auto en bijkomende kosten

Maike

New Member
Hallo
Wij willen in Queensland een auto kopen, kan iemand mij vertellen wat de bijkomende kosten zijn? Overschrijvingskosten, verzekering etc.
Dat moet je toch meteen betalen als je de auto op je naam zet?
We kopen de auto van een particulier, maar niemand kan ons hier precies vertellen wat de bijkomende kosten zijn.
Thanks!
Groetjes Maike
 
Maike,

De bijkomende kosten zijn de verzekering, je nieuwe kenteken en de "wegenbelasting".
In de wegenbelasting zit ook de third party verzekering.
Als je in Nederland veel korting hebt gekregen bij je auto verzekering is het handig om een "bonus malus" verklaring te vragen.
Als je die hier overlegt krijg je direct hier ook korting op je verzekering.
Dat is toch weer mooi meegenomen.

Groetjes,
Gabriëlle
 
[quote author=Ron en Gabriëlle link=topic=5766.msg72933#msg72933 date=1160652657]
Maike,
De bijkomende kosten zijn de verzekering, je nieuwe kenteken en de "wegenbelasting".
In de wegenbelasting zit ook de third party verzekering.

[/quote]

Hebben ze daar ook wegenbelasting ?? ik dacht nou juist daarheen te kunnen om daar eindelijk vanaf te zijn  :evil:
 
Even wat indicatieve prijzen:

Voor onze Toyota Echo (de oude versie van de Yaris) betelen wij ongeveer 600 dollar rego (de belasting) en zo'n 600 dollar verzekering (rating 1, de hoogste no-claim korting). Dit is beide per jaar. Dat valt dus heel erg mee in vergelijking met Nederland.
Daarnaast betaal je een soort van "overdrachtsbelasting" als je auto koop t(ook als dat van een particulier is) van 2% van de verkoopprijs.
 
vind je dat meevallen?? Ik rij een Lupo, ben voor all-risk en hoogste no-claim korting 260 euro per jaar en aan wegenbelasting 252 euro kwijt. Misschien iets lichtere auto... maaaruuuuh, in my book that's cheaper then over there. Zit de 'perk' 'm erin dat ze niet op gewicht letten ofzo?
 
hier kijken ze voor de rego niet naar de maat van de auto maar naar het aantal cilinders van de motor. Meer cilinders meer rego

De groeten,

Hein
 
Voor onze Holden Commodore V6 (kan het Australischer  :wink:) moesten we ook $600 voor de rego en CTP (Compulsory Third Party insurance)  betalen.
Wij betalen iets van $420 voor de comprehensive insurance (da's ook rating 1). Bij de AAMI afgesloten. Het schijnt dat je elk jaar even (via internet) even moet kijken waar het het goedkoopst is: RACQ, AAMI en NRMA zijn volgens mij de grootste.

Lees ook even de glove box guide:
http://www.fairtrading.qld.gov.au/oft/oftweb.nsf/AllDocs/D1D5A9283297CF084A256B44003107A7/$File/Glove_Box_Guide_2006.pdf

Tel daar nog even $95 per jaar voor de RACQ (wegenwacht) bij op en dan ben je er wel.
 
Voor QLD geldt bij overdracht van een auto (ook nieuwe):
- transfer fee $ 48
- stamp duty 2% van de waarde van de auto (dat kan oplopen ...)

De verplichte registratie van een auto is inclusief Compulsary Third Party (CTP) insurance en dekt tegen persoonlijk letsel aan derden. Deze registratie moet jaarlijks vernieuwd worden en kan ook doorlopen bij overdracht van de auto.

Daarnaast kun je zelf (optioneel) een verzekering nemen voor materiele schade aan derden (third party), en schade aan de eigen auto (comprehensive) of alleen tegen diefstal en brand (theft, fire).

Lichte benzine auto's zullen in NL qua wegenbelasting goedkoper zijn dan de registratie+CTP in QLD. En de overdracht van een auto is in NL sowieso veel goedkoper dan in QLD. In NL betaal je +/- EUR 10 voor het overschrijven van een kenteken, hier in QLD betaal je dus elke keer 2% over de waarde. Het is daarmee vrij duur om zelf veel van auto te wisselen ;-).

Zware auto's zijn in AUS weer goedkoper dan in NL omdat het gewicht niet van doorslaggevend belang is.

Als je een auto koopt waarvan de registratie nog lang doorloopt ben je trouwens de eerste periode daar geen geld aan kwijt - en als je alleen een third party insurance neemt vallen de premies reuze mee. Denk aan de gouden verzekeringsregel: verzeker je alleen voor die gebeurtenissen waarvan je zelf het risico niet kunt dragen, of waarvan je een positieve winst verwacht :)

Mijn eigen casus - Ford Falcon (1600kg) gekocht, registratie loopt door tot mei 2007 - tot dan toe dus gratis, en third party verzekering kost slechts $ 120 per jaar.
 
Back
Top