Wonen in Canberra met kids

3-kids & us

New Member
Hi allemaal!
Wij zijn een gezinnetje met 3 kleine kids. Op dit moment staan we op het punt om de visum procedure op te starten.
Er is nog enige twijfel omdat het om een State Skilled Sponsored visum gaat voor de ACT. In eerste instantie hadden we andere plekken in gedachten, WA, Melbourne of Sydney. Vandaar de twijfel...Wie heeft er ervaring met Canberra? Wonen, scholen, huizen etc...
Alle tips zijn welkom, alvast bedankt! Dag!
 
Hoi,

Klinkt enigszins bekend; ook wij hadden in eerste instantie andere voorkeur dan ACT (SA of WA) maar zijn nu wel gewend aan het idee en zien ook veel voordelen. We zijn gek op snowboarden, klimmen, mountainbiking en 4WD driving. Nu dat kan allemaal heel goed in en om ACT.

We zijn zelf geen ervaringsdekundige van Canberra, dus advies kan ik je ook niet geven. Zeker gezien het ontbreken van kinderen. Scholen zijn voor ons dus niet van toepassing. Daarnaast is er natuurlijk een sterke persoonlijke voorkeur. Wij hebben liever een wat ouder huis met wat meer ruimte, dan een nieuw McMansion op 500m2. en dat bepaald dus gelijk de keuze voor een nieuwere wijk of een al wat oudere.

Perth Suburbs, how to... Gaat over Perth, Maar de methode beschreven is wel interessant en universeel toepasbaar :) Klik ook even door naar zijn uitstekende artikel over vliegen. Niet geheel onbelangrijk als naar Australië verhuisd.
1. Rent somewhere and maybe rent again
2. Work out how you'll later want to get around
3. Sort all suburbs by house price
4. Rate the schools and universities
5. Avoid repulsive neighbours and bad areas
6. The supermarket method (in de 'mall' vindt je de mensen die in de wijk wonen, op straat kom je vanwege de afstanden en het weer vaak niemand tegen)

Canberra, up & comers Eén van de weinige fora geheel over ACT volgens mij ;)

Succes!
 
Back
Top