Vakantie van adelaide naar sydney

lechim

New Member
Hoi,

Wij gaan komende december voor een maand richting Australie (wellicht ooit in de toekomst emigratie). We zijn ons nu dan ook al aan het voorbereiden op de reis. Wij vroeger ons af of jullie leuke tips hebben voor onze route van adelaide naar sydney. We willen in elk geval de volgende plekken bezoeken:

Kangaroo island
Barosso valley
Melbourne
Great ocean road
Snowy mountains
Blue mountains
Sydney (zijn hier met oud&nieuw)

Wellicht hebben jullie leuke plekjes (plaatjes, national parks, musea etc.) die wij vanaf hier niet in de boekjes kunnen vinden, of ken je die uit eigen ervaring? Daarnaast zijn wij op zoek naar leuke campings (we nemen kampeerspullen mee, we huren geen 4wd) en eventueel betaalbare andere accomodatie B&B, hotel of hostel (geen slaapzalen meer voor ons) voor in de steden. Ik hoop dat jullie ons hierbij kunnen helpen. Alvast bedankt.

Groetjes

Michel & Anne
 
Ach lieve mensen vergeet de zuidelijke Flinders Ranges niet. Boek een cottage bij Willow Springs Station en kijk 1-2 dagen rond in dit ontzettend mooie en ruige berggebied.
 
Kijk ook eens op http://australie.prikpagina.nl/list.php?f=20
Dat is een iets betere site voor dit soort vragen.


Misschien: Philip Island, Lakes Entrance, de hele kust route is trouwens heel mooi (als je mooi weer treft :grin:). Afhankelijk van wat je op Kangaroo Island wilt, zou je misschien naar Philip Island kunnen gaan (vooral belangrijk als je geen bakken met geld kunt uitgeven en wel de penguins wilt zien, of misschien maar een dagje wilt - Ik vond Kangaroo Island (met name vanwege overtocht) echt enorm duur)
 
En natuurlijk de zuidoost kust van NSW met name rondom Eden, erg mooi, een waar paradijs.

Accommodatie aldaar: Quarantine Bay Cottages net iets ten zuiden van Eden.

Good luck and have fun.

Erna
 
Zorg in elk geval dat je de Great Ocean Road in de juiste richting doet: Melbourne naar Adelaide, want andersom is geen succes. Je mist dan de bordjes met senic view en er zit een stuk extra asfalt tussen jou en het uitzicht!

Veel plezier!
 
Flinders ranges isinderdaad een must bij Adelaide. Prachtig gebied.

En vergeet de Grampians niet. Kan je hele mooie hikes maken!!
 
Hoi allemaal,

Dank voor jullie reacties!

We hebben inmiddels al een paar leuke campings gevonden, maar als een van jullie nog een leuke camping weet dan horen wij het natuurlijk nog graag!

Verder zijn we bezig met de voorpret en onze route aan het plannen.

Echter we hebben nog een kleine praktische vraag --) Wij hebben een kooksetje waar een campingaz (http://www.campingaz.com/) gasfles onder moet. Weet iemand van jullie misschien of dit merk in Australië bij outdoor winkels te koop is?  :?

Groetjes Michel en Anne
 
[quote author=lechim link=topic=10002.msg138263#msg138263 date=1241892114]
Echter we hebben nog een kleine praktische vraag --) Wij hebben een kooksetje waar een campingaz (http://www.campingaz.com/) gasfles onder moet. Weet iemand van jullie misschien of dit merk in Australië bij outdoor winkels te koop is?  :?
[/quote]

Ja, lijkt me wel:

Zie: http://www.colemanaustralia.com.au/templates/coleman_content_products.aspx?categoryID=1218&parentCategory=1214

groeten,
Jenny
 
In Australie kun je ook van die 1 pit koffertjes kopen. Echt een aanrader! Ze kosten ong. 20 dollar en hebben een soort van kleine gas flesjes nodig. Persoonlijk vond ik deze veel veiliger dan de pitten (deze kun je nm weer afsluiten) en ze zijn ook enorm goed/sterk. Een pan water heb je zo gekookt. Succes ermee!
 
Hey,

Ik zag op de site (link van Jenny) deze niet staan http://www.campingaz.com/p-23123-party-grill174-carry-bag.aspx en die hebben wij namelijk....Het is even handig om te weten, anders kunnen we beter het ding thuis laten...Ons setje werkt dus op de CV270 Plus & CV 470 Plus. Misschien dat iemand die in Australië zelf woont en enig idee heeft?

Alie--) "van die 1 pit koffertjes kopen" --) kun je ons een link geven met wat je precies bedoelt? Misschien is dit dan voor ons een beter idee!

Groetjes
 
Kijk even op deze link:
http://www.bigw.com.au/sport/camping.html
(portable stove - 17,98)

Of deze
http://images.google.com.au/imgres?imgurl=http://survivalsolutions.com/store/media/Cooking/PitBullStove_Full.jpg&imgrefurl=http://www.survivalsolutions.com/store/product314.html&usg=__wKrMTGE6xQzepaffOylCyoQtQOE=&h=380&w=380&sz=48&hl=nl&start=5&um=1&tbnid=futS52c-A4RJtM:&tbnh=123&tbnw=123&prev=/images%3Fq%3Dportable%2Bbutane%2Bstoves%26hl%3Dnl%26sa%3DN%26um%3D1

Succes ermee!
 
Back
Top