Fysiotherapie assessment voorbereiden

LoesWijnbergen

New Member
Hallo iedereen,
Ik ben nieuw op dit forum, dus bij deze meteen even voorstellen! Ik ben een afgestudeerd algemeen fysiotherapeut en heb zojuist mijn 3-jarige post-HBO specialisatie in de geriatriefysiotherapie behaald.
Mijn (Australische) man en ik wonen momenteel in Nederland maar hebben plannen om in Januari 2014 naar Melbourne te verhuizen.
Op basis van ons trouwen krijg ik als het goed is eerst een tijdelijke verblijfsvergunning en dan na 2 jaar een permanente.
In Australie wil ik graag zo snel mogelijk aan de slag binnen de fysiotherapie, daarvoor zal ik het Assessment for Registration moeten afleggen. Wie heeft hier ervaring mee?

Hoe kan je dit assessment zo goed mogelijk voorbereiden?
Welke studieboeken kan ik het beste aanschaffen om me opnieuw in te lezen en ervaring op te doen met de Engelse terminologie/vakjargon? (tevens ter voorbereiding voor de IELTS)

Wat het taalexamen betreft, kan je als fysiotherapeut zowel de IELTS als de OET afleggen? En zo ja, welke van de twee is aan te raden?

Weten jullie of het hebben van een specialisatie in de vorm van een post-HBO diploma nog voordelen heeft bij de registratie?

Klopt het nog steeds dat het written exam ook in Brussel kan worden afgelegd? Is hier op internet meer informatie over te vinden?

En de laatste vraag: kan iemand grofweg een schatting geven van de kosten die een dergelijke registratie met zich meebrengt?

Ik vind het moeilijk om over dit alles informatie te vinden, dus vandaar dat ik het via dit forum probeer. Hopelijk heeft iemand tijd en zin om me een beetje op weg te helpen. Alvast bedankt! Groetjes Loes
 
Welkom Loes

Op de site www.australia-migration.com/page/aecop-physiotherapist/283-apc-physiotherapists-australianphysiotherapycouncil vind je alle gegevens over procedures en papieren die je zou moeten hebben.

Ik zou voor de OETtest gaan, omdat deze specifiek voor (para)medische beroepen is. Op bovengenoemde site wordt ook verwezen naar de oettest en de pagina over de oettest wordt hier vermeld, welke boeken en een aantal voorbeelden van de test. De afname data en welke plaatsen de test afgenomen wordt.

Verder heb ik mij er ook nog niet in verdiept omdat ik niet weet of ik dit hele traject ga doen, omdat ik hier wsl 4 jaar blijf en dan weer terug ga naar Ned. Een Ned. Fysio die ik heb gesproken heeft er in totaal 2 jaar over gedaan om hier geregistreerd te worden, oettest, theorie-examen, half jaar stage lopen en praktijkexamen. Ze werken hier meer met maitland en buttler ipv mc kenzie.

Dit is alles wat ik tot nu toe weet, maar als je nog wat meer te weten komt hou ik me aanbevolen.

Succes
Inge
 
Bedankt allemaal voor de reacties zover!
@Akuna: bedankt voor die site, ik ga hem goed bekijken! @ afterbang: thanks voor de tip!
 
Hoi Loes, wij zijn 7 jaar geleden naar Queensland verhuisd en zijn allebij fysiotherapeut. het is allemaal wel een beetle Lang geleden Maar volgens mij moet je van de afgelopen 3 jaar minstens 2 jaar Al's fysiotherapeut gewerkt hebben. je Moët dus minimal 2 jaar afgestudeert zijn.
Veel info is the halen van www.physiocouncil.com.au vroeger ACOPRA
Wij hebben de IELTS test gedaan
Borek Waar wij Veel Aan hadden was O'sullivan s national physical therapy examination
7 jaar geleden reeled de ACOPRA nog de stages voor ons (a $50 per dag) Maar dat done ze niet meer. Het is Zener Aan the Arden een stage the regelen Al's voor bereiding op het Acute gedeelte van het examen(Dakar hebben ze in Oz wat meer Kara's van gegeten)
Succes het is een Lang proces (2 jaar inclusief de visum aanvraag)
Groetz Eric
 
Ivm de OET test: deze kan je in Australie afleggen, maar niet in Belgie of Nederland (wel in Engeland en Duitsland) Heb dit een tijdje geleden opgezocht omdat het voor mij als verpleegkundige ook interessanter leek dan de IELTS. Schrik ook niet van de prijs van zo'n OET test! Schandalig duur vind ik die. Hier de link http://www.occupationalenglishtest.org/Display.aspx?tabid=2411 Veel succes!
 
Eric en Brumby, bedankt voor de informatie! Beetje late reactie, sorry daarvoor. Mijn physio registration staat momenteel op een lager pitje omdat we druk bezig zijn met de visum aanvraag. Het gaat om een partner visum en wil graag al het papierwerk volledig de deur uit hebben. Daarna ga ik me weer focussen op het fysio assessment.
@ Eric, bedankt voor de boekentip! Hier ga ik naar op zoek!
@ Brumby bedankt voor de OET test informatie. Ik denk dat het voor mij dan toch de IELTS gaat worden. Kan ik al een deel hier in NL afronden... Weet jij zelf al meer over wat je gaat doen of heb je de test inmiddels achter de rug?
 
Hey Loes,
hier staat alles op een laag pitje. Voor ons ook de IELTS, dat staat vast. Spijtig genoeg moet ik een 7 op academic level halen. Ondertussen zijn we net gestart met een online cursus engels. Wij zouden graag dit jaar nog eens naar Australië gaan, om vooral Perth eens te bezoeken. Dan zullen we de knoop definitief doorhakken. Er is nog altijd wat twijfel omwille van de kinderen en de grote afstand. We gaan wel 9 februari naar de emigratiebeurs in Nederland, misschien worden we daar wat wijzer van.
Ik heb hier op het forum een filmpje geplaats, is ook wel interresant voor jou. Hier de link nog eens voor jou:
Veel succes!
 
Dank je voor de link! Is dat een cursus Engels ter voorbereiding van de test? Ja die benodigde cijfers op academisch niveau vind ik ook een beetje ontmoedigend klinken. Aan de andere kant heb ik van meerdere mensen al wel te horen gekregen dat het mogelijk moet zijn. Ik heb het geluk in een huis met alleen Australiers te wonen zodat ik als ik thuis ben constant Engels moet spreken. Maar vaktaal in het engels wordt een heel ander verhaal. Dat lijkt me als verpleegkundige ook lastig. Communiceren met patienten/clienten in het nederlands gaat dan toch wel heel erg fijn:) Ik had me bedacht om me al flink te verdiepen in de engelstalige studieboeken, zowel ter voorbereiding van de taaltest als ter voorbereiding van de inhoudelijke testen ter registratie. En veel engelse tv, bcc enzo, documentaires.
Dus als ik het goed begrijp overwegen jullie te emigreren met het gehele gezin? Spannend, ook om zon knoop daadwerkelijk door te hakken... Succes ook voor jou en je gezin dan!
 
He Loes,

Ben geen expert, maar een Mexicaanse vriendin bereidt zich hier in Australie momenteel voor op de Academische IELTS specifiek voor verpleegkundigen. Dus daar zal de nodige terminologie naar voren komen. Met de OET ben ik niet bekend (gelukkig??).

Ik kan niet voor anderen spreken en e.e.a. is natuurlijk ook heel erg afhankelijk van je huidige taalkennis, maar ik heb in NL destijds de IELTS Academic gedaan en wanneer je regelmatig (eventueel hardop!) in het Engels leest (studieboeken, maar ook gewoon romans) en het regelmatig kunt spreken (zoals in jouw geval), dan zou ik zeggen, dat een minimum score van een 7 op de verschillende onderdelen, absoluut haalbaar moet zijn.
Online is er wel het e.e.a. te vinden en vraag anders een oefenset aan. Dat heb ik destijds gedaan om een idee te krijgen van wat er van me verwacht werd. Via dit forum worden ze ook regelmatig aangeboden.

In ieder geval is de IELTS Academic een algemene test. Dus niet op een bepaald vakgebied gericht. Ik weet niet waar ze precies op letten, maar ik neem aan grammatica, zinsbouw, woordenschat e.d.. Ik herinner me dat ik het mondelinge gedeelte wat raar vond gaan, totdat ik me realiseerde dat degene die me dat deel van de test afnam, me van de wijs probeerde te krijgen: het onderwerp ging van toerisme, naar millieu naar "wat heb je het liefst: lunch of diner?" en weer terug naar millieu.
Hoe dan ook: succes :)

Janka
 
Hey Loes, het plan is idd om met 2 kinderen en hond en kat te emigreren.
De link is vooral voor task 1, grafieken die je moet verklaren. Dit is voor velen de moeilijkste opdracht. Er staan nog filmpjes van haar op youtube, heb ze nog niet bekeken. Voor jou zal het toch al een pak makkelijker gaan, gezien je de taal toch al vlot kan spreken en begrijpen. Ik vraag me ook dikwijls af hoe het zou zijn als verpleegkundige in Australië. Ik ben zelfs niet zeker of ik als verpleegkundige wil werken daar. Daarom zou ik graag het visum aanvragen via mijn vriend, een lasser monteerder. Ben eens benieuwd naar die emigratiebeurs. Ga jij ook?
 
Hoi allemaal,

Leuk om deze informatie te lezen, maar helaas ook wat teleurstellend. Ik ben zelf fysio en mijn vriend heeft een aanbieding gekregen ten eerste voor 2 jaar en zal dus de hoofdaanvrager voor het visum zijn. Oftewel ik krijg wel een werkvisum, maar door het omscholingstraject dat zo lang duurt, lijkt het er nu op dat ik dus tijdelijk iets anders moet doen.

Ik ben dus eigenlijk wel benieuwd hoe dit de andere fysio's die als partner meegingen is bevallen om iets anders te gaan doen?

Gr
 
Hoi Jorieke,

Ik ben dus ook naar Australie gekomen, omdat mijn man een baan had. Ik ga het traject van fysio niet in, omdat het een lang traject is en wij over 4 jaar ook weer retour gaan. Vindt het dan zonde van mijn geld en tijd, tegen de tijd dat alles zo'n beetje rond is kan ik weer richting Nederland gaan. Ik moet dus ook nog de Ielts of Oettest hier doen, omdat het allemaal wel heel snel ging toen we hierheen kwamen. Ik probeer nu een leer/werktraject in te komen voor certificatie III Aged Care, maar dat valt nog niet mee om daar tussen te komen. Volgens mij moet je dan een permanent resident zijn en dat ben ik pas na 2 jaar. Ze vragen overal certificaten voor dus een beetje moeilijk om er tussen te komen, misschien mbv vrijwilligerswerk. Ben dus nog druk zoekende waar ik terecht kan.

Gr. Inge
 
Hoi Inge,

Fijn om je verhaal te lezen! Hoe bevalt het je tot nu toe om als partner van mee te zijn en zelf nog je eigen werkplekje te vinden? Ben je ondertussen al ander werk aan het doen of vind je het op dit moment wel even prima?

En mag ik vragen in welk deel van australie je zit?

Gr, jorieke
 
Back
Top