vraag over highschool

Froukje

New Member
Hallo,

Wij zijn een gezin van vijf met drie tiener kinderen uit Boornbergum, Friesland. Wij zijn op korte termijn, zodra we weer toegelaten worden, van plan naar Australie te emigreren, waar mijn man een baan heeft gevonden (Melbourne). Onze oudste twee kinderen zijn 15 (worden in november 16) en onze jongste is 14. Zij zitten respectievelijk in 5 vwo, 4 mavo en 3 VWO. We zijn nu op zoek naar een geschikte school maar hebben ontdekt dat het schoolsysteem in Australie heel anders is als hier. Kan iemand ons uitleggen hoe het daar werkt ? En ons misschien adviseren naar welke klassen (year) we onze kinderen het beste in kunnen laten plaatsen op basis van hun leeftijd en achtergrond ?
Alvast bedankt voor de reacties.

Mvg,
Froukje Overzet
 

afterbang

XPdite Sponsor 2021
Welkom en gefeliciteerd! (Ik neem dan even aan dat het visum dus al binnen is?)

@Janneke61 heeft wellicht wel wat input, al zijn er hier uiteraard meer met kids ;)
 

Emulate

Well-Known Member
Hooi! Wat een fijn plan!

Ik hoop dat onze onderwijsspecialist @Janneke61 hier uitleg kan geven. En er is hier ook een groot aantal emigranten met kinderen in elke leeftijdsgroep.

Veel plezier met de voorbereidingen.
 

SteveSW

Well-Known Member
Wij kwamen aan in Australia december 2017, dus voor begin nieuwe schooljaar Australië en halverwege NL schooljaar. Kinderen waren toen 9 en 13 en zaten respectievelijk in groep 6 en groep 9 (tweetalig VWO). In Australië konden ze in principe volgens hun leeftijd naar groep 5 en groep 9 maar we hebben ze beiden een groep lager gezet zodat de overgang wat makkelijker zou zijn (dus groep 4 - 9 jarige en groep 8 - 13 jarige; onze dochter werd wel net 14 net op eerste schooldag 29 januari 🙂).
In de praktijk is dat dus eigenlijk maar een half jaar ‘verlies’ door verschillende start van schooljaar.
Dat leek wel een goede zet want voor sommige vakken zoals wiskunde zaten ze dan net iets voor wat het met de taal overgang alvast iets makkelijker maakte.
(Ik heb een Belgische achtergrond dus ik raak steeds compleet in de war met al die verschillende groepen, middelbaar, high school …dus ik hoop dat ik het juist heb)
 
Last edited:


OFX
Top