"? [/quote]

Justice of Peace (een soort jurist zeg maar).

(Sorry Ireen ... ;-) )
 
Dank perthpete, mocht het niet met de consul lukken (ik zet mijn beste glimlach voor) dan kan ik het nog via de Justice of Peace proberen.

wish me luck!  :up:
 
Good luck, Good luck, Good luck, Good luck, Good luck, Good luck,
Good luck, Good luck, Good luck, Good luck, Good luck,
Good luck, Good luck, Good luck, Good luck,
Good luck, Good luck, Good luck,
Good luck, Good luck,
Good luck..

(Moet helpen ;-) )
 
Om je nog maar wat werk uit handen te nemen: hier kan je een Justice of the Peace vinden:

http://www.justice.qld.gov.au/994.htm

En dit is wat ze zijn:


Justices of the peace (JPs) are highly-respected members of the community who play an important role in our society.

They are volunteer workers in Queensland’s legal system and perform a wide range of services, from witnessing the signing of documents to hearing certain matters in court.

By dealing with routine matters, JPs free lawyers and the courts to concentrate on cases that require professional legal training.

There are three levels which each provide specialised services to the legal system and the public:

    * Commissioner for Declarations (C.dec) or Justice of the Peace (C.dec)
    * Justice of the Peace (Qualified)
    * Justice of the Peace (Magistrates Court)

You do not need a law degree to become a justice of the peace, although some lawyers are also JPs. You can become a JP as long as you are:

    * an Australian citizen by birth, descent or grant
    * at least 18 years old
    * of good character
    * registered on the State electoral roll

Je doet er wel een training course voor, maar het bovenstaande betekent dat je accountant naast haar/zijn werk een JP kan zijn.

Succes met al dat gedoe voor een klapstoel, brrrr! (Zou ik een extra nekkussentje meenemen, maar dan wel voor onder m'n achterste! :-D).
 
Wow Ireen!

Mijn dank is wederom groot! Ik ga vandaag naar de consul, hopelijk kan hij wat voor me betekenen, en anders ga ik jouw optie proberen. Het lijkt me sterk dat ze geen van beide iets voor me kunnen betekenen...

enneuh...... niet alleen een kussentje is handig, aangezien die klapstoelen uiteraard altijd bij een deur zitten is het daar loei en loeikoud en heb ik altijd een soort van slaapzak/deken/warm ding bij me. Hatsjoe! je moet er wat voor over hebben..... zou bijna m'n skipak aantrekken!

ik houd jullie op de hoogte,

Jacqueline
 
GELUKT!!!!!!!  :lol: :lol: :lol:

Ik ben gisteren langs de consul geweest die blijkbaar die 2 spreekuurtjes gewoon vrijwillig doet. Wat een drukte daar en wat een aardige man! Het was allemaal geen probleem, hij heeft er zelfs nog een extra brief bijgedaan dat ze niet zo moeten zeuren bij de KLM en mocht er iets zijn dat ze maar met hem moesten bellen! hahahahaha! Kijk, daar houden we van: actie!

Jongens, echt super super bedankt, nu nog maar hopen dat de KLM alles accepteerd maar dat zien we dan wel weer.

Tot ziens allemaal!!!

Jacqueline
 
:x

Ik ben BOOS!!! Stomme KLM....... Nee hoor, die verklaring van de consul is weer eens niet goed genoeg. Nou, stel je voor, dat ik vriendjes zou zijn met de consul en dat die dan zo maar "even" een residency verklaring uit zijn mouw zou schudden...... Ik word er echt een beetje wanhopig van en nu ga ik het maar bij de JP proberen. Mocht iemand nog tips hebben, de KLM wil echt iets van de "City Council" het liefste iets met "Government"...... Zucht....  :cry:

Jacqueline
 
Is een bewijs van uitschrijving uit de Nederlandse GBA ook goed? Die kun je zo krijgen bij de gemeente waar je het laatst was ingeschreven in Nederland. Dat bewijst dat je niet meer in Nederland woont.
 
Hallo Jaqueline,

Ik had hetzelfde probleem.
Heb een copy gemaakt van het huurcontract en copy van het visum. Ben naar counsil gegaan en heb daar door ambtenaar(justice of peace, heet het geloof ik) de copy's laten certificeren.Was ook nog gratis. Dit heb ik opgestuurd en werd geaccepteerd. Ze weten in Ned
althans de officiele instanties best wel dat hier geen bevolkingsuitreksels zijn.

Grt Jos
 
Hi Jos,

Ik kom inderdaad net terug van een Justice of Peace en die raadde mij aan om een Statutory Declaration bij het postkantoor te kopen en het Commonwealth gedeelte in te vullen met de voor mij belangrijke gegevens. Die heeft zij daarna ondertekend, gestempeld en ik heb moeten zweren dat de inhoud van de declaration de waarheid is. Was inderdaad helemaal gratis!  :up:

De officiele instanties in NL weten inderdaad dat er niet zo iets als een GBA in Oz is, maar mijn werkgever doet alsof zijn/haar neus bloed en blijft stug doorvragen..... Ik ga het document direct versturen en ben erg benieuwd wat ze er nu op te zeggen hebben.

Gedoe allemaal....

Jacqueline
 
Hèhè, nou, nu maar hopen dat de KLM de zogenaamde toffee van d'r nose kan halen! Succes!

(Overigens, het heet Justice of THE Peace).

Keep us posted!

:)
 
Nou, de KLM heeft de scan die ik heb gemaakt van het formulier in ieder geval goedgekeurd,  :up: nu nog in het echie..... Ik vertrouw het pas als ik het zelf uit hun mond hoor!

Bedankt allemaal voor jullie hulp en support, tot de volgende keer maar weer!

Jacqueline
 
Back
Top