Vakantie Australie

Pilsjes... Tsjah, ik drink geen alcohol, hou niet van vissen (de 'sport') en eet weing vlees, dus voor een hoop Aussies ben ik waarschijnlijk the closest thing to the anti-christ. Maar die koude biertjes, die hebben ze wel bij elke bottleshop ;)
(p.s. wij wonen nog niet in Canberra hoor, dus je mag best langs komen maar dan zal het op de camping zijn ergens)

Wat betreft kamperen in de NP's. Ja dat kan alle kanten op gaan. Maar wij verblijven meestal op de meest basic spots. Dus geen douches/stromend water en drop toilets. Dat wisselen we dan om de paar dagen af met een 'echte' camping zodat we ons weer kunnen opfrissen, wat was doen etc.

Maar er zijn NP's met mooie campsites met relatief veel luxe tot aan NP's met helemaal niets behalve een cleared spot. En binnen de (grotere) NP's kan het ook zijn dat je verschillende soorten spots hebt. Van luxe tot zeer basic. Wilsons Prom is een voorbeeld daarvan.
 
En vaak moet je een bedragje in een envelop stoppen en ergens in een "brievenbus" laten vallen. Buiten de NP's zijn er vaak veel goede free campsites. Maar daar moet je geen faciliteiten verwachten. Hooguit een basic (drop) toilet en als het meezit een stuk ijzer dat voor een hout-barbeque door moet gaan. Maar de bezoekers, voornamelijk locals, zijn vaak wel leuke mensen met bijzondere verhalen. Het is relatief veilig, maar je moet niet bang zijn uitgevallen.

Hotspot in Canberra is wel het legermuseum. Daar kun je een paar dagen (!) rondlopen voordat je het een beetje hebt gezien. En natuurlijk de regeringsgebouwen, zowel de oude als de nieuwe.
 
Update:

Wilsons Prom is helaas van de baan als campeerplek. Ze schrijven hier ballots voor uit en deze zijn voor de zomervakanties allemaal in Mei al vergeven... Desalniettemin toch een dagje kijken, want t moet daadwerkelijk spectaculair zijn.

Btw een handige site gevonden voor wild campeer sites: ozcamps.net
Staan veelal gratis plekken op en tevens de voorzieningen en reviews.
 
Wow, die foto's van Wilsons Promontory zijn wel gaaf. Die gaat op de lijst voor een vakantie over een paar jaar ;)
 
Bendeela camping ground (Kangaroo Valley) voor wombats! Gratis kamperen, ben er vorig jaar in oktober geweest, toen stond er bijna niemand. We hebben er maar één dag/nacht gestaan en tegen het einde van de dag en in de schemer echt super veel wombats gezien.
 
Back
Top