Verpleegkundigen in Australië gezocht i.v.m. AHPRA-drama

Ik kan je helaas niet helpen want ik weet niet wat je zou moeten doen. Misschien een aboriginal health course maar het helpt natuurlijk niet als niemand je vragen beantwoord! Ik heb een Nieuw Zeelandse registratie dus dat was gewoon een kwestie van omzetten door de tasman agreement. Heel veel succes er mee...
Jo
 
Hoi Nienke,

Gewoon even wat feitjes, want kan je verder ook niet echt helpen. Wij (man en ik) zijn beide in 2005 afgestudeerd HBO-V-ers en hebben geen bridging program hoeven doen. Ik had in NL een paar jaar in een ziekenhuis gewerkt en was hoofdaanvrager voor het visum. Hij was afwisselend als verpleegkundige aan het werk in NL, maar vooral het laatste jaar omdat hij i.i.g 12 maanden va de laatste 24 als verpleegkundige gewerkt moest hebben om zich te kunnen registeren. Ken wel wat andere NL verpleegkundigen en heb nog nooit niemand gehoord die een bridging program heeft moeten doen.
Maakt het wat uit om je (je zegt dat je nu naar de Aphra in Darwin geweest bent) papieren naar een andere staat te sturen? Misschien naar dat National board?
En op wat voor visum ben je hier nu?

Good luck!
Nienke
 
Hi,

Ik spring even in op het onderwerp. Nienke is mijn zus en ook ik ben hier zonder problemen geregistreerd als verpleegkundige 7 jaar geleden bij de toenmalige NSW Nursing Board.

Het euvel lijkt hem in de AHPRA te zitten. Nu de registratie nationaal is, lijkt de AHPRA het woord bureaucratie een tot een nieuw niveau te hebben verheven... Het is voor ons onbegrijpelijk waarom Nienke een 'bridging course' moet doen, maar misschien zijn dit nieuwe regels... :confused: Erg bizar, aangezien er zo'n groot tekort aan verpleegkundige is en Nienke aan alle voorwaarden lijkt te voldoen. De AHPRA is alles behalve behulpzaam en lijken geen concrete antwoorden te hebben, zoals Nienke beschreef.

Hopelijk zijn er hier verpleegkundigen die zich in de afgelopen paar jaar bij de AHPRA hebben geregistreerd zonder problemen...of vergelijkbare toestanden...?
 
Ik ben in 2011 naar Tasmanie gegaan op een WHV en had binnen +/- 2/3 maanden na mijn aanvraag bij AHPRA mijn nursing registration binnen. Snap echt niet wat ze doen bij jou. Ik weet wel dat ik al dat papierwerk en alles erg lastig vond, daarom ben ik naar hun office in Hobart geweest en heb ik een poosje gezeten met een medewerker van AHPRA die mij hielp. Vervolgens ben ik elke week, of 2 keer per week gaan bellen om te vragen of ze al wat wisten. Is heel irritant, maar kreeg het dus wel.

Ik had nodig:

IELTS academic (minimum 7 gemiddeld)
Vertaling Diploma
Police statement
Ik had al vertalingen van mijn hele opleiding programma vanuit school mee, heb ik afgegeven

en verder weet ik het even niet meer. Ik ben nu net terug en heb eindelijk mijn permanente visum dus ga mijn registratie vernieuwen. Wat ook niet te lastig moet zijn had ik al geinformeerd, want ik heb nog altijd dezelfde contact details dus dat is zo gebeurd.

Succes, hoop dat je er wat aan hebt en als je mijn naam nodig hebt laat maar weten!

Groetjes, Anja
 
Ik ben in 2011 naar Tasmanie gegaan op een WHV en had binnen +/- 2/3 maanden na mijn aanvraag bij AHPRA mijn nursing registration binnen.

Hoi Anja,

Ik kan zo snel niet meer terugvinden waar je naartoe gaat. Wij willen richting Tassie en zo te zien heb jij daar al ervaring mee. Heb jij enig idee hoe het zit met werkgelegenheid in de gezondheidszorg (gehandicaptenzorg)? De beroepen staan wel op de lijsten, maar de reacties op onze mails zijn nog niet echt in de trant van "kom zo snel je kunt".:)

Cheers!
 
Hallo allemaal!

Ik weet niet of je er baat bij hebt, maar ik ben zelf verpleegkundige hbo en heb me zo'n 3 jaar geleden in qld geregistreerd als RN. Toen was het wel nog geen aphra. Hiervoor hoefde ik ook alleen de IELTS te doen, policecheck, documenten vanuit mijn opleiding te vertalen en ook mijn diploma vertalen geloof ik. Het was toen vooral lastig om alles vanuit de opleiding duidelijk op papier te krijgen, maar heb in ieder geval geen bridging course ofzo hoeven doen.
Inmiddels ben ik weer in nederland, maar heb mijn registratie in australie nog lopen, voornamelijk omdat het zo'n gedoe is om alles geregeld te krijgen via alle instanties.

Mocht ik je nog ergens mee kunnen helpen kun je me altijd mailen, ben niet zo vaak op xpdite.

Groetjes nicole martens
Martensnicole@hotmail.com
 
Ondanks dat dit topic redelijk oud is, wil ik je toch vragen of je hier een update over wil geven...
... zit ook erg sterk te twijfelen om te emigreren.
 
Ja, de vraag is wel beantwoord. Echter heb ik niet zo veel behoefte er aan om €12.000 voor die cursus neer te leggen.
Ik heb toen ik nog in Australië was een verpleegkundige uit India gesproken die aangaf dat de "bridging-course" echt makkelijk was.
Ben je op dit moment al in Australië? zo ja, hoe probeer je rond te komen? Zijn er nog andere opties ipv een "bridging-course"?
 
Wat ik ga doen? Twijfelen....
... Ik wil eigenlijk graag naar Australië. Ben op dit moment 24 jaar.
Financieel ga ik het op dit moment niet trekken om zoveel dollar op tafel te leggen, naast een emigratie, die ook behoorlijk kostbaar is.

Daarnaast heb ik op dit moment beperkte werkervaring (10 maanden revalidatiekliniek + 9 maanden chirurgische afdeling perifeer ziekenhuis) waardoor ik huiverig ben nu al de stap te zetten.

Councelor zou ik niet willen worden. Ik heb veel plezier in mijn werk aan het bed. Wil dat ook wel zo houden.

Wordt vervolgd.....
 
Dus eigenlijk heeft de AHPRA er voor gezorgd dat jij het werken als verpleegkundige opgegeven hebt?
... Ik heb zelf namelijk ook niet zo'n held in het bestrijden van grote bureaucratische instellingen... :(
 
Maar ze heeft het wel inderdaad opgegeven voor Australie wat jammer is omdat verpleegkundigen zo hard nodig zijn... :confused:
 
Hallo allemaal,
Vanmorgen HET bericht van AHPRA gekregen na een aanvraagperiode van 8 maanden, ik mag wel geregistreerd worden MITS ik de Bridging Course ga doen... Super balen want dat is natuurlijk niet te betalen...
Ik ben wel blij dat ik deze posts al had gelezen, was daarom op de teleurstelling voorbereid... Wel vervelend dat als dit voor alle Nederlandse verpleegkundigen geldt, ze bij AHPRA dat niet even vermelden en ze zich zelf en ons veel tijd en moeite kunnen besparen...

Maar ja, mijn vriend gaan toch op een Working Holiday Visum in september die kant op, en dan hoop ik toch wat leuk werk te kunnen vinden. Ik heb nog een Maatschappelijk Werk diploma dus wie weet kan ik daarmee een leuke baan vinden. Als iemand daar tips voor heeft hoor ik het graag!
Liefs Agnes
 
Hoi Agnes,
Dat is inderdaad balen. Het staat ook nergens dat Nederlandse verpleegkundigen altijd een bridging course moeten doen. Heb jij HBO-V gedaan en ga jij ook op een Working Holiday Visum?
 
Inderdaad balen, maar dat lijkt nu helaas zo te zijn voor elke Nederlandse verpleegkundige die zich wil registreren...

In welke staat had je je registratie ingediend?
 
Ik heb inderdaad in 2002 tot 2006 de HBO-V gedaan, daarna vier jaar als psychiatrisch verpleegkundige gewerkt (en drie jaar als reclasseringswerker). Maar helaas, niet voldoende dus voor AHPRA. Ik heb de aanvraag ingediend bij AHPRA in NSW.

Het enige voordeel is dat ik nu mn IELTS wel heb, hopelijk staat dat leuk op mijn CV aldaar. en van Nienke begrijp ik dat ik als counselor wellicht werk kan vinden, zonder een registratie nodig te hebben. Ik heb net even gekeken naar Social Work - registratie, bij de AASW maar dat is weer een heel assesment net als bij AHPRA, dus daar begin ik voorlopig even niet aan. :confused:

In september kom ik die kant op, en denk dat ik daar ook maar eens ga kijken wat mijn mogelijkheden zijn. Maar goed, als verpleegkundige werken kan ik wel vergeten, wat ik wel erg jammer vindt.

Weet iemand nog goede recruiters voor werk binnen Mental Health en dergelijke?
 
Weet iemand nog goede recruiters voor werk binnen Mental Health en dergelijke?

Binnen de psychiatrie worden Down Under voornamelijk psychiatrische verpleegkundigen ingezet op zowel psychiatrische afdelingen als in de "community mental health". Soms worden ook sociaal werkers aangenomen en heel af en toe counsellors. Ik heb veel via uitzendbureau's gewerkt in de psychiatrie door heel Australie maar die gaven alleen werk aan verpleegkundigen. Een vriendin werkt als sociaal werker in de psychiatrie en daar heb je ook een aantal recruitment agencies voor, maar verder ken ik geen agencies die zich op counsellors o.i.d. specialiseren, waarschijnlijk ook omdat die relatief weinig worden ingezet.

Nienke is mijn zusje en heeft via mij de baan als "drug and alcohol counsellor" gekregen hier in de Kimberley. Dat is dus zeker een optie, maar helaas kon ze dus niet bij mij in het team werken op de psych. afdeling of in de "community mental health".

Ik zou "mental health services" of NGO's aanschrijven of bellen als je er eenmaal bent. Het ligt er aan waar je wil werken, maar in de kleinere, meer afgelegen plekken is vaak veel werk. In de steden zijn de mogelijkheden over het algemeen wat minder.

Succes ermee!
 
Dank je wel voor de tip. Ik ben erg benieuwd wat ik ga vinden eenmaal daar aangekomen. Het heeft nu ook nog niet zoveel zin om recruiters aan te schrijven, meeste vacatures die ze nu hebben moeten toch voor september wel ingevuld zijn. Dus ik wacht het even geduldig af.

Intussen druk met het huis te huur zetten, alle spullen opruimen, verdere voorbereiding. Mijn werk hier in NL afronden, Jeetje, er komt heel wat bij kijken.
Ik wil in ieder geval een officiële brief sturen naar AHPRA over mijn teleurstelling en misschien ook wel naar die Australian Nursing Federation. En in Nederland wil ik eigenlijk ook wel bij BIG of ergens anders laten weten dat ons HBO-V papier in Australie niet genoeg blijkt te zijn.
Wie weet dat het in de toekomst de weg voor verpleegkundigen weer wat vrij kan maken.

Maar jou bevalt het dus wel erg goed in Australie! Leuk!
 
Ik volg dit draadje al een tijdje, en ben nu voor het eerst bijna blij met mijn SPH: moeilijk om volledig voor SW door te gaan, maar met HBO-V blijk je ook tegen veel obstakels aan te lopen....
MWD sluit wel direct aan op SW, en dat lijkt mij dan een mooie optie. Ik weet niet wat je voor je assessment voor VPK hebt moetne doen, maar met een beetje geluk is het een kwestie van kleine aanpassingen?
Succes iig!
 
Back
Top