Application processing time voor subclass 176 (familie sponsor)

MaartenR

New Member
Hi allemaal,

Wellicht kan iemand mij helpen een beter beeld te krijgen over de tijd die het gaat kosten om een sub 176 visum approved te krijgen. Het betreft een sponsord visum door een familielid (oom).

Als ik naar de DIAC website ga kom ik de volgende informatie in de tabel tegen; http://www.immi.gov.au/about/charters/client-services-charter/visas/8.0.htm

Visa TypeVisa SubclassPriority Processing #Non Priority ProcessingPermanentSkilled Sponsored15 months from date of lodgement3 years from date of lodgement Subclass 176
Minimaal 3 jaar is wel even schrikken.

In diverse forums en posts kom ik echter uiteenlopende informatie tegen. Zo hoor je dat het soms 3 maanden kan duren maar in andere gevallen soms ook jaren.

En is dit wellicht allemaal veranderd sinds de nieuwe priority processing regeling van kracht in, 10 Februari 2010? Er zijn 7 categorieen waarvan familie sponsor wellicht in 6ii kan vallen (http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/pdf/priority-processing.pdf). Val je in dat geval dan wellicht nog onder priority processing of niet?

Heeft iemand hier ervaring mee en is het geen DIAC aangeeft realiteit of een worse case scenario?

Bij voorbaat dank,

Maarten
 
Hoi Maarten,

Op dit moment klopt het dat de wachttijd 3 jaar na indienen van je visum aanvraag is.
Deze verandering is sinds 23 september 2009 ingegaan, zonder aankondiging.
We hopen nu op eventuele veranderingen mid 2010 waardoor wij van 6 naar 2 op de prioriteiten lijst komen te staan. Dit zou de wachttijd met jaren inkorten... Maar voor nu zit er niks anders op dan heel lang wachten...

:| Betty
 
Hi Betty, dank je wel voor je snelle reply. Dat is wel even een tegenvaller ja. Mijn skill staat enkel op de SOL en zal dus geen prio krijgen. Is dus een kwestie is van zo snel mogelijk aanvragen en hopen dat ze de regels wellicht in de tussentijd nog verbeteren.

Heeft deze aanpassing ook nog vertragende gevolgen gehad voor de mensen die destijds een aanvraag uit hadden staan?

Groet,

Maarten
 
Hoi Maarten,

De prioriteiten verandering van 23 sept 2009 gelden vanaf dat moment voor iedereen ook al zat je in de allerlaaste stadium van je procedure. Dit is echter iets later aangepast (mede dankzij Rob Breumelhof van M2A) zodat diegene die al een CO hadden en medicals en VOG's hadden opgestuurd alsnog hun visum kregen. :smile: Gelukkig voor deze mensen want vele hadden hier in NL alles al afgerond; werk opgezegd, huis verkocht... Anyways, :angry: balen voor ons en meerdere die dus net buiten de boot vielen en jammer genoeg heel heel lang in de wacht staan tot we een CO krijgen. We hopen zo op die verandering (goedkeuring van de minister) in de prioriteiten lijst waardoor aanvragen met state sponsorship op nummer 2 komen te staan zodat we toch wat eerder mogen komen? :up:

Is mischien een tip voor je om ondanks family sponsorship (die blijkbaar blijft staan op de prioriteiten lijst van nu) ook een state sponsorship aan te vragen! :wink:

Wat voor werk doe je trouwens? Heb je al een aanvraag ingediend? Zo niet, zou je 30 april even de nieuwe SOL lijst moeten checken of je beroep er nog op staat. Deze lijst gaat gelden voor alle aanvragen na 8 feb. 2010.

Success met alles, Betty :smile:
 
Heeft deze aanpassing ook nog vertragende gevolgen gehad voor de mensen die destijds een aanvraag uit hadden staan?

Groet,

Maarten


Hi Maarten,

Dat valt tegen hè, 3 jaar.
Is wel eens anders geweest hoor, maar op het moment is dat waar je tegen aanloopt :|
Onze 176 aanvraag loopt nu al bijna 2 jaar, we hebben een paar keer flinke pech gehad met "aanpassingen" vd regels, met als gevolg dat we nu waarschijnlijk tot eind 2013 kunnen wachten. :-(
We hopen op een wonder!
Het is zeker wel een goed idee om een State Sponsorship aan te vragen, dan heb je wat extra's.

Je moet maar zo denken, voordat je al je papieren bij elkaar hebt gezocht en hebt ingevuld, ben je zo al weer maaaanden verder. :wink:
Heel veel succes,

Marie
 
Hi Betty en Marie,

Wederom bedankt voor de replies en tips, hebben we zeker nodig. Overigens hebben we nog geen aanvraag ingediend. Eerst maar even afwachten hoe de nieuwe SOL lijst er gaat uitzien.

Wat ik nog niet helemaal begrijp is of je nu wel of niet prioriteit krijgt met een family sponsorship. Val je in categorie 6ii of 7? Moest je bij 6ii nou wel op de MODL lijst staan en niet op CSL? En deze prioriteitenlijst is na het revoken van de twee ook enigzins achterhaald.

Momenteel staat mijn beroep nog op de huidige SOL lijst als 'Sales Representative ICT' 2222-13 dus niet bepaald 'critical'. Zal je zien dat deze er op de nieuwe lijst niet meer op staat. Ben benieuwd.

Ik zal de diverse instanties vragen voor een State Sponsorship al vraag ik me af of mijn occupation in demand is.

Groet en nogmaals bedankt!

Maarten
 
Hoi Maarten,

Wij hebben de 176 aanvraag in december 2008 gedaan met ook een oom als sponsor, maar daarmee heb je geen priority helaas.
Het ligt volgens mij echt aan je beroep, en ik kom met mijn marketing specialist denk ik net zo ver als jij met sales rep... ;)

Ben erg benieuwd naar de nieuwe lijsten! En naar wat het precies betekent voor beroepen die er niet op staan.

Succes!

Groet,
Haits
 
Hi Haits,

Dank je voor de reply and wij zijn ook benieuwd. Voorlopig nog even wachten zo te zien.

We zijn inmiddels wel in contact met Rob Breumelhof van Move2Australia om te zien wat zij voor ons kunnen betekenen.

Groet en succes met het verrkijgen van jullie visum!

Maarten
 
Back
Top