Zwanger op een 457 visum

Hallo!

Wij wonen alweer een jaar (!!!) in Perth, WA deze week en we zijn op dit moment 17 weken zwanger! Michel en ik zijn vanuit Nederland hierheen gekomen om een nieuw avontuur aan te gaan en nou, daar is niks van gelogen :). We zijn erg blij en trots om straks ons eerste kindje te mogen verwelkomen en Perth is natuurlijk een geweldige stad om kinderen op te laten groeien.

We hebben alleen een aantal onduidelijkheden waar we via internet sites toch geen antwoord op krijgen en soms is het ook gewoon fijn om de health provider voor te zijn door je een beetje in te lezen in de mogelijkheden en benefits die er bestaan voor overseas visitors, dus vandaar dat we het op deze manier eens proberen. Er moeten toch meer mensen zijn die in eenzelfde situatie hebben gezeten of op dit moment doormaken.

Wij zitten hier op een 457 Temporary Resident visa en deze is tot Mei 2014 geldig. We hebben een Private Health Insurance en zijn vanaf deze maand 'fully covered' (dus ook voor pregnancy en related costs). We willen alleen graag gebruik maken van het public system dus via Medicare en hebben al een keuze gemaakt waar we willen bevallen. Maar nu gaf een medewerker bij Medicare aan dat er toch kosten aan verbonden zijn als je op een overseas visitors cover van Medicare zit en gebruik wilt maken van hospital services.....nu ontstaat er verwarring, want dit is toch niet zo???? Wij gingen er vanuit dat je gewoon kunt bevallen in het public system zonder daar een cent (of misschien een paar centen) voor te betalen aangezien we vallen onder Reciprocal Health. Wie heeft hier ervaring mee?

Een andere vraag waar we erg benieuwd naar waren is wat is de status van de baby wordt als deze geboren is? Krijgt hij/zij automatisch de Nederlandse en Australische nationaliteit?

We zijn benieuwd of iemand antwoord kan geven op onze vragen en kijken uit naar de reacties!

Groet,

Annemarie en Michel
 
Hoi,

over je medicare vraag kan ik niet beantwoorden maar voor nationaliteit heb ik begrepen dat hier geboren niet (meer) automatisch Australische nationaliteit geeft, dat heb ik begrepen van een van de moeders die ik eens sprak in een park met een pasgeboren baby, dus helemaal zeker weet ik het niet.

gefeliciteerd & groetjes!
 
Ten eerste, gefeliciteerd!

Volgens mij krijgt een baby alleen de Australische nationaliteit als een van de ouders Australier is, of als een van de ouders hier ten tijde van de geboorte op een permanent residency visum is (bijv een 175 of 176).
Ik kan me verder iets herinneren van dat je private health insurance alles dekt wat Medicare voor een Australier dekt. Dus als je public wil gaan, dan zou dat via je private health volledig gedekt moeten zijn. Reciprocal dekking via Medicare is alleen voor noodgevallen, bijv spoedopname in het ziekenhuis. Wellicht kan je private health je hier wat verder over inlichten. Een vriendin van mij is hier op een 457 en heeft 2 kinderen in het publieke systeem gekregen. Ik zal haar eens vragen hoe dat qua verzekering is gegaan.

Succes, en geniet ervan!

Groetjes marieke
 
Ten eerste, gefeliciteerd!

Volgens mij krijgt een baby alleen de Australische nationaliteit als een van de ouders Australier is, of als een van de ouders hier ten tijde van de geboorte op een permanent residency visum is (bijv een 175 of 176).
Ik kan me verder iets herinneren van dat je private health insurance alles dekt wat Medicare voor een Australier dekt. Dus als je public wil gaan, dan zou dat via je private health volledig gedekt moeten zijn. Reciprocal dekking via Medicare is alleen voor noodgevallen, bijv spoedopname in het ziekenhuis. Wellicht kan je private health je hier wat verder over inlichten. Een vriendin van mij is hier op een 457 en heeft 2 kinderen in het publieke systeem gekregen. Ik zal haar eens vragen hoe dat qua verzekering is gegaan.

Succes, en geniet ervan!

Groetjes marieke

Dankjewel Marieke voor je reactie en dat zou fijn zijn als je dat zou willen vragen!
 
Je krijgt inderdaad alleen Australische nationaliteit als een van de ouders ten tijde van geboorte een permanente visum heeft. Woont het kindje die hier geboren is echter de eerste 10 of 11 jaar (weet het niet meer precies) in Australie, kan hij/zij de Australische nationaliteit krijgen. Dus je zult een Nederlands paspoort aan moeten vragen voor de baby. Om eerlijk te zijn, weet ik niet hoe dat allemaal gaat want mijn kinderen zijn allemaal op een Nieuw Zeelands paspoort want die zijn veel makkelijker aan te vragen....

Hoe het allemaal met al die verzekeringen zit weet ik niet echt. Ik heb ook een tijdelijk visum, via Nieuw Zeelandse partner en heb prive verzekering (als voorwaarde) maar ook via mijn partner medicare gekregen. Voor mijn prive verzekering niet gedekt voor zwangerschap want dat lag niet in de planning. TOch zwanger geraakt en via het publieke systeem gegaan en heb niets hoeven te betalen. Zover ik weet, als je een medicare nummer hebt ben je gedekt. Maar ik houd me daarmee niet bezig, ik hou me met andere dingen bezig qua zwangerschappen
afro.gif
. Daarnaast kan je altijd naar een publiek ziekenhuis gaan als je dat wilt hoor en je verzekering gebruiken.


Jo
 
Hoi hoi,

Ik vroeg me af wat nu de uitkomst van het zwangerschapsvraag mbt dekking door medicare. Wij vertrekken volgende maand naar Australie (176 visum) en zijn ons nu aant verdiepen in de benodigde verzekeringen. Wij kijken nu vooral naar een internationale verzekering, maar twijfelen tussen standaard en uitgebreide dekking (voornaamste verschil zit in zwangerschapskosten). Nu zijn wij op dit moment nog niet aan kinderen toe, maar we zouden ze in de toekomst wel graag proberen te krijgen.

Kan iemand mij vertellen wat medicare dekt qua zwangerschapskosten? want de medicare website is echt een doolhof...

Heel veel dank! Groeten,
Cindy
 
Zoals ik hier boven al schreef, ik heb niets hoeven te betalen. Als je door je GP naar een specialist doorgestuurd wordt voor bepaalde redenen hoef je ook niets te betalen. Als je naar een specialist gaat omdat je dat zelf wilt, niet om zwangerschaps 'problemen' dan betaal je wel zelf. Ik heb 1 ultrasound gehad, (meesten krijgen meer maar wilde de vroegere niet), mijn bloedtesten, ziekenhuis verblijf, etc, heeft me niets extras gekost. Er zijn hier aboriginals die meestal echt geen geld hebben voor een verzekering en wel veel kinderen hebben en zwanger worden. Die gaan gewoon door het publieke systeem en betalen geen extra kosten. Nu weet ik niet hoe het verder zit met bepaalde visa's en als je medicare hebt, je altijd wel gedekt bent, maar volgens mij wel. Ik heb tenminste nooit iemand ontmoet die wel een nummer had, maar toch moest betalen. Als je geen medicare hebt, dan betaal je afhankelijk van wie je ziet, al gauw $140 per bezoek en iets van $1250 per dag voor ziekenhuis verblijf, en daar zijn zaken als keizersnede niet bij in begrepen.
Jo
 
Als het goed is heb je recht op de volledige dekking van Medicare en niet alleen reciprocal als je op een 176 visum hier komt. Een internationale verzekering heb je dus alleen nodig als je voor langere tijd in andere landen zit. Uiteraard is een reisverzekering wel handig :D.
Zolang je alles publiek doet, zijn alle kosten voor zwangerschap gedekt. Ik moest voor 2 scans betalen (ong $200 per stuk), omdat die prive gedaan werden (ziekenhuis had het te druk en mijn GP verwees me naar een prive kliniek).
En ja, Medicare is een doolhof, alles gaat met "itemnummers", maar het werd allemaal geregeld door het publieke ziekenhuis, gelukkig.

Groetjes Marieke
 
Veel dank voor jullie informatie!

Tis allemaal zo ondoorzichtig. Voor ons zou de enige afweging zijn om een uitgebreide ziektekostenverzekering te nemen ipv een standaard een eventuele toekomstige zwangerschap zijn. Voor de rest zit er niet veel verschil in... Dus als dat binnen medicare goed wordt opgevangen, dan denk ik dat we om te beginnen toch voor een standaard verzekering gaan totdat we ons kunnen aanmelden voor medicare.

Tnx!
 
Hoi,

Deze discussie is al van een hele tijd geleden en de babies zijn inmiddels hopelijk al groot. Maar ik zit nu met een soortgelijke vraag. Wij zijn een maand geleden verhuist naar Melbourne op een 457 visum en ik blijk zwanger te zijn. Wij konden alleen een private verzekering afsluiten, en die hebben een waiting period van 12 maanden, waardoor er dus niets gedekt wordt mbt de medische kosten. Het is ons nog niet duidelijk of we nu al met dit visum een verzekering bij Medicare kunnen afsluiten en of er uberhaupt iets van onze medische kosten zal worden gedekt. Mocht iemand hier ervaring mee hebben, dan hoor ik het heel graag. Alvast veel dank.

groetjes,

Hanna
 
Hoi Hanna,

Gefeliciteerd met je zwangerschap!
Ik zou gewoon even bellen met Medicare of langsgaan bij een kantoor.
 


OFX
Back
Top