Assessment ACS Skills Visum

HSGHOR

New Member
Beste forumgangers,

Wij willen een skillsvisum aanvragen voor het beroep Database beheerder (oracle) op basis van de SOL code 2231-79. Die code staat nog in SOL als Computing Professionals not elsewhere classified (nec) ASCO 2231-79. Uit de berichten van Rob Breumelhof lazen wij dat die code gebruikt gaat worden voor Oracle specialisten. Voordat we de procedure inzetten om een visum aan te vragen ben ik van plan alle certificaten te kopiëren en op te sturen met de vraag aan de Australian Computer Society (ACS) of we op basis van de certificaten en werkervaring voldoende gekwalificeerd zijn naar de Australische maatstaven.

Ik heb het Booklet 6 gelezen voor de procedure. :?
Ik vraag mij alleen af of er al kosten zijn verbonden aan een voorlopige beoordeling van het ACS voordat ik een visum aanvraag doe. :roll:

Heeft iemand daar ervaring mee?

Greetings, Eric :up:
 
Volgens mij werkt de ACS daar niet aan mee. Het is of: wel een echte skills assessment doen, of geen skills assessment doen.

Zelf de documenten kopieren en deze opsturen heeft ook weinig zin. Zij accepteren geen kopieen, tenzij het gecertificeerde kopieen zijn. En dat houdt in dat het door of iemand van de gemeente, of een notaris gekopieerd moet worden en dat zij een eigen stempel erbij opzetten en aangeven dat het een echte kopie van het origineel is.
 
Hoi 'Maluka',

Dankjewel voor de snelle reactie :smile:
Ik denk dat je gelijk hebt, ik  ben benieuwd of iemand wel op die manier een indicatie heeft kunnen krijgen van het ACS.

Anders zit er niets anders op dan de hele stapel gecertificeerde kopiën te maken en op te sturen.

Succes!, Greetings, Eric
 
Hi Eric,

In aanvulling op de info van Maluka, ook met een stapel gecertificeerde kopietjes ben je er nog niet. Ik zou je aanraden om niet alleen booklet 6 te lezen, maar ook goed op de site van de ACS te kijken, want zonder goedkeuring van de ACS kun je helemaal niet aan je visumaanvraag beginnen... Ik zeg, CV's, RPL's, te weinig werkervaring, verkeerde opleiding, vertalingen van diploma's door een beedigde vertaler, kopie van studiegidsen etc etc etc.

Bovenstaand is niet om je af te schrikken, maar het is waarschijnlijk wel goed om even onderstaande link te volgen en te lezen wat in jouw geval de stappen zijn om tot een positieve assessment van de ACS te komen:

http://www.acs.org.au/index.cfm?action=show&conID=skillassessment

Veel succes en als er vragen zijn dan horen we het wel!

Groetjes,
Lela
 
Eric, doe je de RPL of de 'gewone assessment'? Hans heeft de RPL gedaan. Kost je ruim 400 dollar om dat te krijgen, volgens kun je altijd een assessment laten doen (als je maar betaald) en moet je 'm inderdaad hebben voor je visumaanvraag om aan te tonen dat je ook inderdaad een IT-er bent.

Succes, mocht je hulp nodig hebben, dan weet je 'ons' te vinden.

Groet,
Kathleen
 
HI Kathleen,

bedankt voor je reactie :smile:
Ik denk dat we een RPL moeten regelen omdat we, in dit geval mijn vrouw Nelly die is DBA, geen bachelor of university degree heeft.
Wel een hele boel, 7 jaar, aantoonbare werkervaring en een hele stapel relevante ICT cursussen inclusief de bijbehorende cerificaten.

Morgen, zondag, gaan we er eens rustig voor zitten.

Bedankt voor je aanbod om te helpen, ik laat van mij horen :up:

Greetings, Eric
 
Inderdaad,

Succes HSGHOR.

Velen ervaren de RPL als een moeizaam en lang proces.
Ik weet niet precies hoe het zit met het toekennen van het aantal jaren werkervaring bij een RPL, maar volgens mij zijn er mensen die rond de 15 a 16 jaar werkervaring hadden en een RPL deden, toch maar een jaar of 5 a 6 geaccepteerd werd.

Je hoeft trouwens geen university degree te hebben om onder een RPL uit te komen. Ik heb zelf een IT-gerelateerde opleiding op HBO niveau gedaan en hoef daarom geen RPL te doen.
 
Hoi Maluka,

We gaan het visum aanvragen op de skills van mijn vrouw. Die is databasebeheerder (DBA) en werkt veel met oracle.
Ze alle (deel)certificaten in het bezit, echter is nog niet gecertificeerd oracle specialist.
Omdat zij niet over een HBO informatica diploma beschikt gaat ze nu waarschijnlijk als de gesemmerde bliksem die certificatie halen zodat er aantoonbaar een HBO niveau opleiding aan het ACS overhandigd kan worden. :lol:

En anders is het gewoon de gok nemen, alles laten vertalen, certified copys maken en kijken of ze in aanmerking voor een RPL komt.
Zij heeft 7 jaar aantoonbaar werkervaring bij de overheid, dat zit dus wel goed lijkt mij. :up:

Greetings Eric.
 
Hmm..ik weet niet of de ACS certificaten accepteert? Ik had dus een afgeronde 2 jarige HBO IT gerelateerde opleiding en moest hiervoor 6 jaar werkervaring aantonen. Ik weet dus niet hoe het zit met certificaten etc. Zij hebben de Guidelines echter wel op hun website staan en in principe zou je daar dus alles moeten kunnen vinden....
 
Hi Maluka,

Ik denk dat de ORACLE certificaten wel geaccepteerd worden, gerelateerd aan de SOL ASCO 2231-79, die volgens Rob Breumelhof's laatste update is gekoppeld aan het specialisme in (DBA) Oraclespecialist. ORACLE is een internationale standaard en alle certificaten zijn in het Engels afgegeven. Ik ben daarom ook erg benieuwd hoe die gewaardeerd worden door het ACS. :|

Ik ga die website nog een keer helemaal napluizen en ik zou die vraag eigenlijk wel aan het ACS willen stellen zodat ik weet of er een kans van slagen is.

Zou eigenlijk een beetje raar zijn omdat er wel erg veel DBA Oraclespecialisten worden gevraagd in OZ .
Als ik de vacaturesites bekijk barts het van de vacatures in die sector, vooral in Sydney en Melbourne.
Ik besef terdege dat dat niets zegt over de kans van slagen om een visum te krijgen.

Greetings Eric
 
Hi Eric,

Ben je al in zee met een buro of wil je het zelf doen? Je kunt altijd een assessment doen bij een buro, want 7 jaar werkervaring en geen erkende HBO opleiding? Hmmmm... ik werk 10 (eigenlijk al bijna 11) jaar in de IT en moest ook een RPL schrijven (geen HBO opleiding in de IT) en aangezien ik sinds half 2000 parttime werk (= in mijn geval 32 uur) kwam ik dus mooi werkervaring tekort!

Voor iedere opleiding die je niet gedaan hebt, krijg je aftrek van werkervaringsjaren en dat kan aardig oplopen kan ik je vertellen... (helaas)...

En ja, ikzelf werk met SAP en ook daar worden ontzettend veel mensen voor gevraagd, maar daar heeft de ACS geen boodschap aan en houdt zich gewoon aan de regels...

Ik zou je echt aanraden een assessment te doen om te kijken of je niet voor niks al die moeite doet, want om eerlijk te zijn vond ik persoonlijk het schrijven van een RPL nog zo simpel niet....

Succes!
Groetjes,
Lela
 
Hoi Lela,

Ik ben (nog) niet in zee met een buro, ik heb niet zoveel haast, wij hebben heel 2007 om van alles uit te zoeken, dus kan ik zelf één en ander uitzoeken en mijn eigen 'spoorboekje' maken.
Ik voorzie wel een hindernis in het erkend krijgen van opleiding en werkervaring.
Heb jij zelf een assessment gedaan?

Greetings, Eric :cool:
 
Eric, even een tip. Wat ons veel tijd en geld heeft bespaard is de opleidingsinstanties zelf vragen om een Engelstalige versie van het certificaat/diploma. De meesten deden daar helemaal niet moeilijk over. Verder is het erg (ERRRRUGGG) belangrijk om je referenties sluitend te hebben en allemaal. Mijn lief heeft 20 jaar ervaring (ruim) en kreeg van de ACS uiteindelijk maar 7 toegekend... M.a.w. neem het wel serieus die club. Beetje frusterend is het wel, want ze hebben verder buiten het emigratiegebeuren om, weinig aanzien in Australie zelf (is ons verteld door insiders). Maar goed, je kunt er niet omheen.
Als je dan toch referenties verzameld, stel zelf een brief op en laat die tekenen in drievoud. Zo heb je steeds originele exemplaren en dat scheelt weer certified copy werk. Ook bij ons zeer handig gebleken, want ACS wilde de boel, maar DIMA ook. En je weet nooit wat kwijt raakt in de post, en wat je later daar nodig hebt aan referenties.

RPL is veel werk, neem er de tijd voor en beschrijf uitvoerig welke ervaring je hebt en wat je in de loop der jaren hebt geleerd/gedaan.

ps. heb het voor het typgemak over 'je'.
 
Back
Top