Woonstylist

Matthijs

New Member
Hey all,

Rare vraag misschien, maar bestaat er in Australië zoiets als het beroep 'woonstylist'? Is een frats uit Amerika die in Holland helemaal hip schijnt te worden. Ze pimpen je huis waardoor het sneller schijnt te verkopen. Hoe gek zijn ozzies überhaupt op woongebied? Net zo gek als Hollanders? Of kan het ze eigenlijk niets schelen (omdat je daar toch meer buiten leef)? Vroeg het mij zomaar af.

Greetz, Matthijs
 
Hoi Matthijs,
Volgens mij wel. In Adelaide gebruikt tenminste 1 makelaar zo'n stylist. Ze zijn er heel open over: onder iedere relevante advertentie staat 'another fabulous vacant home makeover by XXX'. Zie bijvoorbeeld http://www.realestate.com.au/realestate/agent/century+21+hills+and+valley/xceblc/104002637 Toen wij een paar maanden geleden in Adelaide waren en vast naar huizen gingen kijken hebben we ook zo'n huis gezien. Het was wel leuk gedaan maar het huis moest behoorlijk opgeknapt worden en we waren ook bang voor verborgen gebreken (we hadden het door mijn man's oom, een builder, laten bekijken).
Het is wel grappig, als je die advertenties een tijdje volgt, dan zie je dezelfde spulletjes van de stylist in steeds weer nieuwe huizen opduiken.

Wat betreft je andere vraag, ik vond veel van de huizen waar wij naar gekeken hebben enorm oubollig ingericht, maar dat lag misschien aan de wijken waar wij keken en de prijsklasse. Of aan mijn smaak natuurlijk! Ik denk dat je je vraag misschien het beste zelf kunt beantwoorden door op realestate.com.au oid naar een hoop huizen te kijken?
 
Er is ook een tijd lang (zie het nu niet meer) zo'n "make over" programma op de TV geweest (zoiets als Backyard Blitz). In NL is het meestal zo dat je na aankoop of huren van je huis eerst zelf (of met een hele ploeg) aan het schoonmaken, verbouwen, schilderen en behangen gaat - ik geloof dat ik de volgordee niet goed heb  :p).

In Oz is het juist heel gebruikelijk dat het huis zo mooi mogelijk incl. vloerbedekking, gordijnen en vaste verlichting (in de smaak van de oude eigenaar dan wel....) wordt opgeleverd en je er feitelijk zo in kunt. Toen wij ons huis kochten was dat ook zo: alles werd spic and span opgeleverd en we konden er zo in.

(Vloerbedekking, gordijnen en vaste verlichtingen horen ook bij het huis en mag je in principe niet verwijderen bij verkoop - uiteraard wel tussentijds vervangen). Huurhuizen mag je al helemaal niks mee doen (dus niks behangen, schilderen, aanpassen - nog geen gaatje in de muur voor een schilderijtje....) Bij oplevering van een huurhuis moet het schoon zijn en de vloerbedekking gespecialiseerd gereinigd zijn. Als je dat niet doet gaan de kosten van je "bond" (=borgstelling) af.
 
Mijn ervaring is dat Aussies er niet veel om geven hoe hun huis is ingericht. Pas ik wel bij dus :grin: want mij maakt het ook niet veel uit.

Er zullen vast mensen zijn hier die het wel belangrijk vinden maar ik heb geen idee of hier woonstylists zijn.

Erna
 
Een van mijn collega's is zo'n woonstylist en de zaken gaan voor haar toch aardig goed. Een hoop real estate agents maken er gebruik van om een huis voor de verkoop een beetje op te leuken om wat meer geld te kunnen vangen. Het wordt voornamelijk voor nieuwbouw huizen gebruikt waar dan voor een maand of wat meubels worden ingezet want dat verkoopt nou eenmaal beter dan een leeg huis. Heb wel gehoord dat in sommige gevallen de meubels voor zulke display huizen kleiner zijn dan normaal om de kamers groter te laten lijken.....
 
Back
Top