Voorbeelden voor schrijven van Skills Assessment Mechanical Engineering

ozziemark

New Member
Hi Everybody,


Ben net begonnen met het schrijven van mijn CDR voor The Institute of Engineers of Australia voor mijn skills assessment als mechanical engineer. :dunno: Weet niet zo goed hoe ik moet beginnen en vroeg me af of er mensen zijn die voorbeelden of andere informatie hebben om me op weg te helpen.

Ik heb een kopie van de Overseas Qualifications Assessment Kit, maar vind de informatie (de puntsgewijze opsomming van de genoemde "Units"/"Elements") hierin erg abstract. :lol: Dus zou het erg fijn vinden als iemand me wat informatie zou kunnen verstrekken.

Alvast hartelijk bedankt.


Vriendelijke Groet,

OzzieMark
 
Kan je niet helpen Buddy, maar er zijn vast wel anderen! Je moet in ieder geval je diploma's kopieeren, laten certificeren en kijken naar je vakkenomschrijving die je toendertijd bij t verlaten vd school kreeg. Anders zou je ook kontakt kunnen opnemen met de betreffende school. Ik moest dit ook doen en ook even flink mn zin doorduwen want erg behulpzaam waren sommigen in het begin niet! Succes!
grts, Marieke
 
Hoi
Ik heb ook mijn skills assessment bij engineers australia moeten doen. Heb het document niet bij de hand maar een paar tips:
- het gaat vooral om wat JIJ gedaan hebt. Dus gebruik veel "I" en niet wij of het team etc, met is hier veel individueler gericht
- men heeft de neiging om alles erg 'groots' uit te drukken. In mijn niet al te subtiele taalgebruik ' maak er vooral een blaatverhaal van'. Dat is hier heel gewoon dus als je niet zelf flink overdrijft, denkt men dat je niets kan....
(als ik mijn eigen CDR lees denk ik 'nou nou')
- o en een tip, men zoekt zich rot hier naar engineers en is maar al te vaak bereidt om je te sponsoren. Je bent dan een stuk sneller en goedkoper hier (laat het bedrijf lekker dokken....). Misschien ook een optie, je kan dan vervolgens later lid worden van Engineers Australia.

succes!
enne...het is een rotprocedure bij Engineers Australia...dus gewoon ff doorbijten
 
Bedankt voor je response Traviesa,


Zal deze tips zeker gebruiken voor het schrijven van mijn CDR.

Verder ben ik momenteel al in Oz aan het werk op een 457 (sponsorship). Maar ja, een independent residency visa heeft natuurlijk een hoop voordelen.

Dat de 457 nu zoveel sneller was kan ik niet zeggen. Heb al met al 6 maand moeten wachten op dit visa. Maar goed dat heeft natuurlijk alles te maken met het "laid back" karakter van de ozzies. En dat is of course een van de redenen waarom we allemaal in australie willen wonen, niet dan?

Anyway, hoop dat ik m'n CDR snel kan afronden, want dat is naar mijn idee het lastigste deel van de hele procedure!?
 
hey ozzie mark, (en anderen)

Wij (marijn en ik) willen in 2009 naar aus komen en zijn nu in contact met M2A over hoe we het aan gaan pakken. Ik ben net afgestudeerd en zou dus eerst een jaar werkervaring moeten hebben en ook zo'n CDR moeten opstellen.

Maar misschien kunnen we nu toch op Marijn d'r kwaliteiten een independent visum aan gaan vragen.  :up: Dat wachten we dus nog even af, en anders wordt het toch ook voor mij een CDR maken.

Hoe dan ook, we komen er zeker! linksom of rechtsom,  :roll: dat maakt me niet.

Jij iig Succes ermee en misschien tot ooit!
 
Hi Frank,

Even een vraagje nog. De CDR die jij hebt gedaan. Voor welke specialisatie was die? Ik ben namelijk bezig voor Professional engineer. De criteria zijn slightly different van die van jou. Hoe lang geleden heb jij jouw CDR ingedient?

Verder moet de summary dus ook worden meegestuurd ondanks het feit dat in de KIT staat dat de summary (self assessment chart) "only for personal use" is??

Bedankt voor je toelichting!  :cool:


Groet,
OzzieMark


[quote author=Frank v R link=topic=7561.msg98216#msg98216 date=1188532613]
Mark,

Stuur me even je e-mail adres, dan zal ik je mijn CDRs als voorbeeld sturen.

Groeten,
Frank
[/quote]
 
Hi Stefmar,

Hoop voor je dat je kunt meeliften op marijn zn kwaliteiten ,want het is een hele klus om een CDR te schrijven. Anyway succes ermee, als het toch moet gebeuren, maar begrijp uit je verhaal dat het allemaal nog niet zo ver is??

Verder nog mensen met tips of voorbeelden voor het schrijven van de CDR-etjes (De mijne is voor Professional Engineer, maar voor andere vakgebieden zijn pretty similar, right)?
 
Hi Mark,

Ik dacht dat ik als Engineering Technologist ben beoordeeld. Dat maakt voor de punten trouwens niets uit (toen tenminste niet). Ik heb mijn CDR alweer een jaar of 4 geleden ingedient. Mijn vakgebied is Mechanical Engineering (product design).

Summary Statement moet zeker worden toegestuurd (dit is zo ongeveer het belangrijkste onderdeel).

Succes.
Frank
 
Bedankt voor je antwoord Frank!


De Elements zijn slightly different tegenwoordig. Maar dat maakt inderdaad verder niks uit. T gaat erom dat ik een beter inzicht krijg in t schrijven van de CDR's. Enne ik zal goed mn best doen op de Summary statement, hahaha :lol:

Ik ben overigens ook mechanical engineer en werk momenteel ook voornamelijk als produkt designer.

Dus jij zit al weer vier jaar in Oz? Waar woon je? En voor welk bedrijf werk je tegenwoordig als ik vragen mag??


Groet, OzzieMark
 
En daar is ie weer... na een lange tijd van afwezigheid heb ik eindelijk de draad weer opgepakt. Verder met het schrijven van de skills assesment voor de Institute of Engineers. (Mechanical Engineer)

Ben nog steeds op zoek naar mensen die me voorbeeld CDR's kunnen opsturen, want het valt me nog best tegen om alles goed op papier te krijgen...

:shock:

Dus als er nog mensen zijn die mij hun CDRetjes ter inzage willen doorsturen, graag!!!

ALvast heel erg bedankt guys!


GreetZ OzzieMark
 
He mark,

Heb je al eerder een mail gestuurd dat ik eindelijk de gevraagde CDR gescand heb, maar volgens mij werkt de mail die ik gebruikt heb niet meer. Stuur me ff een PM met het adres waar het heen kan...

Groet

JAP van GEERJAP
 
Hallo allemaal,
Na een paar maanden al aan te hikken tegen het schrijven van mijn CDR (voor Engineers Australia) als Biomedisch ingenieur, ben ik 2 weken geleden eindelijk begonnen.
Niet gedacht dat het zoveel werk zou zijn!  :shock:
Aangezien ik het hele verslag zonder officiele adviseur/agent moet schrijven,
vroeg ik me af of er iemand mij een voorbeeld van een CDR wil opsturen,
dat uiteindelijk geleid heeft tot het zo gewenste visum?
Vooral het gedeelte waarin er 3 career episodes geschreven moeten worden, valt me vies tegen.
Op internet zijn geen voorbeelden te vinden, dus hopelijk kan iemand me helpen.
Alvast bedankt!
groeten Jeroen
 
we zitten in hetzelfde schuitje, ik zit nog steeds tegen dat CDR voor Mechanical engineer aan te hikken.... maar uiteindelijk komen we er wel, gewoon flink  :bangcomputer: er tegen aan!!!

Succes ermee
 
gewoon doorzetten. Het is balen maar moet nu eenmaal.
Vooral veel vertellen wat je allemaal gedaan hebt en hoe geweldig je bent!

by the way, mijn werkgever is hard op zoek naar mechanical and controls engineers dus ben jij dat en geinteresseerd? stuur me dan een berichtje.

o by the way, 6 maanden voor een 457 lang......wij hebben 2 jaar gewacht voordat onze permanente aanvraag uberhaupt eens behandeld werd...ze lagen een beetje achter zullen we maar zeggen ;-)
 
Inderdaad doorzetten! Ben nu ook bezig met mijn CDR, heb al 2 career episodes af. Als je die eerste eenmaal gedaan hebt en een beetje een schrijf stijl gevonden hebt, dan gaat het wat makkelijker. Nu alleen nog de laatste afronden en opsturen!

@traviesa
Als ze volgend jaar nog een instrumentation & process control engineer zoeken (dan 7 jaar ervaring), hou mij dan in gedachten... :)
 
ik heb mezelf NU voorgenomen om zondag eens echt letters te typen voor mijn CDR, hopelijk wordt het wat....  :|


:eek:fftopic: hey crazy kangaroe,
zie dat jullie dezelfde dag IELTS gedaan hebben als wij. Toevallig ook in Utrecht?
 
Off topic:

Nope, wij hebben onze IELTS in Amsterdam gedaan!
Jij wel geslaagd hoop ik??

Succes met het schijven van je CDR!

Groeten,

Leon
 
He medestrijders...

Lukt het wat met de CDR-en???
Van het weekend eindelijk de 3 episodes afgerond en ben nu begonnen aan de summery statement, mag ook wel als je ziet wanneer de eerste letters op papier zijn gegaan....het hele euvel is het gebrek aan tijdsdruk, in oktober heb ik pas voldoende relevante werkervaring door een sidestep in mijn "carriere" en kan dan dus pas de visumaanvraag de deur uit doen....komt nu allemaal dichterbij, beetje druk erop en tatatata ineens gaat het allemaal soepel, ben bijna klaar....

SUCCES jullie

GroetZ JAP van GEERJAP
 
Back
Top