visum aanvraag en rijbewijs internationaal

EyeEmotion

New Member
Hallo,

ik ben al veel aan het plannen, maar besef net dat ik eigenlijk nog niks concreets gedaan heb. Ik woon in België. Waar moet ik mijn Working Holiday Visa aanvragen en waar moet ik mijn rijbewijs internationaal laten maken?
Zijn er nog zaken die ik nu al in België moet regelen?
Als ik mijn visum heb, hoe lang blijft die geldig om te gaan vertrekken? Ik weet dat de visum pas begint te tellen van wanneer je in Australie zelf bent, maar binnen welke tijd moet je in Australie zijn?

Wanneer kan ik best een vliegticket boeken? Best een enkel ticket of ene met retour? Ik weet namelijk niet wanneer ik terug ga komen.

Groetjes,
Adriano
 
Hey Adriano,

Wat leuk dat je gaat zeg!!
Een working holiday visa kan je aanvragen op www.immi.gov.au en je internationale rijbewijs bij het postkantoor (in nederland maar weet het niet voor Belgie).
Volgens mij moet je binnen een jaar Australie inkomen.

Dingen die je nu al in Belgie moet regelen... Verzekering, een beetje een plan van wat je wilt zien en doen en misschien hoeveel je wilt werken.

En je vliegticket... dat is vooral een kwestie van vergelijken bij verschillende aanbieders.
Als je zeker weten niet langer dan een jaar gaat is het het handigst om een open jaarticket te boeken aangezien 2 enkeltjes meestal een stuk duurder zijn en bij een open jaarticket kan je zelf aangeven wanneer je terugwilt en heb je soms (meestal) een overstop in een aziatisch land!

Succes!
Groetjes Ivet
 
Hey Adriano,

het internationaal rijbewijs vraag je aan bij je gemeente: http://www.belgium.be/eportal/application?languageParameter=nl&pageid=contentPage&docId=3688.
Het working holiday visa: http://www.immi.gov.au/visitors/working-holiday/417/index.htm

Wat betreft ticketten, shop je best een keer rond, je kan ook voor een round the world ticket gaan. Dit kost niet zoveel meer en dan je ook nog andere landen meepikken.
De koopjes voor ticketten zijn in januari en september. Kijk ook eens bij www.connections.be, zij zijn gespecialiseerd in jongerenreizen. Dit is wel een reisbureau dus als je bij hen boekt, betaal je ook commissie.

Veel succes en plezier!

groetjes,
An
 
Zit al meteen met een probleem...
Er word iets gezegd van dat ik documenten nodig heb. Maar welke? Zijn er dan speciale documenten nodig om een Working Holiday Visa aan te vragen? En over het paspoort waarover ze praten, dat is niet het gewone identiteitskaart vermoed ik? Is dat zo een reispaspoort? (Ben dus echt nog nooit op "vakantie" geweest  :) ). Waar moet ik die dan aanvragen? Op de gemeente?

Groetjes,
Adriano
 
Het gaat om een gewoon paspoort. Die kun je inderdaad aanvragen bij de gemeente. Over welke documenten hebben ze het?
 
Hier staat het ook nog eens overzichtelijk uitgelegd wat je moet doen en nodig hebt:
http://www.france.embassy.gov.au/pari/WHM_en.html
Dus je hebt nodig: een e-mailadres (heb je), een internationaal paspoort (vraag je idd bij de gemeente aan), een credit card (Visa, Amex...) en 3000€ spaargeld.

groeten,
An
 
Blijkbaar duurt het 2 weken voordat je een reispaspoort hebt :-s. En ik kan pas een visum aanvragen als ik die paspoort heb. Duurt het lang voordat je zo een visum (Working Holiday Visa) krijgt. Ik heb nu misschien een reispartner gevonden voor de beginperiode, maar dan zou ik in augustus moeten vertrekken. Is dat tijd genoeg?

Wat moet ik doen met de ziekenkas? Moet ik dit afzeggen? Want ik heb een tijd geleden ook een hospitalisatieverzekering aangevraagd. Maar nu weet ik niet of ze vertelden dat je de ziekenkas moet afzeggen en ene in australie nemen of zo... Hoe zit dat dus?

Ik moet me wel uitschrijven van de gemeente voor dat ik naar australie vertrek, toch?

Ah ja, en ik heb gehoord dat je een adres in australie moet hebben als je een bankrekening en zo opent in australie. Maar euhm... hoe kom ik aan een adres??? Het is een gans jaar rondtrekken...

Groetjes,
Adriano
 
Als je een WHV electronisch aanvraagt heb je volgens mij de volgende dag al een akkoord (of niet)...Gingen ze allemaal maar zo snel als een WHV en toeristenvisum.....
 
Dan hoop ik dat het inderdaad snel verloopt. Met electronisch bedoel je online dan?
Ik hoop dat het dan meteen lukt. Ga morgen mijn visa bankkaart aanvragen. Nog iets wat ik nodig heb? Hoe zit dat met het bedrag op de bankrekening, dat moet ik ook kunnen bewijzen dat ik 3000 euro op de bank heb. Maar hoe ga ik dat online bewijzen?

Nog even bijna vergeten. Moet ik ook iets van gezondheid doorgeven of zo???

Groetjes,
Adriano
 
Back
Top