werkgelegenheid Brisbane

NielsV

New Member
Mijn vrouw is Australische en komt uit Brisbane. We willen graag naar Brisbane verhuizen en hadden als plan over een jaar daadwerkelijk te vertrekken. Alleen zit ik nu in Nederland zonder baan, door de crisis was er geen plek meer voor mij en samen met mij nog 20 anderen... Mijn vrouw heeft hier gelukkig wel werk, dus redden we het wel. Al zitten we nu toch wel te denken om eerder naar Australie te vertrekken (want in 2.5 maanden tijd heb ik 2 keer mogen solliciteren en hier kwam niets uit). Verder is deze week in het nieuws dat het aantal werkelozen dit jaar bijna zal verdubbelen in Nederland...

- Weet 1 van jullie misschien hoe de werkgelegenheid in Australie is en dan doel ik voornamelijk op het gebied waarin ik werk zoek:
Ik heb een Bachelor degree in Applied Science (Chemie, HBO-opleiding) en ervaring heb ik met het ontwikkelen van verven en industriele smeermiddelen, dus op een lab werken.
- Kan misschien iemand vertellen of er in Brisbane ook gespecialiseerde Labuitzendbureau's zitten en zo ja, welke (in Nederland heb je oa LabResource, Checkmark, LabSupport, IUC)?

Ik weet dat het vragen zijn waar de meerderheid geen antwoord op heeft, maar nooit gevraagd is nooit een antwoord...
 
Hoi Niels,

Kijk eens op seek.com.au of mycareer.com.au. Wellicht krijg je dan een idee over de hoeveelheid werk die er in/rond Brisbane is. Groet,

Frank
 
Bedankt voor je antwoord.

Die twee ken ik natuurlijk al en hier staan her en der wel wat functies waar ik in zou kunnen passen.
Maar in Nederland staan de meeste chemie-vacatures niet op die algemene sites, maar juist bij de labuitzendbureau's, dus vandaar dat ik daar naar vroeg... :)
 
Van de uitzendbureau's hier moet je niet veel verwachten, hoor er niet zulke goeie verhalen over. Ook hier (Brisbane) is er veel werkeloosheid, hoe het in jouw branche is weet ik niet. Mijn man en ik hebben allebei een baan gevonden via seek.com.au. Wij zijn eind juni vorig jaar hier gekomen en hadden pas in februari een baan.
Succes met het vinden van een baan, waar dan ook....

Groetjes Sigrid
 
Ik heb er zelf geen goede ervaringen mee, maar erg veel dingen hier gaan via recruiters. een grote naam is Hays http://www.hays.com.au en zo zijn er meer. Nog een tip... Op emails reageren ze slecht. Ik bel altijd en reageer nooit op een functie via internet. Bellen, bellen, bellen lijkt soms het enige wat helpt.

Verder zou je eens kunnen googlen. Ik heb geen idee hoe het zit met speciale bureau's voor lab functies. Misschien de universiteiten? Geen idee of dat uberhaupt een mogelijkheid is hoor.

De werkgelegenheid is hier momenteel gewoonweg shit. Ik ben technisch tekenaar in de civiele techniek en urban development en zit al meer dan een half jaar zonder baan. Er is ook echt niets te vinden op dat gebied. Ik ben bezig met een sollicitatie bij Bunnings (Praxis, Gamma) ,omdat er gewoon niets anders te vinden is voor mij. Ik moet wel zeggen dat ik geen idee heb hoe het in de chemische sector zit.
 
Niels, werkgelegenheid in Brisbane is niet best, maar veel beter dan in Sydney and Melbourne.  :up:

Ik heb prima relaties/ervaringen met (IT) recruiters hier.

Succes!

EDIT: Niels ik heb je ook nog even eem pm-tje gestuurd.
 
Nou om dan toch even iets positiefs bij te dragen aan dit topic... Ik begin maandag met m'n nieuwe baan.
Nu bijna 2 weken geleden werd ik gebeld door dezelfde recruiter die me mijn vorige baan aanbood. Gesprek gehad en binnen 1.5 week was alles geregeld. Als er iets gebeurt kan het hier dus ook heel snel gaan.
Ik had net een baantje bij Bunnings aangenomen voor 12 uur per week en heb daar, door bovenstaande aanbieding, gelukkig maar 1 week hoeven werken.
 
[quote author=Eastland link=topic=10129.msg144122#msg144122 date=1248752325]
Werkgelegenheid Brisbane valt vies tegen. Bovendien weinig keuze uit werkgevers. Recruiters vallen vies tegen, zeker als je nog geen werkervaring hebt in Australië (vraag me niet waarom; zo is het nu eenmaal  :oops:). Als dit belangrijk voor je is, zou ik mijn mening om naar Brisbane te komen sterk herzien. Ben je veel beter af ik bv Melbourne of Sydney (waar mijn voorkeur uit zou gaan naar Melbourne).
[/quote]

[quote author=Joep link=topic=10129.msg142165#msg142165 date=1246595247]
Niels, werkgelegenheid in Brisbane is niet best, maar veel beter dan in Sydney and Melbourne. :up: Ik heb prima relaties/ervaringen met (IT) recruiters hier.
[/quote]

Deze 2 citaten spreken elkaar nogal tegen. Wordt dan wel nieuwsgierig naar de motivatie waarom het juist wel/niet beter/slechter is dan in bijv. Sydney en Melbourne?
 
Tja, ik zit ook in de IT....Joep doet ook iets met IT (toch Joep?) En zo zijn er meer die hier in de IT zitten...

Ik denk juist dat je als accountant beter uitbent in Melbourne, aangezien Melbourne toch een beetje als het financiële centrum van Australië wordt gezien.....
 
[quote author=Maluka link=topic=10129.msg144155#msg144155 date=1248772043]
Tja, ik zit ook in de IT....Joep doet ook iets met IT (toch Joep?) En zo zijn er meer die hier in de IT zitten...

Ik denk juist dat je als accountant beter uitbent in Melbourne, aangezien Melbourne toch een beetje als het financiële centrum van Australië wordt gezien.....
[/quote]


yep ik doe ook iets met een :computer:  
:)

Van IT recruiters hoor ik regelmatig dat het veel lastiger is om in Melbourne and Sydney iets te vinden dan in Brisbane. Van (oud) IT collega's die voor een bepaalde periode in Sydney hebben gewerkt hoor ik hetzelfde. Het staat vast dat ook in Brisbane de jobmarkt nou niet echt rooskleurig is.

maar ...... het komt allemaal goed hoor! ;)
 
Ook ik werk in de IT, heb in Brisbane in totaal meer dan een jaar gezocht en niks gevonden.
In Sydney, een halve dag (letterlijk) en ik was onder de pannen.
Zeker voor de wat betere IT banen is er een overschot aan applicanten omdat ook veel Australiers die in het zuiden (Sydney/Melbourne) carriere gemaakt hebben naar Queensland willen. Er zijn erg weinig grote IT werkgevers, naast de overheid.
 
Back
Top