AUB invullen. Onderzoek naar aantal emigranten in Nederland :up:

Hoi Tum

GIster las ik toevalig dat het onderzoek nog loopt dus.... Weet niet wanneer de uitsalg komt. In oktober komen we ([sub]we=emigranten van Buysse) [/sub]  weer met ze allen bij elkaar misschien dat ik dan wat meer weet?? Zal het iig vragen
 
@Bear:
De Berend Botje dag bij Buysse is toch 18 november, niet eind oktober? Of hebben ze iets gewijzigd...
M.vr.gr.
Perthpete
 
Wou de lijst ook invulen, maar viste achter het net. "Emigratie monitor tijdelijk stopgezet". Maar er waren wel wat interessante resultaten.

Volgende maand (nov) komt er weer een. Moet dus even op letten!!

Rene
 
[size=25pt]
Resultaten emigratiemonitor zomer 2005[/size]
Emigreren onverminderd populair
Twee op de vijf Nederlanders (38%) denken op dit moment serieus over de mogelijkheid de komende jaren te emigreren. Populaire bestemmingen zijn Spanje, Frankrijk, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada. Dat blijkt uit een recent onderzoek van RM Interactive onder 1.000 Nederlanders.

De belangrijkste aanleiding om een leven in het buitenland te overwegen, is het feit dat men in het land een plezierige vakantie heeft gehad (30% van de personen die nadenken over emigratie). Anders dan vaak gedacht, vormen negatieve gebeurtenissen in Nederland in veel minder gevallen (18%) de directe aanleiding om Nederland te verlaten. Personen die niet aan emigratie denken vinden het moeilijk om alles wat ze in Nederland hebben opgebouwd achter te laten. Waar ze tegenop zien is het missen van familie en kennissen en het opbouwen in een ander land van een heel nieuw sociaal leven. Ook vinden zij Nederland gewoon een aantrekkelijk land om te wonen.

Voor mensen die nadenken over emigreren, zijn de belangrijkste redenen om te vertrekken uit Nederland: het wisselvallige weer (17%), ruimtegebrek (12%), het Nederlandse belastingstelsel (11%) en intolerant gedrag van anderen (9%). Men verwacht als meerwaarde van de uiteindelijke emigratie een omgeving die relaxter is, een sympathiekere mentaliteit van de nieuwe medeburgers en meer natuur.

Opvallend is de grote populariteit van traditionele emigratielanden (Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en de Verenigde Staten) als mogelijke bestemmingen om een nieuw leven op te bouwen. Van degenen die denken over emigratie (38% van de bevolking) heeft al ruim 90% een voorkeursland in gedachte. Australië is dan na Spanje erg populair. Op de voet gevolgd door Nieuw-Zeeland en Canada.

De Nederlanders zijn vrij optimistisch over hun 'inburgering' in het nieuwe land. 60% geeft aan binnen een jaar te zijn ingeburgerd. Belangrijke aspecten om de emigratie sociaal kans van slagen te geven zijn: de taal van het emigratieland spreken, een gedegen voorbereiding, aanpassingsbereidheid aan de gewoontes van het nieuwe land en de wet- en regelgeving van dat land kennen. Om terugkeer te voorkomen spelen persoonlijke eigenschappen en het geen last van heimwee krijgen een niet te verwaarlozen rol.
 
[quote author=Bear link=topic=1948.msg30129#msg30129 date=1128190980]
[size=25pt]
Resultaten emigratiemonitor zomer 2005[/size]
Emigreren onverminderd populair

Thanks, Bear ! Ik vond het erg interessant en leuk om eens te lezen !  :coffee:

Ingrid  :cool:[/quote]
 
Back
Top