Vliegangst cursussen in Australië

Edireliro

Well-Known Member
Hallo allemaal! Na wekenlang speuren en heel veel telefoontjes, leek het me een goed plan om jullie hulp in te roepen.
Onze 17-jarige dochter heeft in de loop der jaren vliegangst ontwikkeld die steeds erger wordt. Tijd voor actie. Ik heb inmiddels ontdekt dat we met via Flight Experiences (o.a. in Melbourne) een cursus kunnen volgen (ai, erg duur), maar er zijn niet veel reviews over te vinden. Vanwege haar leeftijd is het beter om niet groepssessies mee te doen, aldus de psycholoog en daardoor komen we uit bij individuele sessies. Omdat ik er dus niet 100% zeker van ben of deze cursus de juiste keuze is, heb ik haar nog niet opgegeven en ben ik verder gaan zoeken. Qantas heeft cursussen, maar pas vanaf 18 jaar. Het voordeel van de echte cursussen is, dat je als afsluiting samen met de psycholoog een vlucht maakt of in de simulator duikt.
Als ex-reisagent had ik vroeger regelmatig mensen die via KLM/Stichting Valk vliegangst cursussen met groot succes hebben gedaan en dus heb ik met Stichting Valk contact opgenomen. Ik werd heel enthousiast toen bleek dat ze samenwerken met verschillende psychologen verspreidt over Australië. Aan de hand van de opgestuurde telefoonlijst heb ik contact gezocht met de partner in Melbourne, maar het bleek dat er wel een Fear of Flying clinic heeft gezeten, maar al zeker 10 jaar niet meer operatief was. Ook de nummers in NSW (Epping en Miranda) blijken niet te kloppen en in WA hetzelfde verhaal.

Is er iemand onder de XPditers die ervaring hebben met vliegangst cursussen in Australië of met psychologen die gespecialiseerd zijn in de behandeling van vliegangst? Wij wonen in VIC, dus het zou handig zijn als het in VIC was, maar overal is een mouw aan te passen. Mocht je iets weten, dan horen we het graag. Enorm bedankt alvast!
 
Misschien gekke suggestie, maar helpt een VR bril/ervaring niet?

En hoewel ik zelf enigszins skeptisch ben...hypnose?
 
Misschien gekke suggestie, maar helpt een VR bril/ervaring niet?

En hoewel ik zelf enigszins skeptisch ben...hypnose?

Ik heb ook aan hypnose gedacht, maar de ervaringen met dit probleem zijn nogal uiteenlopend.

Nog nooit aan een VR bril/ervaring gedacht en eerlijk gezegd, heb ik daar ook nooit iets over gezien. Maar het geeft voer tot uitzoeken. Dank je wel voor het meedenken. Als we een test vlucht moeten gaan doen, zit Perth zeker in de planning😃
 
Thanks all!
We hebben in Bendigo na lang zoeken een psycholoog gevonden die ervaring heeft met vliegangst. We gaan daarmee beginnen in januari (eerst examens achter de rug).
In Augustus kunnen we dan inschrijf op de Qantas cursus in Melbourne, omdat ze min. 18 moet zijn. Hopelijk heeft ze er veel profijt van en stapt ze straks zonder al te veel problemen het vliegtuig in om de wereld te ontdekken.
Talk later!
 
Back
Top